Haydi başka limana!


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak Silifke Taşucu Limanı üzerinden yapılan canlı hayvan taşımacılığını ve bunun çevreye verdiği rahatsızlığı gündeme getirdi. Yetkililere seslenen Ekmen, “Taşucu üzerinden yapılan canlı hayvan taşımacılığı için başka bir liman tercih edilmelidir” dedi.

 

Tarih : 7 Haziran 2024 Cuma 14:12

Haber Merkezi

Mersin Ceyport Taşucu Limanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan dev geminin taşıdığı büyükbaş hayvanlardan yayılan ağır koku, geniş bölgede rahatsızlık vermeyi sürdürüyor. Geminin hala yerinde kalması ve sürekli kamyonlarla canlı hayvan taşınması çevrede oturan insanların yaşamını büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. 22 Bin büyükbaş canlı hayvan bir gemiyle tek seferde yurt dışından ülkeye getirilmişti. Bu gelişme sonrası yapılan açıklamalarda taşınan endişeler ile ilgili görüşler belirtilmişti. Hayvanların ülkeye giriş yaptığı Ceyport Taşucu Limanı, uluslararası sözleşmeler ile tescilli Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi etki alanı içerisinde yer alıyor. Yerleşim alanları, tarım alanları, Özel Çevre Koruma Alanları ortasında faaliyet sürdüren liman alanından yayılacak kirliliğin oluşturacağı etkiler düşündürüyor. 22 Bin canlı hayvanın yaydığı kirletici ağır koku ile birlikte, her bir hayvandan bölge ekosistemine uygun olamayan sinek, böcek hatta gözle görülmeyen canlı türlerinin de sayıca fazla yayılımının oluşturacağı etkiler söz konusu. Bunların var edeceği olumsuz sonuçlar, yerleşim alanları ve tarım alanları ile birlikte sözleşmelerle korunan Göksu Deltası ve delta içerisindeki Akgöl Kuş Cenneti üzerinde oluşturacağı olumsuz baskı sürdürülebilir canlı yaşamı yönünden insanları endişelendiriyor.

EKMEN; “BAŞKA BİR LİMAN TERCİH EDİLMELİ”

Konuyu TBMM gündemine taşıyan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen, Taşucu’nun bölge açısından önemine dikkat çekerek, yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Sayın Başkanım, yüzen ahır olarak ifade edilen ve binlerce canlı hayvan taşıyan gemiler bir süredir Mersin Silifke Taşucu Limanı'na yanaşmaktadır Taşucu kendisi ve çevresiyle nadide bir turizm bölgesi olup özel çevre koruma alanlarının tam da ortasındadır. Aynı şekilde, uluslararası sözleşmelerle korunan Göksu Deltası da bu Taşucu Limanı'ndaki taşımadan etkilenmektedir. Çevreci vatandaşlarımızın ifadesiyle bu canlı hayvan taşımacılığı nedeniyle bölge dev bir ahır kokusuna mahkûm edilmiştir. İnsanlar Taşucu'nda maskeyle denize girmek zorunda kalmıştır. Çevre ve Tarım Bakanlıklarından talebimiz, Taşucu Limanı'na yapılan canlı hayvan taşımacılığı için başka bir ikame liman tesis edilmesi ve bu taşımacılığın gerek koku gerekse de deniz kirliliği nedeniyle Mersin'in bu nadide bölgesine verdiği zararın önüne geçilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA