Mersin milletvekillerine çağrı!


Mersin’in yıllardır bitirilemeyen projeler sebebiyle büyük mağduriyet yaşadığını belirten CHP’li Kış, parti ayrımı gözetmeksizin tüm Mersin milletvekillerine güç birliği çağrısı yaptı. AKP’de üst üste Bakanlık yapanların Mersin’den birinci sıra milletvekili yapıldıklarına değinen Kış, ülke ekonomisine en çok katkı veren il olarak Mersin’in hak ettiğini alamadığını vurguladı.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 11:42

Haber Merkezi

 CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin kamuoyunun yıllardır beklediği ancak bir türlü hayata geçirilmeyen ulaşım projelerini bir kez daha meclis gündemine taşıdı. Gülcan Kış, AKP hükümetine başta havalimanı ve Çeşmeli-Taşucu otoyolu olmak üzere ulaşım projelerinde daha fazla vaat vermek yerine yatırımları hızlandırma çağrısı yaptı. Konuşmasına, Türkiye’de en çok vergi veren iller sıralamasında Mersin’in ilk 6’da olduğunu vurgulayarak başlayan Gülcan Kış, “Mersin ülke ekonomisine katkı payında ilk 10’da yer almaktadır. Ancak kamu yatırımları konusunda hakkını alamayan bir kenttir. Sadece seçim dönemlerinde AKP’li Bakanların uğrak noktası olmuş, hayata geçirilemeyen, vaatlerin sıralandığı bir kent haline dönüştürülmüştür. İşte ben sizlere, bir kent, yıllarca nasıl ihmal edilmiş, nasıl bilinçli olarak unutulmuş örnekleriyle bunu dikkatinize sunacağım” dedi.

“13 YILDIR BİTMEK BİLMEYEN HAVALİMANI”

Daha önce de TBMM’de basın toplantısı yaparak 13 yıldır bitirilemeyen Çukurova Havalimanı’nı gündeme getiren  Kış, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu tarafından Ocak 2024 için tarih sözü verilip açılmayan Çukurova Havalimanı hakkında konuştu. 3 kez temel atma töreni yapılan, 8 Ulaştırma Bakanı değiştiren ve 13 yıldır bitirilemeyen, Çukurova Havalimanı’nın inşaat çalışmalarının hala devam ettiğini bildiren Kış, projenin bitirilememesi sebebiyle Mersin’in ve dolayısıyla Türkiye’nin kaybının çok büyük olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi “oy vermezseniz hizmet yok” anlayışının Mersin’de yaşandığına değinen Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla çalışmalarına gece gündüz devam ettiğini vurguladı.

“MERSİN’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK KAZANDI”

31 Mart 2024 Seçimlerinde Mersin’de yine sosyal belediyeciliğin kazandığını, tarihi oy farkı ile Mersinlilerin yeniden memnuniyetle Vahap Seçer dediğini kaydeden Gülcan Kış, “Büyüyen, gelişen ve artık kabuğuna sığmayan Mersinimiz, ulaşım noktasında, hükümetin üzerine düşeni yapmadığı, söz verilip bitirilemeyen projelerin merkezi haline getirilmiştir” ifadelerini kullandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Akbelen katlı kavşağının 2017’den bu yana tamamlanamadığını da ifade eden Gülcan Kış, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız defalarca gündeme getirdi. Çözümü için tüm partilere çağrı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki olağan trafiği daha akıcı ve konforlu hale getirmek için benzer imalatları ortalama olarak 85 günde tamamlamaktadır. Ancak, Karayolları’nın uhdesinde bulunan Akbelen katlı kavşağında 7 yıldır tek çivi bile çakılmadı” dedi.

“ÇEŞMELİ-TAŞUCU YOLUNU KİM YAPACAK?”

D-400 Karayolundaki bakım ve düzenleme çalışmalarının da senelerdir geciktirildiğine dikkat çeken Gülcan Kış, Mersin kamuoyunun yılladır gündeminde olan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinin hayata geçirilmemesini de eleştirdi. Gülcan Kış şunları kaydetti: “Mersin ile Silifke arasındaki yol, halk arasında çile yolu olarak anılıyor. AKP’li Mersin vekilleri iyi bilirler. Çeşmeli- Taşucu arası, özellikle yaz aylarında işkenceye dönüyor. AKP’li vekillere sormak istiyorum, yazın bu yolu mutlaka kullanıyorsunuz. 1 saatlik yolu, 5 saatten önce çıkanınız var mı? Hiç mi sorumluluk hissetmiyorsunuz? Kim yapacak o yolu? Bu hükümetin Ulaştırma Bakanlığı değil mi? Ama henüz hiçbir adım yok. Büyükşehir Belediyemiz üzerine düşeni yapıyor. Yani Başkanımızın aldığı yüzde 60 oy, tesadüf değildir. Bu noktada söz Ulaştırma Bakanlığı’nda. Herkes üzerine düşeni yaparsa, tamamlanan projelerle Mersin’de yaşam kalitesi yükselecektir.”

 

 

 

 

 

“MERSİN İÇİN GÜÇBİRLİĞİ ZAMANI”

 

 

 

CHP Milletvekili Kış, Mersin’in 13 milletvekili olarak iş birliği yapılması önerisi yaparak şunları söyledi:

 

“14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Mersin halkı TBMM’ye 13 milletvekili gönderdi. AKP üst üste Bakanlarını Mersin’den milletvekili yaptı. Ancak anlattığım gibi Mersinimiz hak ettiğini alamıyor. Bu kürsüden daha önce yaptığım çağrıyı yineliyorum: “Gelin, parti ayrımı yapmadan, güç birliği içinde Mersinimiz için gereken adımları derhal atalım. Bu konuda tüm vekillerimizi iş birliği yapmaya davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili olarak ben göreve hazırım. Çağrıma yanıt verecek milletvekillerini bekliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA