ALIN TERİMİZİ ÇALDILAR!


TFF 2. Lig Beyaz Grupta 1461 Trabzon FK-Yeni Mersin İdman Yurdu arasında oynanan Play-Off Çeyrek Final rövanş maçındaki hakem hatalarına tepki gösteren Mersin İdman Yurdu cephesi maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu. Konuyla ilgili konuşan Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Maçın hakemi bir şehrin umudunu, bir takımın alın terini, hakkını, emeğini hiç etmiştir” dedi. As Başkan Murat Altındere ise, “Trabzon maçında hakemler alın terimizi çaldı. TFF’ye maçın yeniden oynanması için başvuru yaptık” dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:19

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig play-off 2. turu rövanş maçında deplasmanda 1461 Trabzon FK’ya 2-1 yenilen temsilcimiz Turkish Oil Yeni Mersin İdman Yurdu yarı finale yükselme şansını yitirmişti. Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadyumu'nda oynanan maçta temsilcimiz 28. dakikada Fuat Bavuk'un golüyle 1-0 öne geçmiş, ev sahibi takım 71. dakikada Kerem Baykuş'un penaltı ve 84. dakikada Buğrahan Karslı'nın golüyle 2-1 kazanmıştı. Turkish Oil Yeni Mersin İdman Yurdu uzatma dakikalarında Burak Bilgen'in kırmızı kart görmesiyle maçın kalan kısmını 10 kişi tamamlamıştı. İlk maçı 0-0 beraberlikle tamamlanan maçın rövanşını 2-1'lik galibiyetle kapatan Karadeniz ekibi bir üst tura yükselmişti. Maçın sonunda Yeni Mersin İdman Yurdu oyuncu ve teknik heyeti ise maçın hakemlerine tepki göstermiş, polis çemberine alınan hakemler, takımların soyunma odalarına geçmesiyle içeri girebilmişti.

YİĞİT; “TUR ATLAYACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAMDI”

Trabzon maçındaki hakem hatalarıyla ilgili Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Sözcüsü Halim Yiğit ve Kulüp As Başkanı Murat Altındere, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan Halim Yiğit, “Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık liderliğinde 2.Lige yükseldiğimiz ilk yılımızda kaotik, sıkıntılı ve sancılı başladığımız bir sezonu kendi adımıza dramatik bir finalle tamamladık. Play-off 1.Turunda rakibimiz Bucaspor 1928 olmuş ve deplasmanda tek maç eleminasyon usulü oynadığımız müsabakada güçlü rakibimizi 1-0‘lık skorla eleyerek çeyrek finale kalma başarısı gösterdik. Çeyrek finalde rakibimiz 1961 Trabzon FK ile yaklaşık 20 bin taraftarımızın muhteşem desteğiyle sahamızda 0-0 berabere kalarak, tur şansını, Trabzon’da oynanacak rövanş maçına bıraktık. Tura atlayacağımıza olan inanç, istek ve motivasyonla, Yönetim, Teknik Heyet, Futbolcu ve Kırmızı Şeytanlarımızla kenetlenerek Trabzon’a gittik” dedi.

“MAÇTAN ÖNCE OLACAKLARI BİLİYORDUK”

Maçtan önce, maçın hakemi Ömer Tolga Güldibi’nin daha önce aleyhlerine verdiği kararlarla adaletli yönetim sergileme noktasındaki endişelerini sosyal medya hesaplarından uyarı niteliğinde açıklama yaptıklarını ve durumu TFF ve MHK gibi ilgili kurumlara ilettiklerini hatırlatan Yiğit, “Maçın başlamasıyla birlikte Takımımız muhteşem bir oyun ortaya koymuş, adeta Süper Lig futbolu sergileyerek maçı çok rahat kazanacağını göstermiş dolayısıyla 29.dakikada Fuat Bavuk’un golüyle 1-0 öne geçmiştir.  Bu dakikadan sonra hakem,  31.dakikada Fuat BAVUK, 36.dakikada Sezer Yıldırım, 51.dakikada Baran Sarka, 59.dakikada Sertaç Güzel (oyunu yavaşlatma), 66.dakikada Aslan GÖK, 67. Dakikada Ömer Önder, 71. dakikada Sefa Durmuş’a Sarı kartları ardı ardına göstererek psikolojik yıldırma politikası izlemiştir. Maçın 65. dakikasında futbolcumuz Ferhan Evren kaleciyle karşı karşıya kalırken rakip kalecinin topsuz alanda futbolcumuza sert müdahalesine penaltı çalmayarak taraflı ve adil olmayan yönetimini sürdürmüştür. Ve ardından 72.dakikada, kalecimiz Sertaç’ın topu çeldiği, rakip futbolcunun Sertaç’a kendini takarak yere attığı pozisyonda hakem gözünü kırpmadan penaltı düdüğünü çalarak bir şehrin umudunu, bir takımın alın terini, hakkını, emeğini hiç etmiştir. Merkez Hakem Kurulu’nu, verdiği skandal niteliğindeki kararlarla emeğimizi hiçe sayan ve bizleri şampiyonluk hedefimizden koparan hakem Ömer Tolga Güldibi hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz. Takdiri Türkiye Futbol Kamuoyunun vicdanına saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.

ALTINDERE “ALIN TERİMİZİ ÇALDILAR”

Yeni Mersin İdman Yurdu As Başkanı Murat Altındere ise, “Trabzon maçında hakemler alın terimizi çaldı. TFF'ye maçın yeniden oynanması için başvuru yaptık. Merkez hakem kurulunda bu kararların kural hatası nedeniyle maçın yeniden oynanması için başvuruda bulunduk. Netice alalım veya almayalım Kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunacağız. Tek yumruk olarak buraya kadar geldik. Bundan sonra da tek yumruk olarak hakkımızı savunacağız. İmece usulüyle buraya kadar getirilen sürecin heba edilmesine göz yummayacağız. Maalesef zor şartlar bu mücadeleyi gösteriyoruz. Başka takımlar gibi siyasi gücümüz ve siyasi lobimiz yok. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA