Kocamaz, tarımda yaşanan sorunlara dikkat çekti


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hem seçim bölgesi Mersin, hem de ülke gündemine ilişkin sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Tarım sektöründe yaşanan sorunları TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Kocamaz, Yirmi iki yıllık iktidar döneminde halen tarım üretimi konusunda hiçbir planlama yapılmadığını ileri sürdü.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:26

Ankara’da TBMM çalışmalarını yürüten Kocamaz, haftanın kalan diğer günlerinde de Mersin’de vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyip çözüm arıyor. Son olarak,  İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Halk Partisinin tarımda yaşanan sorunlara yönelik olarak vermiş olduğu önerge üzerine İYİ Parti grubu adına söz aldı. Mersin’de üreticilerin kendisine ulaştığını ve yaşadıkları mağduriyeti gündeme getirilmesini istediklerini belirten Kocamaz, Hükümet bu yıl gerekli tedbirleri alması gerektiğini, artan maliyetleri de göz önünde bulundurup, çiftçileri mağdur etmemesi gerektiğini bir kez daha TBMM gündemine taşıdı.

“ÜLKEMİZ, ÜRETEN ÜLKE KONUMUNDAN ÇIKIP, İTHAL EDEN ÜLKE KONUMUNA GELMİŞTİR ”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, aylardır ekonomik krizin ve hayat pahalılığının faturasını farklı sektörlere çıkaran AKP hükümetinin, bu iktidar dönemine kadar kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri konumunda olan ülkemizin; üreten ülke konumundan çıktığını, ithal eden ülke konumuna geldiğini ileri sürdü. Kocamaz, Uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle maliyetlerin arttığına, çiftçilerin ise bugün üretemez ve alın terinin karşılığını alamaz bir duruma düştüğüne dikkati çekti. İlaç, gübre ve mazot gibi maliyetlerinde karşılanamaz hale geldiğini belirten Milletvekili Kocamaz, emeğinin karşılığını alamayan çiftçilerin, her geçen gün üretimden uzaklaşmakta olduğuna değindi. Kocamaz, “Çukurova'da çiftçiler topraklarını satmaya başlamış, tarım arazileri bir yatırım aracına dönüşmüş, meslek dışı kişiler tarafından alınmaya, satılmaya ve kiralanmaya başlanmıştır. Buna rağmen, bu Mecliste AKP milletvekilleri hiç sıkılmadan millete maval anlatmaktadır. Yirmi iki yıllık iktidar döneminde hâlen tarım üretimi konusunda hiçbir planlama yapılamamıştır” dedi. Mersin'de limon üreticisinin perişan olduğunu, limon alıcı bulamadığı için dalında kaldığını ve ağaçların kökünden söküldüğünü hatırlatan Kocamaz; “Üretici bırakın kâr etmeyi, masraflarını bile karşılayamamaktadır. Bugün de nektarin üreticisi büyük sıkıntı içindedir. Mut'ta erkenci kayısı para etmemiştir. Sadece dalından toplama maliyeti 9 TL olan erkenci kayısılar 7 TL'ye satılmaktadır. Üretici pek çok üründe geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük zarar etmektedir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA