DÜZENLİ; “SUSMAYACAĞIZ”


Mersin’in Mezitli ilçesinde, engelli bakım merkezinde otizm engelli gence yapılan şiddete tepki gösteren Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, “Mersin’de yaşanan otizmli bir çocuğa yapılan şiddete sessiz kalmadı. Vahşetin, Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bizler olarak, bu tür vahim olaylara karşı duyarlılık göstermek ve adaletin sağlanması için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Çocuklarımızın ve toplumumuzun güvenliği ve refahı için gereken adımları atmaya kararlıyız. Susmayacağız” dedi.

 

Tarih : 28 Nisan 2024 Pazar 12:31

Neşet TORUN

Mersin'in Mezitli ilçesinde, engelli bakım merkezinde otizm engelli gence şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan bakıcı, 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Engelli bakım merkezindeki güvenlik kamerasınca, 25 Ocak'ta meydana gelen olay kaydedilmiş, görüntülerde, bakıcı Ali K'nin merkezin ortak kullanım alanındaki kanepede oturan E.K'nin yanına giderek gence şiddet uyguladığı görülmüştü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, “Böyle bir haber ile karşınızda olmaktan Tarsus OTİZM Derneği Ailesi olarak üzüntü duyuyoruz.  Mersin de yaşanan vahşetin, Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Özellikle de kendini savunamayacak durumda olan otizmli bir çocuk şiddette maruz kalıyorsa.  Çocuğumuzun ve annemizin sesine ses olmak için birlik olma zamanıdır. Bu tür şiddete meyilli gözü dönmüş personelleri otizmli çocuklarımızdan uzak tutmak için tek ses olup Sesimizi herkese duyuralım ki bir daha kimse çocuklarımıza böyle bir şiddet yapmaya cesaret edemesin. Bizler çocuklarımıza her şeyimizi adıyoruz. Onları çok seviyoruz. Bu çocuklar hepimizin. Otizmli demek, özel demek. Özellikle otizmli çocuklara çok büyük destek lazım” “Şiddet asla kabul edilemez ve herhangi bir çocuğa, özellikle de otizmli bir çocuğa karşı şiddet kesinlikle yanlıştır ve bizler otizm dernekleri olarak böyle durumlarda asla sessiz kalmayacağız. Bugün burada tepkimizi göstermemizin sebebi oldukça üzücü bir konuya dikkat çekmek ve toplumsal bir sorumluluk üstlenmektir” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ”

Otizmli bir çocuğun maruz kaldığı şiddet olayının herkesi derinden etkilediğine dikkat çeken Düzenli, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Otizmli çocuklarımızın yaşadığı zorlukları anlamak ve onlara destek olmak hepimizin sorumluluğudur. Bizler olarak, bu tür vahim olaylara karşı duyarlılık göstermek ve adaletin sağlanması için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Çocuklarımızın ve toplumumuzun güvenliği ve refahı için gereken adımları atmaya kararlıyız. Unutmayalım ki, toplum olarak birbirimize destek olmak ve her bireyin haklarına saygı göstermek, daha güçlü bir toplumun temelini oluşturur” Bu konuda yöneticilerinden isteğimiz şudur ki; kendilerine otizmli çocuk ailesi başvurduğunda maddi kaygılardan uzaklaşıp olaya yaklaşmaları, çocuğu kabul ettikleri halde konu ile ilgili mutlaka uzman personel bulundurmaları veya konu hakkında yardım almalarıdır. Unutulmamalıdır ki; otizmli çocuklar normal çocuklardan farklıdır ve eğitim kurumlarında bulunma nedenleri topluma katılımlarını bir parça sağlayabilme isteğidir. Çocuğumuzun iyi ki böyle ebeveynleri var. Kim bilir toplumda belki de ebeveynleri bu konuda bilinçsiz, yorulmuş ve hatta kaybolmuş nice otizmli bireyler var onlar ne şartlarda yaşıyorlar? Bu konuda görev; başta biz aileler olmak üzere, topluma ve tabii ki bu duruma duyarsız kalmayan yöneticilerimize düşüyor. Tabii ki bu bir süreçtir ve her zaman daha iyiye gitmek üzere planlar yapılmalıdır. Bu aşamada maddi amaç gözetmeksizin yapılan çalışmalar sonuç verecek ve otizmli bireylerin topluma kaynaşması sevgi yolu ile olacaktır. Unutmayalım; sevgi dolu yürekleri yöneten beyinlerde engel olmaz. fark et kabul et bizimle yürü.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA