Artık Süper Lig’deyiz!


Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi Play-off’da şampiyonluk için mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü final serisinin 4 maçında rakibi Sigortam.net’i mağlup ederek 2023-2024 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi Play-off şampiyonu oldu ve Süper Lig’e çıktı. MSK-Sigortam.net karşılaşmasını izleyen ve takımının şampiyonluk sevincine ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gelecek sezon Süper Lig’e uygun, güçlü bir kadro ve güçlü bir teknik yapıyla mücadele edeceklerinin altını çizerek, “Gelecek sezonda Mersinlilere çok zevkli maçlar yaşatacağız” dedi.

 

Tarih : 2 Haziran 2024 Pazar 11:28

Necdet TAŞ

 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off’da şampiyonluk için mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) final serisinin 4 maçında rakibi Sigortam.net’i mağlup ederek 2023-2024 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi Play-off şampiyonu oldu ve Süper Lig’e çıktı. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da izledi.

PLAY-OFF ŞAMPİYONU MSK!

Play-off final serisinde Edip Buran Spor Salonu'ndaki mücadelede Sigortam Net'i 83-72 yenerek, seride durumu 3-1'e taşıyan MSK, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. Maçın İlk çeyreği 16-16 eşitlikle sona ererken, ikinci çeyrekte iyi hücum eden temsilcimizi ilk yarıyı 42-34 üstün kapattı.  Üçüncü çeyrekte de rakibinin kendisini yakalamasına fırsat vermeyerek 59-53 skorla çeyreği kapatan MSK, 83-72’lik skorla mücadelenin galibi olarak Play-off şampiyonu oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu ve TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, MSK'lı basketbolculara madalyalarını verdi. Kupayı kaldıran oyuncular, şampiyonluk sevincini tribündeki taraftarlarla paylaştı. Maç sonrası sahaya inerek Carettaların şampiyonluk sevincine ortak olan Başkan Seçer, şampiyonluk kupasını takımla birlikte kaldırdı.

“MERSİNLİLERE ÇOK ZEVKLİ MAÇLAR YAŞATACAĞIZ”

Süper Lig’de mücadele edecek olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Seçer, Carettaların Mersin’i Süper Lig’de en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. İyi ve oldukça mücadeleli bir sezon olduğunu söyleyen Seçer, “Aslında sezon başında biraz takım formsuzdu, ilerleyen günlerde antrenör değişikliğiyle beraber takım bir ivme kazandı ve sonuç itibariyle Süper Lig’e çıktı” dedi. Gelecek sezonda Süper Lig’e uygun, güçlü bir kadro ve güçlü bir teknik yapıyla mücadele edeceklerini söyleyen Seçer, “Gelecek sezonda Mersinlilere çok zevkli maçlar yaşatacağız. Mersinimize ve takımımıza hayırlı olsun. Tüm sporcuları, teknik heyeti ve emeği geçen herkesi kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

CAN SEVİM; “HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

MSK Teknik Sorumlusu Can Sevim ise şampiyonluğu tüm Mersin halkına armağan etti. Sezon boyunca kendilerini yalnız bırakmayan taraftarların şampiyonlukta önemli katkısı olduğunu belirten Sevim, “Mersin halkı bu şampiyonu çok hak etti. Bizi inanılmaz şekilde desteklediler. Sonunda da bu şampiyonluk geldi. Onlara armağan olsun bu. Seneye takımımızı, şehrimizi süper lig de temsil edeceğiz. Hedeflerimiz daha da büyük. Daha da büyük hedeflere ulaşacak gücümüz var. Adım adım gideceğiz. Daha yolun başındayız. Bu sadece bu yıl için bir hedefti. Seneye hedeflerimiz bambaşka olacak. Umarım hepsine teker teker ulaşacağız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere kulüp yöneticileri ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Sonuç olarak bu iş tek bir kişinin işi değil hep beraber aynı hedefe doğru gittiğin zaman başarılı olabiliyorsun sadece. Herkes bu emeği özveriyi ortaya koydu. Herkes gecesini gündüzüne kattı bu takım için ve sonunda şampiyonuz. En büyük teşekkür taraftara. Onlar olmadan bu iş kesinlikle olmazdı. İyi ki varlar. Bizi desteklemeye devam etsinler” diye konuştu.

SALON: Edip Buran

HAKEMLER: Can Mavisu, Turgut Işık, Uğur Akyıldız

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Canberk Kuş 8, Berkay Sinirlioğlu 4, Simmons 37, Gökhan Yazıcıoğlu 9, Kairys 11, Hüseyin Akın Kandemir 6, Yiğitcan Turna 2, Deniz Çelen 2, Ramazan Tekin 4, Burak Gözeneli

SİGORTAM NET: Serkan Menteşe 4, Berkay Bayar 2, Gueye 4, Mehmet Özdoğan 2, Sherrill 38, Engin Kalkan 9, Emir Adıgüzel 3, Doğukan Şanlı, Yiğit Baran Sarıkaya 5, Erdem İlter 5

1. PERİYOT: 16-16

DEVRE: 42-34 (MSK lehine)

3. PERİYOT: 59-53 (MSK lehine)

 

FAALİYETLERİNİ 2018 YILINDA DONDURMUŞTU

Süper Lig'de 10 sezon mücadele ettikten sonra 2013-2014 sezonunda küme düşen Mersin Büyükşehir Belediyesi, kötü gidişatın alt liglerde de durdurulamaması üzerine faaliyetlerini 2018'de sonlandırdı. Mersin ekibi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) bünyesinde yeniden parkelere dönüp 2021-2022 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'ne çıktı. Bu sezon ligi 60 puanla üçüncü sırada bitirip play-off oynamaya hak kazanan Mersin ekibi, çeyrek finalde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'i, yarı finalde de Gaziantep Basketbol'u eleyerek finale yükseldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, play-off final serinde de Sigortam Net'i 3-1 yenerek Süper Lig vizesi aldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA