Kokainle anılmak istemiyoruz!


Mersin Limanında artan kaçakçılık skandallarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersinli olarak en çok rahatsızlık duyduğunuz konu ne diye sorsalar kaçakçılık deriz. Mersin olarak bu şekilde anılmak istemiyoruz. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a devlet en etkili şekilde bu konuda etkin mücadele yapsın dedik. Uydudan takip edilsin istedik. Kolombiya büyükelçisi ile de görüşüp onlara da söyledim. Önlem alın Mersin çok muzdarip bu konuda dedim. Mersin’e olumsuz bir bakış oluyor ama bence Mersin Türkiye’nin en müstesna kentlerinden birisi. Kesinlikle arkasının kesilmesi ve sorunun çözülmesini Sayın Bakan’dan talep ettik” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 11:57

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kanal 33 TV’de Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı Programının canlı yayın konuğu oldu.  Son zamanlarda Mersin Limanında artan kaçakçılık skandallarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızıltan, “Ticaret Bakanımız Mersin’deydi MTSO’ya da geldiler ve Mersin iş dünyasının hemen tüm temsilcileri vardı ama ne yazık ki bakanların ziyaretleri çok kısa oluyor. Ben orada Mersin’i temsilen bulundum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da gelmişti onun bakan beyle ayrı bir dostluğu var. Bakan bey gelmeden önce konuşmuştuk hangi konuları aktaralım diye ilk konu kokaindi ve ben de aktardım. Mersinli olarak en çok rahatsızlık duyduğunuz konu ne diye sorsalar kaçakçılık deriz. Mersin olarak bu şekilde anılmak istemiyoruz. Devlet en etkili şekilde bu konuda etkin mücadele yapsın dedik. Uydudan takip edilsin istedik. Kolombiya büyükelçisi ile de görüşüp onlara da söyledim. Önlem alın Mersin çok muzdarip bu konuda dedim.  Mersin’e olumsuz bir bakış oluyor ama bence Mersin Türkiye’nin en müstesna kentlerinden birisi. Kesinlikle arkasının kesilmesi ve sorunun çözülmesini Sayın Bakan’dan talep ettik. Elbette o da rahatsız ve en etkili şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz dedi” şeklinde konuştu.

“TEŞVİK SAĞLANSIN Kİ MERSİN’DE TURİZM YATIRIMLARI ARTSIN”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Çukurova Bölgesel Havalimanını da sorduğunu ifade eden Kızıltan, “Sayın bakana bu konuda soruldu. Başka kentlerdeki ihtiyaç olmayan yatırımlar dahi kısa sürede bitiyor Mersin’de niye bitmiyor diye. Sayın Bakan biz hükümet olarak hiçbir kent arası ayarım yapmamız sözkonusu değil, havalimanı inşaatı Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olduğundan gidince bunu araştıracağım dedi. Biz zaten 2-3 aylık gecikmeye razıyız. Yılsonuna denk gelmesi Ekimde bitmeyecek de Aralık’ta bitecek. Bana böyle intikal eden bir durum yok. Orası hükümetin ödeneğine bağlı bir yatırım değil. Yüklenici kendi finansmanını kendi sağlıyor ve görüşmelerimizde bitireceğini söyledi. Bir iki ayda sorun yok. Burada üretilen gül birkaç saat içinde taze olarak Avrupa pazarlarına inecek. Günlük olarak taze olarak. Pazarlarda diyecekler ki bu Türk kirazı Sadiye Köyü’nde yetişti. 4 saat önce toplantı taze geldi. Sadece yolcu taşımacılığı değil kargo için de önemli. Biz tabi Mersin’in tüm sorunlarında destek rica ettik. En azından bakanlar kurulunda ilgili bakanlarla görüşüp destek olmasını rica ettik. O da olumlu buldu. Birçok konuyu aktardık. Ana Konteyner Limanından havalimanına, yollara tüm konuları dile getirdik. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün mezarlık kavşağında yapması gereken bir kavşak var kent trafiğini tıkanma noktasına getiriyor. O kavşak için de destek talep ettik. Turizm konusu da gündeme geldi. Bakan Antalya’dan bahsetti ben de dedim ki Antalya’nın turizm bölgesi olması Özal Hükümetleri zamanında verilen hibe kredilerle sağlandı. Biz de diyoruz ki Mersin’in Türkiye’nin yeni bir turizm merkezi olması için Mersin’in bir turizm pilot bölge ilan edilmesini istiyoruz. İkincisi Antalya’da o zaman sağlanan teşviklerin daha üstünde teşvikler bu bölgeye sağlansın ki yatırımcılar gelip farklı konseptte turizm sektörünü geliştirelim. Onu da olumlu karşıladı. Mersin’in Pilot Bölge ilan edilmesi konusunu empoze etmeliyiz. Teşvik sağlansın ki Mersin’de turizm yatırımları artsın” dedi.

“LOJİSTİKÇİLERİN SORUNLARINI AKTARDIK”

Mersin Gümrüğünde yaşanan sıkıntıları da Bakan Muş’a aktardıklarını kaydeden Kızıltan, “Gümrük Genel Müdürlüğü de Ticaret Bakanlığı’na bağlı bu alanda yaşanan sorunlara değindik. Dış ticaretin önünün açılması, yerli üreticinin korunması bazı ürünlerde ihracat kısıtlarının durdurulması. Örneğin Türkiye’de hiç kullanılmayan kırık nohut. Nohut ihracatı yasaklanıyor kırık nohut da ihraç edemiyorsun: Bakliyatçılarla görüştüm özellikle Ortadoğu’da kırık nohut çok talep görüyor. Eğer yasaklanırsa elde kalacak çünkü yurtiçinde tüketilmiyor. İhracat yasağı olunca üretici de üretmek istemiyor. Başka kaygılarla önlem alınırken nelere mal olabileceği düşünülmüyor. Lojistikçilerin sorunlarını aktardık. Uluslararası Lojistik Köy kurma çalışmamız var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştük. İçinde her tür imkanı olan tren yolunun bağlandığı, soğuk hava depoları, antrepoların olduğu, tesisler bulunan, kantar sistemi olan, beş yıldızlı otellerin yer aldığı bir yer olacak. Ekipler çalışıyor. Büyükşehir ile bizim teknik ekibimiz kapsam üzerinde çalışıyor. Bu işe Uluslar arası Nakliyeciler Derneği de dahil. Birlikte konsepti, bu köyün imkanlarının ne olması gerektiği üzerinde çalışılıyor. En önemli konu ise arazi. Mersin’de arazi üretmek çok zor. Sayın Valimiz de bu işin içinde. O da arazi konusunda çalışıyor. İki tane muhtelif yerde iki arazi tespit edilmiş onun üzerine çalışıyorlar. Kısa sürede Uluslar arası Lojistik Köy başlayacak. Yine Büyükşehir Belediyesi Nakliyeciler Sitesi Projesi’ni de bitirdi” şeklinde konuştu.

“OTURUP PLAN YAPILMIYOR”

Yaşana ekonomik krize de değinen MTSO Başkanı Kızıltan, “Dün eşim akşam eve gittim alışveriş yapmış ve sevinerek bir dilim karpuz aldım dedi. 25 lira olmuş bir dilim karpuz. Şu anda kargaşa içindeyiz. Oturup plan yapılmıyor. Akşam televizyon açın daha önce alınan karar bu şekilde düzenlendi. Bu şöyle oldu, bu böyle oldu. Alınan kararlar sürekli değiştiriliyor. Bilmece gibi. Günlük konuşmalar sonuç vermez. Oturup devlet hükümet bir plan program yapar karar alır ve herkes onu uygular. En büyük sorun Suriye’den gelenler. Devletin bu konuda bir planı olmalı. Demografik yapı son derece değişti. Son 7-8 seneye kadar Hatay’ı Suriye’nin içinde gösteriyorlardı. Hatay Belediye Başkanı dedi ki bir referandum yapılsa Hatay Suriye sınırlarına katılır. Geçen Almanya’daydım taksiye bindik konuşuyoruz. Onlarda da yağ bulunmuyormuş. Bir de dedi Alman marketlerinde bir litre yağ 2 Euro’ya satılıyorsa Türk marketlerinde 5 Euro’ya satılıyor dedi. Herkes daha çok kazanma derdinde ama bakıyorsunuz birkaç tane iftar yemeği var. Korkunç bir israf. Hali vakti yerinde insanlar birbirini ağırlıyor. Bir türlü aklı başında çekip çeviremiyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA