Hemşireler mezun oldu


Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) hemşirelik eğitimi alan öğrenciler, ailelerin ve öğretim elemanlarının da katıldığı törende diplomalarını alarak mezun oldu. Törende konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, “Hemşireler, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve güvenli sunumunda kilit önem taşıyan sağlık profesyonelleridir. Hemşireler; birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir” dedi.

 

Tarih : 22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:33

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi’nin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 3. Dönem Yemin Töreni; Akdeniz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Türk Hemşireler Derneği (THD) Mersin Şube Başkanı Uzman Hemşire Arzu Özer, Hemşirelik Fakültesi akademisyenleri, idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Yemin edecek mezun öğrencilerinin coşkulu bir şekilde ve marşlar eşliğinde sahneden gelip yerlerine oturmasının ardından, tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'mızın hep birlikte okunmasıyla başladı.

“BUGÜN MESLEK SAHİBİ OLDULAR”

Açış konuşmasına öncelikle ailelere seslenerek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, "Velilerimizi tebrik ediyorum. Bu haklı gururu tabi ki yaşayacaksınız, evlatlarınız bugün meslek sahibi oldular. Yemin töreninden sonra artık hemşireler ordusuna katılacak öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sahneye çıktıklarında çok etkilendim. Duygulandım. Sağlık ordusu karşımızdaydı. Ülkenin çok farklı yerlerinde görev alacaksanız. Ben de bir tıp doktoru olarak 1993 yılında mecburi hizmetimi Şırnak'ta yapmıştım. Hocalarımızı da yürekten tebrik ediyorum, sizlere çok iyi bir eğitim verdiler. Bilgi becerilerle donattılar sizi. Tabi bunları tutum olarak dönüştürmek sizin çabanızla olacak bir şey. Hiç bir zaman kendinizi geliştirmek yönünde duraksamayın, her zaman kendinizi geliştirmek için yenilikleri takip edin, yeni yayınları okuyun. Sonuçta siz insan sağlığıyla uğraşacaksınız. Tabi hastalara yaklaşım çok önemli. Hastaya tedavi süreci saygıyla başlar ve sevgiyle tamamlanır. Yüreğinizdeki insana karşı olan sevgi, özellikle hastalara karşı olan sevgi hiçbir zaman eksilmesin. Hepinize başarılar diliyorum. Meslek hayatınızda hepinizin yolu açık olsun, hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

PROF. DR. ÇELEBİOĞLU; “HEMŞİRELER SAĞLIK SİSTEMİNDE VAZGEÇİLMEZ YERE SAHİP”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu ise, "Bugün burada ülkemizin güzide üniversitelerinden biri olan Mersin Üniversitemizin Hemşirelik Fakültesi'nin 3. dönem öğrencilerinin yemin törenini gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun öğrencilerimizin, ülkemizin her yerinde gururla kendilerinden aldıkları meşaleyi taşıyacaklarına inanıyorum. Mersin Üniversitesi, bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi’ olmayı benimsemiş, dünyaca tanınan, kabul gören ve tercih edilen bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Hemşirelik Fakültesi olarak bu güçlü üniversitenin güçlü ve dinamik kadroya sahip bir fakültesi olmaktan dolayı gururluyuz" dedi. Hemşireliğin, bireylerin doğumundan ölümüne kadar tüm süreçte etkin rol oynayan bir meslek grubu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Hemşireler, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve güvenli sunumunda kilit önem taşıyan sağlık profesyonelleridir. Hemşireler; birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bu değerli mesleğin birey üyesi olacak olan değerli mezunlarımız, sizler hemşirelik mesleğinin; teknik bilgi ve becerilerine sahip olmanın yanı sıra, bilim ve sanatı kapsayan, insan yaşamına ve onuruna saygıyı gerektiren çok boyutlu bir meslek olduğunun önemini kavrayarak Üniversitemizden edindiğiniz bilgiler ve deneyimler ışığında mesleğe ilk adımı atıyorsunuz. Bundan sonra da sizlerin hemşirelik mesleğinin bir üyesi olarak; yaşam boyu öğrenmeye, değişime ve gelişime açık, eleştirel düşünebilen, problem çözme yeteneği olan, özverili, sabırlı, hoşgörülü, özgüveni yüksek ve girişimci bireyler olarak sorumluluk yükleneceğinize ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanmaktayım." ifadelerini kullandı.

ŞAHİN; “MEÜ MEZUNU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Açış konuşmalarında son olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mezunları adına konuşan Hemşirelik Fakültesi birincisi Hemşire Haydar Şahin, Mersin Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduklarını ve üzerlerinde emekleri olan tüm öğretim elemanları ve ailelere teşekkür ettiklerini ifade ederek, Hemşirelik Fakültemizin birincisi olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Bu başarı, yalnızca benim değil. Bu zorlu süreçte beni destekleyen ve her daim yanımda olan pek kıymetli annem, babam, ablam, abilerim, değerli hocalarım ve sevgili arkadaşlarımın da bu başarıda payı vardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir hocamın söylemiş olduğu bir söz vardır; “İnsanın doğumundan nefes verdiği son ana kadar yanında olan yegâne meslek grubu hemşirelerdir.” diye. Hemşireler, bakımın her aşamasında kritik kararlar alan, hastaların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayan, danışanlarını sürekli destekleyip onların yanında olan, danışanlarının günlük hayatta karşılaşabilecekleri sağlığı tehdit edici riskleri azaltmak ve yaşam kalitelerini artırmak için girişimler planlayıp uygulayan otonomi sahibi sağlık profesyonelleridir. Bu kapsamda hemşirelik, sadece bir meslek değil aynı zamanda bir sanattır ve hemşireler sanatlarını verdikleri bakımı en kaliteli şekilde gerçekleştirerek icra etmektedir. Bizler de hemşirelik bilimi ve sanatını en iyi şekilde icra etmek üzere mezun oluyoruz ve asıl görevimizin de şimdi başladığının farkındayız" dedi.

Konuşmaların ardından, fakülte birincisi Haydar Şahin'e temsili diploma ve plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından takdim edildi. Hemşire Haydar Şahin'in Hemşirelik Fakültesi’nden birinci olarak mezun olması sebebiyle yaş ağaç kütüğüne isim plâkasını çakmasının ardından Hemşirelik Fakültesi’nden ikinci olarak mezun olan Hemşire Şehriban Ateş ve üçüncü olarak mezun olan Hemşire Melinda Duman'a temsili diplomaları ve plâketleri Hemşirelik Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA