Seçer: “Meşaleyi birlikte yarınlara taşıyacağız”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Mayıs, bir halkın esaretten kurtulma kararlılığının ve umutlarının sarsılmaz bir inanca dönüştüğü günün adı olduğunu belirterek, “Atatürk’ün 101 yıl önce yaktığı ve dün, bugün ve yarınlarımızı aydınlatan kurtuluş mücadelesinin meşalesini hep birlikte yarınlara taşıyacağız” dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2020 Salı 13:45

Haber Merkezi

Başkan Seçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, 19 Mayıs 1919’un, ulusal kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne giden sürecin ilk adımı olduğunu vurgulayan Seçer, “19 Mayıs, bir halkın esaretten kurtulma kararlılığının ve umutlarının sarsılmaz bir inanca dönüştüğü günün adıdır. Son derece zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde mazlum milletlere örnek olan bir mücadeleden, tarihin altın sayfalarına yazılan bir destanla çıkmıştır” dedi.

“EMANETLERE SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ”

“Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle pekişen ve Türk gençliğine armağan edilen bu emanete sahip çıkmak, hepimize düşen tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bu görev ve sorumlulukta hiç şüphesiz en büyük servetimiz gençlerimizdir” ifadelerini kullanan Başkan Seçer, “Bu gerçeği bilen yerel yöneticiler olarak, gençlerimizin dünya gençleriyle rekabet edebilecekleri bilgi ve birikime sahip olmaları için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, gelecek kaygısı yaşamadan, özgür bireyler olarak özgüven içinde yaşamaları için çalışmalarımızı hiç ara vermeden sürdüreceğiz” dedi. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce yaktığı ve dün, bugün ve yarınları aydınlatan kurtuluş mücadelesinin meşalesini hep birlikte yarınlara taşıyacaklarının altını çizen Seçer, “Çünkü bu memleket, geçmişinden güç alan, fakat yüzü her zaman geleceğe dönük olan bizlerin. Çünkü bu memleket bizim, yarınlar hepimizin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla anıyor; bıraktıkları emanetlere sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

BAŞKAN SEÇER’DEN KADİR GECESİ MESAJI

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kadir Gecesi” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadir Gecesi; cehaletin yerine bilimi, karanlığın yerine aydınlığı, kin ve nefretin yerine sevgi ve hoşgörüyü öneren kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığa armağan edildiği özel ve mübarek bir gecedir. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, bizlere armağan edilen kutsal kitabımızın verdiği tüm mesajların önemi bir kez daha görülmektedir. Beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya daha fazla dikkat edilmesi, herkese eşit ve adil yaklaşılması, tüm dünyada merhamet, barış ve huzurun egemen kılınması için insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşması için daha çok çaba göstermek zorunda olduğumuz akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA