Trafik magandalarından Iraklı Turiste saldırı


Mersin’in Bozyazı ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan kavgada Irak uyruklu bir kişiyi darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Valiliği olayın trafik kazası sonucu meydana geldiği belirtildi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2021 Cumartesi 15:40

Adem GÜNEŞ


Irak Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil'den tatil için Alanya'ya giden Kürt ailenin Bozyazı İlçesi Gözsüzce Mahallesi Sırtlan Mevkiinde, yabancı plakalı olmasından dolayı önleri kesilerek, saldırıya uğradı.  Saldırıda iki kişi yaralandı. Ağır yaralanan Muştak Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Kerim'in bugün yoğun bakımdan çıkartıldığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sosyal medya kullanıcıları, STK ve aktivistler yaşananlara tepki gösterdi. CHP ve HDP'nin Mersin milletvekillerinden oluşan bir heyet de hastanede yaralıları ziyaret etti.


IRAKLI TURİSTİ ÖLDÜRÜSİYE DÖVDÜLER


Olayın tanıklarından Cihan Kutlak, eşi ve kardeşiyle araçta Adana'dan Antalya'ya gitmek için Bozyazı güzargâhından geçtiklerini belirterek, "Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna, taşlarla kafalarına vurarak, saldırdılar. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Hatta adamı uçurumdan atmaya çalıştılar. Adamı ciddi bir şekilde dövüldüğünü fark ettik ve araçtan inerek eşim ve kardeşlerimle yanlarına gittik. Araçtaki kadın ve çocukları da dövmüşlerdi. İlk önce trafikte yol verme kavgası olarak düşündük ancak gerçekte öyle değildi. 112 ve Jandarmaya haber vermek istedik; ancak bulunduğumuz yerde telefon çekmiyordu. Kadın ve çocukları kendi arabama bıraktım. 30-35 kilometre olay yerinde uzaklaşarak, petrolün içine kendimizi attık. Şebekenin çektiği yerde ambulans ve jandarmayı aradım ve jandarmaya saldırganların araçlarının plakasını verdim. Saldırganlar dört kişiydi; ancak bunlar üçü adama ve çocuklarına saldırdı. Şimdi diğer bir kişinin günahını almamayayım. Zaten yakalandılar, gittim şikayetçi oldum" dedi. 


"JANDARMA ŞİKAYETÇİ OLMAMIZI İSTEDİ"


Üç saldırganın, bozkurt işareti yaparak, "Siz Kürtlerin… Burası Türkiye Cumhuriyeti buradan çıkamazsınız. Bu olaya şahitlik yapanları ileride bekliyor olacağız... Erkek olan onları yerden kaldırsın" dediklerini ifade eden Kutluk, "Hatta bir kadın, arada , 'Adam öldü' diye seslendi, onlar da 'Bırakın, ölmesi için zaten dövdük' dediler" iddiasında bulundu. Jandarmanın görüntü almalarına hiçbir şekilde karşı olmadığını dile getiren Kutluk, "Olay yerindeki Jandarma ekipleri özellikle bize 'gelin tanık olarak ifade verin' dedi. Allah var, onlar da (olay yerindeki jandarmalar) durumdan çok rahatsız oldu. 'Burada bu tür olaylar yoğun yaşanıyor ve gelin şikayetçi olun. Allah rızası için gelin ifade verin ve bu tür kişileri tutuklayalım' dediler. Tabi üstleri ne der, bilmiyorum. Ancak jandarma da emniyete gittiğimizde emniyettekiler de yaşananlardan bıkmışlardı, belliydi" ifadelerini kullandı.


HDP KONUYU TBMM'YE TAŞIYOR


CHP ve HDP'nin Mersin milletvekillerinden oluşan bir heyet de hastanede yaralıları ziyaret etti. Konuyla ilgili konuşan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ise, "Durum çok üzücü ve olayla ilgili incelemenin tamamlanmasını bekliyoruz. Hastanede tedavi görenlerin sağlık durumu iyi. Olaya karışan üç şahıs gözaltına alındı. İfadelerinin ve tahkikat sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Akabinde de gereken adımları atacağız" dedi. Söz konusu bölgede çeşitli kisveler altında "ırkçı ve faşizan" saldırıların Arap ve özellikle Kürtlere yönelik açık bir şekilde yapıldığını dile getiren Turan, "Tahkikat sürecinin tamamlanmasından hemen sonra konuyu TBMM'ye taşıyacağız" diye konuştu.


YEŞİLBOĞAZ: “IRKÇILIK İNSANLIK SUÇUDUR”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise yaptığı yazılı açıklamasında, “Mersin'in Bozyazı ilçesinde Erbilli bir aile, özel aracıyla Antalya’ya tatile gitmek üzere yola çıktığı sırada, Adana plakalı bir araçtaki üç kişinin ırkçı saldırısına uğramıştır. 13.05.2021 tarihinde Bozyazı’da gerçekleşen olayda 3 ırkçı saldırgan araçtan inip trafiği durdurarak,  Erbilli aileye fiili ve sözlü şiddet uygulamıştır. Irkçılar, Erbilli aileden bir kişiyi eşinin ve çocuklarının gözü önünde yolda feci şekilde darp edip, başına taşla vurup olay yerinden kaçmıştır. Saldırganların Erbilli aileye yönelik nefret söylemleri ve hakaretlerde bulunduğu tanık beyanları ile doğrulanmıştır. Görgü tanıklarının ifadesine göre ırkçı saldırganların, yerde baygın halde olan Iraklı vatandaşa saldırmaya devam etmesi ve onu uçurumdan aşağı atmaya çalışması ve bu olayın ailesinin gözleri önünde cereyan etmesi, ayrıca tanıkların olaya tanıklık yapmamaları için tehdit edilmesi, hukuken geldiğimiz noktayı göstermektedir. Erbilli bir ailenin ırkçı fiili ve sözlü saldırıya uğraması, hukuken ve vicdanen asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Görgü ifadelerinde saldırganların, Erbilli aileyi darp ederken Kürtlere ve Araplara yönelik küfürler ettiğini, olayın görgü tanıklarını da tehdit ettiğini söylemiştir. Mersin Barosu olarak, olayla ilgili haberi aldığımız andan itibaren, süreci Diyarbakır Barosu ile birlikte yakinen takip  ediyoruz. Şüphelilerin adliyeye sevkleri yapılmış olup, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca müessir olay  etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Saldırıya uğrayan Iraklı şahıs saldırı sonrası Anamur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altında tutulmuştur. Aldığımız son bilgiye göre saldırıya uğrayan kişinin sağlık durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ülkemizde Irkçılığa asla geçit verilmemelidir. Bu hastalıklı zihniyete son vermek için ırkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Çünkü ırkçılık insanlık suçudur.  Olayın ciddi şekilde takip edilmesi soruşturması ve ırkçılık boyutu ile ele alınması hususunda olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi. 


MERSİN VALİLİĞİ'NDEN IRKÇI SALDIRI İDDİALARINA YALANLAMA


Mersin Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise, olayın trafik kazası sonucu meydana geldiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Mersin İli Bozyazı İlçesi Gözsüzce  Mahallesi Sırtlan Mevkiinde  D-400 karayolu üzerinde 13 Mayıs 2021 günü saat 16:00 sıralarında Kuzey Irak'ın Erbil şehrinden yola çıkarak Antalya'ya gitmekte olan Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşımızın içinde bulunduğu araç maddi hasarlı trafik kazasına karışmışlardır.Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışma yaralamalı kavgaya dönüşmüş ve Irak vatandaşı araç sürücüsü diğer araçta bulunan şahıslarca darp edilmiştir. Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesinde tamamlanan tedavinin ardından 14.05.2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA