ARTIK BAHANELERİ KALMADI!


Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi için yatırımların başlayacağı müjdesini veren AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Mustafa Sever, havalimanı inşaatının tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesi, yatırım yapılacak bölgenin yolunun tamamlanmış olması nedeniyle, bahse konu dondurma gerekçelerinin ortadan kalkmış olması ve Bölgede turizm yatırımı yapılmasını engelleyecek bir durumun kalmaması hususları dikkate alınarak, dondurulan kesin tahsis süreleri ve yatırım süreleri Haziran 2024 itibarıyla başlatıldığını söyledi.

 

Tarih : 6 Haziran 2024 Perşembe 15:16

TAHSİSLER 2018 YILINDA DONDURULMUŞTU

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Mustafa Sever, Tarsus’u ziyaret ederek vatandaşları sorun ve taleplerini dinledi. AK Parti Tarsus İlçe Binası’nda “Tarsus Halk Buluşması” düzenleyen Sever, vatandaşların talep ve sorunlarını tek tek dinleyerek çözüm için ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerle irtibata geçti. Burada Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ne yatırımların başladığı müjdesini de veren Sever,  “Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamındaki Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kulak Mahallesinde bulunan 9 adet Hazine taşınmazı üzerinde konaklama, golf ve günübirlik tesislerden oluşan turizm tesisleri gerçekleştirilmek üzere Turizm Bakanlığınca; Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş. (1 taşınmaz), IC Gayrimenkul Yatırımlar A.Ş. (3 taşınmaz), Limmer Tur. San. ve Tic. A.Ş. (3 taşınmaz), Pekkan Hiz. End. Ort. ve Müh. Elek. Ürt. Tur. Tic. A.Ş. (1 taşınmaz), Çelben Turizm İnş. San. ve Tic. A.Ş. (1 taşınmaz) adına 2009 yılında kesin tahsisler yapılmıştır. Ancak, önce Bölgedeki altyapı eksiklikleri ve yargı süreçleri nedeniyle son olarak da; Mersin-Tarsus Havalimanı inşaatının tamamlanmamış olması sebepleriyle, bahse konu kesin tahsislerin süreleri 2018 yılında Bakanlıkça dondurulmuştur” dedi.

2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Uluslararası Çukurova havalimanı İnşaatımızın tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesi, Tarsus- Kazanlı Turizm Bölgesi yolunun tamamlanmış olması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcılarımızla yapmış olduğumuz istişareler ve çalışmalar sonrasında, bahse konu dondurma gerekçelerinin ortadan kalkmış olması ve Bölgede turizm yatırımı yapılmasını engelleyecek bir durumun kalmaması hususları dikkate alınarak, dondurulan kesin tahsis süreleri ve yatırım süreleri Haziran 2024 itibarıyla başlatılmıştır. Adı geçen Şirketlerin, 1 yıl içerisinde yatırımların en az yüzde on beşini tamamlamaları gerekmekte olup, yüzde 15 yatırım taahhüdünü yerine getiren firmalara sürenin bitiminde 3’er yıl ek yatırım süresi verilebilecektir. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde ilk etapta yapılacak olan 7 bin yatak kapasiteli tesislerde yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edilmesi beklenmektedir. Turizm Tesislerinin yapımı tamamlandığında ülkemiz ve Mersin turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı. NEŞET TORUN’UN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA