Mersin MEM başarıya doymuyor


Son günlerde yerel ve ulusal basında adından sıkça söz ettiren Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü adeta başarıdan başarıya koşuyor. Akademik ve beceri temelli yarışmalarının birçoğunda ipi göğüsleyen Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü göz doldurmaya devam ediyor.

 

Tarih : 2 Haziran 2024 Pazar 10:47

Haber Merkezi

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik" temalı kısa film yarışmasında Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çekilen "Gazoz" isimli kısa film, Türkiye 1. si oldu. Ankara’da Mersinin göğsünü kabartan öğrenci ve öğretmenler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde ödüllerini aldı.

MERSİN TÜM İLLERİ GERİDE BIRAKTI

Geçtiğimiz günlerde yine Millî Eğitim Bakanlığının 100. Yıla özel düzenlemiş olduğu “Eğitim” temalı kısa film yarışmasında da Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye 1.’si olmuştu. Yarışmaya “Unutulmaz” isimle kısa filimle katılan Mersin bu alanda da tüm illeri geride bırakmayı başardı. 2024 yılı TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda iki farklı projede Türkiye derecesi yapan Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün akademik, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettiği başarılar ve başlattığı projeler göz doldurdu. Bu yıl 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Ankara’da düzenlenen Türkiye finallerinde Mersin’i temsil eden Mezitli İlçesi Kuzucubelen Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Püskül, "Engelsiz İletişim" projesiyle Türkiye 3.'sü olarak okulunun ve Mersin’in gururu oldu. Ayrıca yine bu yıl 55.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Ankara’da düzenlenen Türkiye finallerinde Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi İlhami Aslansoy, ‘’Ramanujan’ın Ana Teoremi, Kesirli Türevler ve Genelleştirilmiş bir İntegralin Hesaplanması’’ adlı projesiyle Matematik alanında Türkiye 2.'si olarak Mersin’in göğsünü kabarttı. Ayrıca İlhami Aslansoy bu projesiyle, Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil edecek projelerin belirleneceği bir mülakata katılmaya da hak kazandı. Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü,  Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde düzenlediği "Sıfır Atıkla Sanat Yarışması’nı da boş geçmedi. Yarışmada Mersin’i temsil eden Anamur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye 3.’lüğü elde etti. Başarı, Anamur’un ve Mersin’in gurur kaynağı oldu. Yarışmaya Mersin’i temsil eden Barış Dikenkuşu ve Enes Kara isimli öğrencilerin, hazırladıkları eserlerle damga vurdu. Jürinin beğenisini kazanan sıfır atık malzemelerden üretilen özgün ve yaratıcı proje Türkiye genelindeki birçok okuldan katılan rakiplerini geride bırakarak bu önemli başarıya imza attılar. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü sadece yarışmalarda değil il genelinde yaptığı projelerle de göz dolduruyor. “Kahve Bahane”, “33 Öğretmen Buluşmaları” gibi eğitici, sanatsal ve kültürel projeler tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA