image

Okunma : 133  Tarih : 18.04.2024  E-Mail : 

 
Harun Arslan

YEREL SEÇİMİN ARDINDAN - 5

Yerel seçimlerin üzerinden iki hafta geçti ;  yeteri kadar yorum yapıldı.

Şimdi önümüze bakma zamanı, diye düşünüyorum.

Öncelikle, Mersin genelinde hakim olan yerel yönetimdeki “Büyükşehir Belediyesi’nin hem merkezi yönetim ile hem de ilçe yönetimleri ile uyum içerisinde çalışması gerektiğini vurgulamıştım.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İlçe Belediye Başkanlarını ziyaret etmesi olumlu bir adımdı.

Cumhurbaşkanı ile CHP Genel Başkanı’nın görüşecek olması da, merkezi yönetim ile gelecekteki ilişkiler için bir umut veriyor.

 

Genel ve yerel seçim sonrası Mersinli siyasilerin çalışmalarını gözlemleyelim:

Bazı siyasileri ne gördük, ne de herhangi bir çalışmalarına şahit olduk.

Son dönemde Mersin’de kendisinden çok söz edilen, Mersin’in sorunlarını gündeme getiren, çözüm konusunda yardımcı olan iki değerli aktör görüyoruz.

  • MKYK Üyesi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever
  • Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen

 

Mustafa Sever MKYK üyeliğine seçildikten sonra zamanının önemli bir kısmını Mersin bölgesinde geçirdi. Bürokrasinin içinden gelen, dolayısıyla bürokrasiyi çok iyi tanıyan biri olarak Mersin ile ilgili birçok sorunu çözdü. Tüm bölgeyi dolaştı.

Mersin’in tüm sorunlarına vakıf ve katkı verebilecek bir durumdadır. Siyasetin hizmet esaslı bir pratik olduğu konusunda çok değerli bir örnektir. Umarım ve dilerim, Sn. Mustafa Sever’in siyasi kariyeri bu açıdan herkese model olacaktır. Bu bağlamda kendilerine de bu vizyonu için Mersin adına teşekkür ederim.

 

Mehmet Emin Ekmen Mersinli olmamasına rağmen, kısa zamanda Mersin’i bütün ayrıntıları ile tanıdı. Mersin’in sorunlarına eğildi; bunları Meclis’te gündeme getirdi.

Son olarak Türkiye Kültür Festivali programına alınan 16 ilin içinde Mersin’in olmaması ile ilgili verdiği soru önergesi ile hatırlıyorum.

Birçok ilden çok daha fazla turizm zenginliği olan Mersin’in, turizm haftasının kutlandığı ay içerisinde gündeme getirilmesi anlamlıdır.

 

Maalesef bugüne kadar Mersin’i birleştirecek, Mersin’i savunacak, Mersin’i temsil edecek bir Mersin Lobisi olmadı.

 

Şimdi arkalarında bir başarı hikayesi olan ve şu anda kente katkı veren yukarıda sözünü ettiğim Sn.Mustafa Sever ve Sn.Mehmet Emin Ekmen dışında yeni kent dinamikleri var.

Yeni Mersin Üniversitesi Rektörümüz, yeni Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız göreve geldikten kısa zamanda başarılı çalışmaları ile göz doldurdular.

 

Mersin Ekonomi Platformu, MESİAD, TURAB gibi benzer oluşumlar Mersin Lobisi olma rolüne soyunmuşlar ve hep başarısız olmuşlar; bir şekilde kentin önünü tıkamışlardır.

Bu oluşumların kente hiçbir katkılarının olmadığı gerçeği artık tüm açıklığıyla ortadadır.

 

Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı öncülük ederek,  yukarıda sözünü ettiğim yeni kent dinamikleri başta olmak üzere kente yarar sağlayacak diğer aktörlerle bir Mersin Lobisi girişiminde bulunabilir. Böylece gündelik siyasi hesaplardan uzak, doğrudan Mersin yararını gözeten ve olası olumlu pratik sonuçları açısından çok daha ileri çabalara ilham verecek olan bir irade ortaya çıkacaktır.

Sn. Vahap Seçer’in de hem siyasi kariyeri, hem de 2. Dönem Belediye Başkanlığı süresince edindiği sayısız deneyim, böyle bir kent Lobisine öncülük etmesi için çok özel bir vizyon sağlamıştır. Sn Mustafa Sever ve Sn. Mehmet Emin Ekmen zaten hizmet odaklı çalışan siyasetçiler olarak kentte bilinen, sevilen isimlerdir.

Şimdi, bu bağlamda hayırlı buluşmalar için hepimizin haklı beklentisi bu yöndedir.

 

(Son)

 

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA