Genel Kurulda ‘Ayıp’ tartışması


Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının yapıldığı Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Nükleer santral nedeniyle mahalle şantiye alanına dönerken kanalizasyon ve imar planının olmaması büyük sorun oluşturuyor. 2021 yatırım programında Büyükeceli Kanalizasyon projesinin yer almamasının büyük bir ayıp olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yüksel Çelik’e tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Lütfen meclisle konuşacağımız kelimeleri seçerek konuşalım. Kahve ortamında konuşmuyoruz. Neyin ayıbını yapmışız? Kime ayıp yapmışız? Kaldı ki 20 milyar dolarlık yatırımı yapanlar da bir zahmet önce oranın altyapısını yapsaymış” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2020 Pazartesi 15:29

Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının yapıldığı Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Nükleer santral nedeniyle mahalle şantiye alanına dönerken kanalizasyon ve imar planının olmaması büyük sorun oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Çelik Akkuyu Nükleer Santralinin yapıldığı Büyükeceli Mahallesi’nde yaşanan sorunların çözümü için Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu.

“BÜYÜKECELİ’DE KANALİZASYONUN OLMAMASI BÜYÜK AYIP”

Başkan Seçer’e seslenen Çelik, 2021 yatırım programında Büyükeceli Kanalizasyon projesinin yer almamasının büyük bir ayıp olduğunu ifade ederek, “Geçmiş dönemde hem size hem de bürokratlarınıza da söyledim. Gülnar, Mersin’in en erken kurulan ilçelerinden biri olmasına rağmen kanalizasyon yok. Hadi onu geçtim. Onu önümüzdeki yıl yatırım planları içerisine alın ama 2021 yılında Büyükeceli’de kanalizasyonun olmaması Büyükşehir’in bir ayıbıdır. Koskoca Rus devletiyle birlikte bölgede Türkiye’nin en büyük projesi yapılıyor. Ancak bölgede kanalizasyon yok. Orada nüfus binden 12 bine çıkmış. Açıkladığınız programda yatırım planı yok. Bu bizim ayıbımızdır. Orası çok kötü durumda. Lağım dereye dereden de denize dökülüyor. Burayı öne alırsanız daha iyi olur” şeklinde konuştu.

NEYİN AYIBINI YAPMIŞIZ? KİME AYIP YAPMIŞIZ?

Daha sonra söz alan Başkan Seçer ise, “Uyarınız için teşekkür ederim ancak ayıbı çok özür dileyerek söylüyorum gereksiz adamlar yapar. Bizim bir ayıp falan yaptığımız yok. Önce bir sorun bakalım orayla ilgili neler yapılıyor diye. Cevabınızı alın sonra konuşun. Lütfen meclisle konuşacağımız kelimeleri seçerek konuşalım. Kahve ortamında konuşmuyoruz. Neyin ayıbını yapmışız? Kime ayıp yapmışız? Kaldı ki 20 milyar dolarlık yatırımı yapanlar da bir zahmet önce oranın altyapısını yapsaymış. Önce imarı düzene sokup sonra temelini atsalardı. Getiriyorsunuz paketi önümüze koyuyorsunuz sonra da ayıkla pirincin taşını. Peki daha önce neden yapılmamış? Biz de kara kara düşünüyoruz. Bu gidişat gidişat değil. Oranın önce imar ve altyapı düzenlemesinin yapılması lazım. Yarın oraya yerleşecek o kadar insan nerede yaşayacak? Ne yiyecek ne içecek? Biz bunları düşünüyoruz zaten” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA