Kuzey Makedonya Mersinli yatırımcıları bekliyor


Küçük bir ülke olmalarına rağmen Avrupa ve Balkanlar’a açılan kapı olarak Türk dış ticaret firmaları için önemli bir kavşakta bulunduklarına dikkat çeken Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Mersinli iş insanlarını yatırıma davet etti.

 

Tarih : 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:21

Haber merkezi

Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la bir araya gelen Manasijevski, kent ekonomisi hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin Makedonya’nın 7’nci büyük ekonomik partneri olduğunu ifade eden Manasijevski, Makedonya’daki 70 bin şirketin 2 bininin Türklere ait olduğunu bildirdi. Makedonya’ya gelen turist sayısına bakıldığında ilk sırada Türk turistlerin görüleceğini kaydeden Manasijevski, tarihten de gelen yakınlığı göz önünde bulundurarak iki ülke arası ticari işbirliğini artırmak istediklerini kaydetti. Makedonya küçük bir ülke olarak görünse de tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile serbest ticaret anlaşmaları bulunduğunu, Türkiye’nin Avrupa’daki önemli pazarlarına geçiş noktasında yer aldıklarını, Balkanlara, Avrupa’ya açılan kapı olduklarını vurgulayan Manasijevski, daha çok Türk yatırımcıyı Makedonya’ya beklediklerini söyledi.

“İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

 Elçilik olarak yeni bir çalışma başlattıklarına, Türkiye’de belirledikleri ticaret ve sanayi odaları ile temasa geçmeye başladıklarına da değinen Manasijevski, Odalar aracılığıyla Makedonya ekonomisini o bölgenin iş insanlarına tanıtmak, bölgenin ekonomik potansiyelini de Makedonyalı iş insanlarıyla paylaşmak istediklerini söyledi. Ardından belirlenecek spesifik sektörlerde ikili iş görüşmeleri organize edilebileceğini dile getiren Manasijevski, yapılacak ortak çalışmalarla ticaretin artırılabileceğine inandığını aktardı. Mersin’i de bu anlamda çok önemsediklerini ifade eden Manasijevski, başta turizm olmak üzere sanayi, tarım ve lojistik sektörlerinde işbirliklerinin geliştirilebileceğine inandığını belirtti. Mersin ve Makedonya’nın ithalat ve ihracat rakamlarının istenen seviyelerde olmadığını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise artacak diyaloglarla bu rakamların daha yukarı taşınabileceğine inandığını söyledi. Her türlü işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Çakır, gelişecek diyalogla olumlu sonuçlar alınabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA