İşgale son Filistin’e özgürlük!


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma tepki gösterdi. Platform adına konuşan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, İsrail’in emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu ilemeye devam ettiğine dikkat çekerek, işgalin son bulması ve Filistin’e özgürlük çağrısında bulundu.

 

Tarih : 29 Mayıs 2024 Çarşamba 13:05

Necdet TAŞ

İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma tepki gösteren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Özgür Çocuk Parkı’ndan basın açıklaması yaptı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül,  “Siyonist, ırkçı İsrail Hükümeti uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Bugün İsrail savaş uçakları Refah’ta bir kez daha çadır kampını bombaladığı ve 21 kişinin hayatını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılmıştır. Dün de İsrail Ordusu’nun Refah’ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırı sonucu onlarca insan yaşamının yitirmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştır.  Soykırım, dünyanın gözleri önünde, açıkça ilan edilerek, nice acılardan yıkımlardan süzülmüş insancıl hukuk mirası fütursuzca çiğnenerek yapılıyor. Devletler, BM ve AB gibi uluslararası kuruluşlar katliama engel olacak etkili bir tutum ortaya koymazken, dünyanın her yerinde halklar ayakta, insanlık mirasına sahip çıkıyor. Yok edilen yaşam alanları, binlerce can kaybı, öldürülen çocuklar, düşmanlık, nefret, ırkçılık ve cinsiyetçilik suçları da dahil olmak üzere savaşın yarattığı bütün felaketlere yaşadığımız bölgede şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ VE YIKIMIN NEDENİ İSRAİL’DİR”

Savaşın ve yıkımın nedeninin Filistin topraklarındaki İsrail’in yayılmacılığı ve işgali olduğunun altını çizen Sümbül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Filistin halkının direnme hakkı meşrudur.  İsrail ve Filistin halklarının eşit haklarına sahip olarak kaderlerini tayin edecekleri barışçıl bir çözüm yaratılmadan savaş ve şiddeti önlemenin hiçbir yolu yoktur.  İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. İsrail Başbakanı Netanyahu BM tarafından savaş suçlusu ilan edilmeli, soykırımdan sorumlu yetkililerle birlikte uluslararası mahkemelerde evrensel kriterlere göre yargılanmalıdır. BM’nin savaş suçu ve soykırım konusundaki yaptırımları hayata geçirilmelidir.  Soykırımı ve işgali meşru görmeyen başta Türkiye  olmak üzere bütün ülkeler İsrail ile tüm ekonomik, ticari, askeri ilişkilerini kesmelidir. Emperyalistlerin güç ve paylaşım savaşlarının yoğun biçimde sürdüğü bölgemiz ateş hattında. Filistin ve Kürt halkları başta olmak üzere halkların kendi kimlikleri ve kültürleriyle eşit ve özgür olarak var olma hakları sistemli baskı ve zulümle, katliamlarla yok ediliyor. Savaştan kazanan sadece savaş tüccarları, halkın sırtından zenginleşenler, ülkeyi savaşla ve baskıyla yöneten rejimlerdir. Halkların güvenlik ve refah içinde yaşamasının tek yolu kalıcı ve adil barıştır.  Bölgemizde ve ülkemizde kalıcı ve adil bir barışın sağlanması için bütün toplumsal güçleri, emek ve meslek örgütlerini, demokratik kurum ve kuruluşları bölgemizdeki soykırım ve savaş politikalarına karşı kitlesel bir barış mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

BİR TEPKİ DE TARSUS’TAKİ STK’LARDAN

Tarsus Ashab-ı Kehf Platformu da Filistin’de yaşananları protesto etmek ve Filistinlilerle dayanışma için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Tarsus’ta Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Filistinde yaşanan siyonist işgalci rejimin zulmüne dikkat çekmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Aksa Tufanı’na destek için içlerinde Peygamber Sevdalıları Vakfı, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Davet ve Kardeşlik Derneği gibi birçok İslami STK’yı barındıran Tarsus Ashab-ı Kehf Platformu öncülüğünde Yarenlik Alanı’nda kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Sunuculuğunu Ashab-ı Kehf  Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu'nun yaptığı program, Tarsus vaizi Muhammed Furkan hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını ise Platform adına Mehmet Yazıcı okudu. İşgalci rejimin son Refah katliamına işaret eden Yazıcı, "Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken İsrail rejiminin üzerine kabus olamayan İslam ülkelerinin idarecileridir."

Programda, Mescid-i Aksa ve Filistin ile ilgili marşlar çalındı. Sık sık tekbirler getirilerek, Filistin lehinde sloganlar atıldı. Hilmi Tuzcu ve Tarsus İlçe müftüsü Murat Akçay, Filistinin anlam ve önemine binaen birer konuşma gerçekleştirdiler.Program, Mikail Tayşan hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA