CHP’de sular durulmuyor


CHP’de sular durulmuyor. CHP Tarsus Kadın Kolları seçimleri iptal edildi. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen ve Figen Acıyiyen’in kazandığı seçim, yapılan itiraz nedeniyle iptal edildi.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 15:10

Necdet TAŞ

CHP’de sular durulmuyor. Seçimde Figen Acıyiyen ve Cansu Turhan Yaramış’ın listeleri yarışmış ve Acıyiyen seçimi fark atarak kazanmıştı. 2 hafta önce yapılan ve Figen Acıyiyen'in kazandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe Kadın Kolları Olağan Genel Kurulunda seçilen liste sevincini yaşayamadan CHP Genel Merkezi'nin seçimi iptal ettirdi. CHP Kadın Kolları seçiminin iptal edildiğine dair gerekçeli kararın Kadınlar Kolu Başkanlığına henüz ulaşmadığı belirtilirken, iptal kararında CHP Grup başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mahir Başarır'ın etkili olduğu öne sürüldü. İddialara göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçimi kazanan Figen Aciyiyen’i, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise seçimi kaybeden Cansu Turhan Acıyemiş’i desteklemişti.

VELİ AĞBABA MI İPTAL ETTİRDİ?

İptal kararının alındığı gün Başarır'ın yanında Veli Ağbaba ve Seyit Torun ile Mersin'e gelmesinin bu iddiada kendisinin etkili olduğuna dair kuşkuları da arttırdığı öne sürülüyor. Öte yandan CHP'nin seçilmiş Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen ise seçimin iptaliyle ilgili gerekçeli kararın kendilerine ulaşmadığını, ancak seçimin tekrarlanması halinde daha büyük farkla seçimi kazanacaklarını belirterek, üyelere güvendiklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Kadın Kolları, 2 Haziran Pazar günü yapılan ve Figen Acıyiyen ile listesinin kazandığı Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanlık seçimlerini, yapılan itiraz üzerine iptal etti. İptal nedeni, CHP Genel Merkezinden gönderilen tutanakla gün yüzüne çıktı. İşte iptal nedeni;  CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Av. Mehtap Yücel, itirazda bulunduğunu ve bu itirazlar arasında “Parti üyeleri ve kamuoyu tarafından Tarsus Kadın Kolları İlçe Olağan Kongresi'ne katılımın yüksek olacağının bilinmektedir. Katılımın sayısı tahmin edilmese bile 2093 kadın üyenin oy kullanacağı hesabıyla (zarf ve oy pusulası sayısında olduğu gibi) hazırlığın yapılmış olması gerektiği açıktır. Katılım yüksek olduğunda Tarsus İlçe Başkanlığı binasının fiziki koşulların yetersiz kalacağının defalarca ifade edilmesine rağmen aynı yerde ısrar edilmiştir. lsrar sonrasında oy kullanacak kadın üyeler arasında hasta, yaşlı olanların ve sıcak hava koşuIlarında dışarda bekleyenlerin oy kullanmadan döndüğü, oy kullanma esnasında yığılmalar yaşandığı bu nedenle kadın üyelerin dışarda bekletilerek ilçe binasına teker teker alındığı, oy Verme işleminin uzatıldığı ve bu koşullara dayanamayan üyelerin de oy kullanmadan ayrıldığı şikayetler ve video görüntülerinden anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Yer değişikliği konusunda kongre öncesinde istemde bulunulmasına rağmen, bunun yerine getirilmediğini belirten CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Av. Mehtap Yücel, Genel Merkez aldığı kararla ilgili olarak da, “Sonuç Tarsus Kadın Kolları İlçe Olağan Kongresi'nde oy kullanacak olan kadın üyelerin gerçek iradesinin fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle sandığa yansımadığı, bu durumun oy verme hakkını ihlal ettiği ve katılımcı demokrasiye zarar verdiği açıktır. Bu nedenlerle; I- 02.06.2024 tarihinde yapılmış olan Tarsus Kadın Kolları İlçe Olağan Kongresi'nin iptaline, 2- Seçimin Mersin Kadın Kolları İl Başkanlığının belirleyeceği ileri bir tarihte, fiziki koşuIları uygun bir mek6nda, yer, gün, saat ilan edilerek yapılmasına Kadın Kolları Merkez Yönetim 06.06.2024 tarihli toplantısında kesin olarak karara bağlanmıştır” dedi.

 PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İptal kararına ise partililer tepki gösterdi.  Demokrasi şöleni şeklinde geçen bir genel kurulun, tamamen şeffaf şekilde yapılıp, sonuçlanmasına rağmen iptal edilmesinin, parti içi demokrasinin sağlanması ve bunun toplumun diğer kesimlerine de kabul ettirilmesi adına sekte vuracağını söyleyen partililer, “Kayyum tartışmalarının yeniden yaşatıldığı ülkemizde, partimizin yapılıp, tamamlanan seçimleri iptal kararı ile yok sayması hiç hoş olmadı” şeklinde yorumladılar.

NE OLMUŞTU?

Cansu Turhan Yaramış’ın da aday olduğu seçimleri Figen Acıyiyen farkla kazanmış ve Figen Acıyiyen seçimden sonra yaptığı açıklamada, “Burada emek kazandı, kadınlar kazandı, demokrasiye inanan yüzlerce kadın kazandı. Herkese teşekkür ediyorum. Çok çalışacağız, hep birlikte başaracağız, halkın iktidarını kurmak için kadın kollarımızı büyüteceğiz. Sokak sokak, ev ev örgütleneceğiz. Güzel günleri birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun. İşimiz çok, enerjimiz yüksek!” ifadelerini kullanmıştı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA