Vali Pehlivan, Gala Yemeği’ne katıldı


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği(AKİB),Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP),İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, katkı ve katılımıyla bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin gala yemeğine katıldı.

 

Tarih : 13 Kasım 2022 Pazar 13:06

Haber Merkezi

Divan Otel’de düzenlenen yemek programına; Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Ekonomi Gazetesi Dernek Başkanı Celal Toprak, Dünya Gazetesi İzmir temsilcisi Ali Ekber Yıldırım ve narenciye festivaline katılan ulusal basın yayın organlarının mensupları ile gastronomi şefleri katıldı. Vali Pehlivan programda yaptığı konuşmasında, “Bu coğrafyanın bereketli topraklarını, Çukurova'nın bereketini hepiniz biliyorsunuz. Bir tarafta Akdeniz'in turkuaz rengi diğer tarafta Torosların yeşili, bir tarafta Çukurova'nın bereketi güzel Türkiye'mizin güzel bir ili Mersin. Burada olmak, burada görev yapmak, burada yaşamak gerçekten ne kadar da yoğun bir tempoda çalışılırsa çalışılsın insana mutluluk veriyor. Bu bağlamda festivaller, organizasyonlar da gerek ilde yaşayan vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, gerekse dışarıdan misafirlerimizin buraya gelerek, buranın güzelliklerini müşahede etmesi, bir yandan tarihi, turistik, doğal güzelliklerini bir yandan mutfağını ki; İlimizde 81 ilden vatandaşımız olması hasebiyle de Türkiye mutfağını da adeta tatma imkanınız oluyor. Bunun yanında Mersin’in kendine özgü işte tantuni gibi cezerye gibi tescilli ürünlerimiz de elbette var” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL BİR POTANSİYELİ OLAN BİR İLDEYİZ”

Bu festivalde bir yandan narenciye üretimine dikkat çekmek, bilimsel çalışmalarda daha iyi boyutlara taşınmasıyla ilgili neler yapılabileceğini değerlendirmek konusunda güzel bir paylaşım zemini oluştuğunun altını çizen Vali Pehlivan, “Mersin İlimiz tarımda on üründe Türkiye birincisi, on yedi üründe de Türkiye ikincisi konumunda. Narenciye de bu bağlamda önemli bir yer alıyor. Nitekim limon üretiminde Türkiye genelindeki üretim 1,5 milyon ton. Bunun 860 bin tonu Mersin’imizde üretiliyor, yaklaşık yüzde 55’ine tekabül ediyor.  İhracat rakamlarına baktığımızda da Mersin’in payının yüzde 36 olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla böylesi narenciye konusunda üretimin ön planda olduğu bir ile Mersinimize narenciye ile ilgili etkinlikler, festivaller ziyadesiyle yakışıyor. Narenciye C vitamini deposu, lif deposu, mineral deposu, Mersin de narenciye deposu diyoruz. Bu ve benzeri etkinliklerle inşallah çeşitlenerek, kapsamı daha da artarak, uluslararası boyutuyla ilgili çalışmalar daha da etkin bir şekilde yerine getirilerek bundan sonraki süreçlerde de bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu vesileyle Abdullah başkana ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü biz üst komite olarak çalışmaları yürüttük ama işin lokomotif kısmı ondaydı. Tertip Komitesi'ni Ticaret Borsası olarak Abdullah Bey ve ekibi yerine getirdi; tabii ki biz de kurumlarımız vasıtasıyla gerekli desteği verdik. Bununla birlikte sahada işleri yürütmenin elbette ki zorlukları var. O konuda üzerlerine düşeni yaptılar ve yükü de gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyeleri, gerek kamu kurumlarımız, gerek odalarımız, kısmen STK'lar ve muhtelif firmalar birlikte taşıdı. Bu anlamda müşterek çalışma anlayışının da bir örneğini ortaya koymuş olduk. Ben bu duygularla bu düşüncelerle sizlere tekrar ilimize hoş geldiniz diyorum. Değişik vesilelerle inşallah bundan sonraki süreçlerde de ilimizde sizleri görmek ve daha fazla zaman geçirmek isteriz. Çünkü çok güzel bir potansiyeli olan bir ildeyiz. Bundan sonra da tarımda, sanayide olduğu gibi özellikle de turizm konusunda da kendinden daha da fazla bahsettireceğine inandığımız bir şehirdeyiz. Tekrar hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA