00:10   BAKAN YERLIKAYA, MERSIN’DE TRAFIKTEKI DARP OLAYıNıN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTı, YENI YARGı PAKETIYLE GELEN CEZALARı DUYURDU   00:09   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   00:08   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   00:07   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   00:06   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   00:05   ERDEMLI’DE YARGı MENSUPLARıNıN LOJMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 30 DAIRE IÇIN IMZALAR ATıLDı   00:04   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   00:03   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   00:02   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   23:55   YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BİNASINA “BEBEK DOSTU BİNA” ONAYI  
 
   
 
 

Başkan Yıldız, öğrencileri sevindirdi


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bir önceki dönemde alınan meclis kararıyla belediyenin üniversite öğrencilerine ödemesi gereken eğitim yardımının yapılmadığını tespit ettiklerini ve ilk icraatlarından bir tanesinin de bu yardım bedelini öğrencilerin hesaplarına yatırmak olduğunu söyledi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 11:57

Haber Merkezi

Belediyeyi MHP’li yönetimden devralan Başkan Yıldız, 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun sonuna gelinmesine rağmen, üniversitede öğrenim gören lisans öğrencileri için 5 bin 500 TL, önlisans öğrencileri için de 2 bin 750 TL desteğin bugüne kadar tamamlanmamasının ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin zor durumda bırakılmasının kabul edilecek bir konu olmadığını söyledi. Başkan Yıldız; “Her sene bütün belediyeler üniversiteyi kazanan ilçelerindeki öğrenciler için belli bir burs veriyorlar. Geçtiğimiz yıl Toroslar Belediyesince de üniversiteyi kazanan ve burs başvurusu şartlarını sağlayan öğrencilere öğrenim harcı, kırtasiye harçlığı verilmek üzere bir meclis kararı alınmış. Bu gençlerimiz, geçtiğimiz yıl eylül ayında okullarına kayıtlarını yaptırdılar. Şimdi Mayıs ayındayız. Bu gençlere verdikleri sözü bile yerine getirememişler. Aradan bu kadar zaman geçmiş, o günden bugüne kadar öğrenciler, birinci sınıfı bitirmiş ve bir ay sonra okulları kapanıyor. Göreve gelir gelmez ilk yaptığım işlerden birisi buydu. Dedim ki bu çocukların hakkı önemli. Bu çocuklara söz verilmiş. Belediyenin böyle bir mecburiyeti yok ama meclis kararı alınmış.  O zaman aldığımız kararları yerine getirmemiz lazım diyerek, bu çocuklarımıza burslarını gönderdik. Onlardan da çok güzel mesajlar geldi. Hepsini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA