MESKİ’DEN DEV YATIRIM ATAĞI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün kentin 31 ayrı noktasında eş zamanlı gerçekleştirdiği içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarıyla Mersin’de yaşayan vatandaşların yıllardır çözüm beklediği sorunlar tarihe karışıyor. MESKİ’nin projelerinin tamamlanması ile vatandaşların uzun zamandır beklediği sorunlar çözülecek, Mersin modern bir altyapıya kavuşacak.

 

Tarih : 22 Aralık 2020 Salı 12:10

MESKİ Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in tüm ilçelerine ve kırsal mahallelerine ulaşarak numuneler almaya ve kontrollerini sağlamaya hız kesmeden devam ediyor.  Kuyuluk, Kumkuyu, Arpaçsakarlar, Alata, Kargıcak ve Taşucu Mahalleleri sakinleri yeni kanalizasyon hattına kavuşuyor Mezitli İlçesi’nde bulunan ve eskiden “Kuyuluk beldesi” olarak bilinen bölgede yer alan Kuyuluk, Çankaya ve Çamlıca Mahallelerinin uzun yıllardır devam eden kanalizasyon sorununun çözümü için çalışmalara başlandı. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilen atıksular, Viranşehir’de bulunan derin deniz deşarjı vasıtası ile arıtılarak Akdeniz’e ulaştırılacak. Ayrıca, MESKİ’nin 4 merkez ilçede (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) bulunan muhtelif mahallelerde kanalizasyon döşeme hattı yapımı çalışması devam ediyor.

TURİZM MERKEZİ TAŞUCU VE KUMKUYU’NUN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

MESKİ ekipleri, Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi’yle Türkiye’nin ve Mersin’in sayılı turizm merkezlerinden biri olan Taşucu’nun kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturuyor. MESKİ, önemli bir tatil beldesi olan Kumkuyu bölgesinin altyapı problemlerinin çözüme kavuşturulması için de gerekli çalışmaları başlattı.  Ayrıca, Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde de kanalizasyon hattı bulunmayan yerleşim bölgelerine kanalizasyon hattı imalatı yapan MESKİ, mahalleyi ihtiyacı olan kaliteli altyapıya kavuşturacak. Erdemli İlçesi’ne bağlı Alata ve Kargıcak Mahallelerine MESKİ tarafından yapılacak yeni kanalizasyon hattı ile mahalle sakinlerinin kanalizasyon çilesi sona erecek.

MESKİ’NİN YAĞMURSUYU ÇALIŞMALARI İLE 13 MAHALLE DAHA SU BASKINI SORUNU YAŞAMAYACAK

Yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalara başlayan MESKİ ekipleri, Karacailyas Mahallesi’ne döşediği yağmursuyu drenaj hattı çalışmaları ile mahalle sakinleri yağışlardan etkilenmeyecek. Toroslar İlçesi Yalınayak Mahallesi ile Akdeniz İlçesi Güneş, Şevket Sümer ve Gündoğdu Mahallelerine MESKİ’nin yapacağı çalışma ile bölgenin uzun yıllardır süren yağmursuyu sorununa köklü çözüm getirilecek. Mezitli İlçesi’ne bağlı Seymenli, Tece ve İstiklal Mahalleleri’nde yoğun yağışlardan dolayı oluşabilecek su baskını sorunu, MESKİ’nin başladığı yağmursuyu imalatıyla çözülecek. MESKİ, kış aylarının ve yağışların yaklaşmasıyla birlikte yağmursuyu imalatlarına hız veriyor. Bu kapsamda, Mezitli İlçesi’nin muhtelif mahallelerinde yağmursuyu hattı çalışmaları ile yağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yeni yağmursuyu hattı yapımı çalışmalarına başlanıldı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park içerisindeki 11 noktada gerçekleştirilen ve 5’i tamamlanan yağmursuyu deniz deşarj kesitlerinin büyütülmesi ve hatların bakım çalışmaları devam ediyor.  Yağmursularının verdiği zararları ortadan kaldırmak amacıyla çalışma başlatan MESKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  “Kızkalesi Mahallesi’nde yağışın yoğun olduğu zamanlarda yaşanan su birikintisi ve taşkın gibi olumsuz sorunlar yaşanmayacak. Vatan Caddesi yağmursuyu çalışması ile yaşanan su taşkınlarına son verilerek, vatandaşların ve esnafın yaşadığı mağduriyeti çözüme kavuşacak. Öz kaynaklarımızla başlattığımız ve ihale bedeli 15 milyon 500 bin TL olan Akkent-Batıkent ve Eğriçam yağmursuyu projesine ekiplerimiz tarafından bağlantıları yapılmaktadır”

İÇMESUYU HATTI ÇALIŞMALARI İLE GÜLNAR, ELVANLI, ŞAHNA, AYAŞ, ÇAY, ÇİLEK, ÇAMLIPINARALANI MAHALLELERİ’NE İÇMESUYU TEMİN EDİLİYOR

Mersin genelinde uzun yıllardır yaşanan içmesuyu sorununa son vermek için harekete geçen MESKİ, içmesuyu hattı çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldürüyor. Akdeniz İlçesi Çay ve Çilek Mahalleleri, Mezitli İlçesi Kuzucubelen Mahallesi’ne ile Anamur İlçesi Çamlıpınaralanı Mahallesi’ne döşenecek içmesuyu terfi hattı ile vatandaşlara sorunsuz içmesuyu sağlanacak. Yine Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi’nin de içmesuyu kapasitesi arttırılacak. Gülnar İlçesi’nin büyük bir bölümüne ulaşarak tamamlanacak Gülnar-Ilısu İsale Hattı Projesi’nde, Gülnarlılar’ın 100 yıllık hayali gerçeğe dönüşecek.  Elvanlı Mahallesi’nde eskiyen içmesuyu hatlarının sık sık patlaklar vermesi sonucu mahallelinin yaşadığı kesinti sorunu karşısında ivedilikle harekete geçen MESKİ, mahallenin eski şebeke hatlarını yeniliyor. Şahna Mahallesi’nde uzun yıllardır süre gelen içmesuyu temini sorununun çözümü için çalışma başlatan MESKİ tarafından, mahalle sakinlerinin evlerine içmesuyu temin edilecek. MESKİ çalışmaları ile Ayaş-Yemişkumu Mevkii’nde yoğun yağışlardan sonra oluşan bulanıklıktan etkilenmeyecek mahalle sakinleri temiz içmesuyuna kavuşacak. Ayrıca, Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi mevcut terfi içmesuyu terfi hattı yapım işi, Erdemli İlçesi Tömük ve Arpaçbahşiş Mahallerinin şebeke rehabilitasyonu ile Bozyazı İlçesi Gözce ve Göksüzce Mahallelerine terfi ve şebeke hattı yapım işi de MESKİ’nin başlayan projeleri arasında yer alıyor. Tarsus, Çamlıyayla, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçelerini kapsayacak depo ve tesislerin bakım onarımı, rehabilitasyonu ve yenileme çalışmalarının ise kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

ANAMUR’UN DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ PROJEDE BÜYÜK ADIM

MESKİ, Anamurlular’ın yıllardır yaşadığı içmesuyu sorunlarının çözümü için de önemli bir adım attı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Anamur İçmesuyu Projesi için İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile önemli bir görüşme gerçekleştirildi. MESKİ’nin hayata geçireceği Anamur İçmesuyu Projesi’nin ihale hazırlık aşamaları devam eden proje kapsamında, Otluca kaynağından temin edilecek cazibeli isale hattı ile Anamur merkez, ikinci aşamada Anamur’un büyük bir bölümüne içmesuyu temini sağlanacak.

GÜNYURDU MAHALLESİ PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİ’NE KAVUŞUYOR

MESKİ, Tarsus İlçesi Günyurdu (Atgirmez) Mahallesi’ne yeni kanalizasyon hattı ile Paket Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediyor. Mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak tesis sayesinde atıksular arıtılarak, içme ve kullanma suyuna yönelik kaynakların temiz kalması sağlanacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA