Mersin’de korona virüs emniyete sıçradı


Mersin İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün (KOM) korona virüs nedeniyle karantinaya alındığı iddia edildi. Bir hafta önce FETÖ’den gözaltına alınan kişilerde korona tespit edilince şubeye giriş-çıkışların durdurulduğu öne sürüldü. Konuyu meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına bulunan 7 kişide koronavirüs çıktığı iddiaları doğru mudur? Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, gözaltında tutulanlar da dahil olmak üzere kaç kişiye koronavirüs testi yapılmıştır? Kaç sonuç pozitif çıkmıştır?” diye sordu.

 

Tarih : 12 Haziran 2020 Cuma 16:47

Necdet TAŞ

Mersin Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde FETÖ’den bir haftadır gözaltında tutulanların ikinci korona testinin pozitif çıktığı ve bu nedenle KOM Şubenin karantinaya alındığı iddia edildi. FETÖ operasyonları kapsamında 5 Haziran’da Mersin merkezli 8 ilde FETÖ’nün yeni yapılanması kapsamında 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bir kısmı KOM Şube’ye, bir kısmı da Mersin TEM’e götürüldü. İddialara göre Cuma günü gözaltına alınanlara test yapıldı ve sonuç negatif çıktı. Ancak gözaltındakilere yapılan ikinci testte sonuç bu kez pozitif çıkınca Mersin KOM’daki görevlilere de müvekkillerini ziyarete eden avukatlara da test yapılmaya başlandığı ve şubenin karantinaya alındığı iddia edildi. 

HDP’Lİ KURTULAN İDDİALARI SAĞLIK BAKANI KOCA’YA SORDU

Konuyu meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, gözaltında tutulan 7 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması iddialarına ilişkin yanıtlaması istemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. İddiaya göre Mersin KOM’da gözaltında bulunan 7 kişi 8 gün boyunca aynı yerde tutulduğunu, yapılan ikinci koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını öne süren Kurtulan, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına bulunan 7 kişide koronavirüs çıktığı iddiaları doğru mudur? Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, gözaltında tutulanlar da dahil olmak üzere kaç kişiye koronavirüs testi yapılmıştır? Kaç sonuç pozitif çıkmıştır? Mersin KOM’a giriş çıkış yapan kaç avukata koronavirüs testi yapılmıştır? Kaç sonuç pozitif çıkmıştır? Koronavirüs testi pozitif çıktığı iddia edilen gözaltındaki kişilerin tedavi süreçleri başlatılmış mıdır? Gözaltında tutulan kişiler aileleri ile görüşmüş ise aile üyelerine de koronavirüs testi yapılmış mıdır? Mersin’deki diğer emniyet şubelerinde koronavirüs vakası görülmüş müdür? Mersin’de 11 Mart’tan bu yana gözaltına alınan kaç kişiye koronavirüs testi yapılmış, kaçının sonucu pozitif çıkmıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA