Ele geçirilmeseydi halka yedireceklerdi


Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, menşei belirsiz ve kaçak kesildiği anlaşılan 500 kilogram et ele geçirdi. Etlere el koyan zabıta ekipleri, yaşam alanlarından uzak bir bölgede açtıkları çukura attıkları etleri önce benzin yardımıyla ateşe verdi, ardından da toprakla üzerini kapatıp imha etti.

 

Tarih : 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:04

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yakaköy Polis Uygulama Noktasından gelen ihbar üzerine yaptığı denetimde, kapalı kasa bir araç içerisindeki siyah poşetlere konmuş kilolarca et tespit etti. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Sabri Aytonğ ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gıda mühendisi ve veterinerlerin de katıldığı denetimde, kent merkezindeki bir işletmeye teslim edilmek üzere siyah poşetlere konmuş etlerin yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olduğu belirlendi.

ETLERİ TAŞIYAN KİŞİLER HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI

Etlerin herhangi bir etiket belgesi ile mühür olmadığını ve muhafaza şartlarına uyulmadığını belirleyen ekipler, bunun üzerine tüketime uygun ve güvenli olmayan gıda olarak değerlendirip el koydu. Akdeniz Belediyesi Zabıta ekipleri, kent merkezinden uzak kırsal bir bölgede açtıkları derin bir çukura attıkları kilolarca ete benzin döküp ateşe verdi, ardından üzerini toprakla örttü. Kaçak kesilen, menşei belli olmayan ve sağlık şartlarına uygun olmayan koşullarda saklanıp taşınan etler hakkında, 5996 Sayılı yasa kapsamında ilgili kişilere idari yaptırım uygulandı. Halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Sabri Aytonğ; “Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu kişilere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Halkın sağlığı ile oynamak isteyenlere göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA