Mersin’de kadın muhtar sayısı 20’den 50’ye yükseldi


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile KA-DER Mersin Şubesi iş birliğinde, ‘Kadın Muhtarlar Etkinliği’ gerçekleştirdi. Etkinlikte, mahalle muhtarlığına ilk kez seçilen ve yeniden mahalle muhtarlığını kazanan kadınlara plaket ve tebrik belgeleri verildi. 2024 yerel seçimleri ile birlikte Mersin’de kadın muhtar sayısı 20’den 50’ye yükseldi. Etkinliğe katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, kadın muhtarlara desteğin süreceğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi olarak kadın muhtar sayısının artması için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 11:50

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi iş birliğinde, ‘Kadın Muhtarlar Etkinliği’ gerçekleştirdi. Etkinlikte, mahalle muhtarlığına ilk kez seçilen ve yeniden mahalle muhtarlığını kazanan kadınlara plaket verildi. 2024 yerel seçimleri ile birlikte Mersin’de kadın muhtar sayısı 20’den 50’ye yükseldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonu’nda KA-DER öncülüğünde yapılan etkinlikte kadın muhtarlar, kadın meclis üyeleri ve sivil toplum derneklerinin kadın temsilcileri yer aldı. Açılış konuşmasının öncesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin hizmetlerinin yer aldığı kısa video gösterimi yapıldı. Yeni muhtar olan ve yeniden muhtarlığı kazanan kadınlara tek tek plaketleri verilirken, medeni cesaretleri ve seçim sürecinde verdikleri mücadeleden dolayı da tebrik belgeleri takdim edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yemeğin ardından kadın muhtarlar tek tek kürsüye çıkarak; istek, talep ve beklentilerini paylaştı.

DOKUCU: “YOL AÇAN KADINLARSINIZ, SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, yeni seçilen ve yeniden seçilen kadın muhtarları tebrik ederek, “Çok güzel bir tablo oluşturdunuz. Yol açan kadınlarsınız, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu iradeyi gösterdiniz, ‘biz de varız’ dediniz. Mücadele ettiniz. Bunun ne kadar büyük ve önemli bir karar olduğunun farkındayız. Başkanım, kendim ve sivil dernekler adına konuşuyorum; hepimiz, sizlerle gurur duyuyoruz. Seçme ve seçilme hakkını kullandığınız, gönüllü olduğunuz, ailenizi ikinci plana koyup memleketinizi düşündüğünüz ve bundan sonra vereceğiniz emekler için teşekkür ediyoruz” dedi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi olarak kadın muhtarların her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Dokucu, cesaretlerinden dolayı kadın muhtarları tebrik ederek, “Çok başarılı olmak zorundasınız. Biz de size yardım etmek, arkanızda olmak zorundayız. Köyünüzü, mahallenizi ekstra kalkındırmak zorundayız. Tüm sivil dernekler ve biz belediye olarak bunun farkındayız ve görevimizi yapacağız” diye konuştu. Dokucu, kadın muhtar sayısını artırmak için çok çalışılması gerektiğine de vurgu yaparak, “Sayınızı daha da yükselteceğiz. O yüzden daha çok iş birliği içinde ve iletişim halinde olmamız gerekiyor. Mahallenize hizmet için biz size destek vereceğiz. Önümüzdeki 5 sene sonunda, kadın muhtar sayımızı en az yarıya çıkarıp bu ülkede fark yaratırız. Çünkü sizlerden sonra, bu ülkenin kadınları sokaklarda gülümseyerek gezmeye başladı. Biz bu gülümsemeleri artırmak istiyoruz” dedi.

DİNÇER: “İYİ Kİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ VAR”

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Erdal Özcan da etkinlikte yer aldı. İl genelinde 806 muhtarın görev yaptığını belirten Özcan, muhtarların Alo 185 ve Teksin’i de kullanarak kendilerine ulaşabileceğini belirterek, “Taleplerinizi bana birebir de iletebilirsiniz. Kadın muhtar sayısı 20 iken 50 oldu. Tüm muhtarlarımız ile işbirliği içerisinde hizmet sunmaya devam edeceğiz”  diye konuştu. Mersin’de kadın muhtar sayısının arttığını söyleyen KA-DER Mersin Şubesi Başkanı İlksen Sorguç Dinçer ise, “Mersin’de biz bununla övüneceğiz ve hepinizle gurur duyuyoruz. 806 muhtarın 50’si kadın. Çalışmaya devam edeceğiz. Her seçilen muhtarın emeğini, yaşadıkları sıkıntıları takip ettik. Çok zoru başardınız, sizleri kutluyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kendilerinin arkasında olduğunu da sözlerine ekleyen Dinçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar arkamızda oldu. İyi ki Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız var. Bununla da Mersin olarak ayrıca gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA