Carrier’in ismi ölümsüzleşsin!


Adana’da tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşandığı şu günlerde bir berber, klima sayesinde hayatta kalabildiklerini söyleyerek klimayı icat eden Willis Haviland Carrier’in isminin Adana’da bir parka ya da caddeye verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:16

Haziran ayına girilmesiyle birlikte tüm Türkiye'yi Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası etkisi altına aldı. Özellikle Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana, sıcak hava dalgasından en çok etkilenen iller arasında yerine aldı. Sıcaklığın 43 dereceye kadar çıkarak tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşanmasına neden oldu. Kentte özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında nefes almanın bile zor olması vatandaşları da perişan etti. Ev ve iş yerlerinde aşırı sıcaktan dolayı 24 saat klima çalışıyor. Klima olmadığı zaman hayatın durduğu Adana'da berber Ahmet Uluçay'da 1902'de ilk elektrikli klima ünitesini icat eden Willis Haviland Carrier'in isminin şehirde bir caddeye ve parka verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini söyledi. Uluçay, Adana için klimanın çok önemli bir icat olduğunu, klima olmadığı zaman Adana'da 3 ay hayatın durma noktasına geldiğini bu nedenle Carrier'in Adanalılar için çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

SICAK İNSANLARI SİNİRLİ YAPIYOR

Adana'nın çok sıcak olduğuna dikkat çeken Uluçay, “Bu yüzden de insanlar çok sinirli oluyorlar. Carrier olmasaydı ve klimayı bulmasaydı Adanalılar ne yapardı acaba? Gerçekten Adana halkı vefalıdır. Biz Adana mülki amirlerimizden, belediye başkanlarımızdan sokaklara, bir caddeye veya bir parka vefa gösterilerek isminin verilmesini istiyoruz. Bu konunun da ciddi bir şekilde takipçisi olacağız. Bizler kuaförüz. Tıraş ederken insanlar klima olmasaydı ne yaparlardı? Biz bu konforu veremeseydik tıraş edemezdik. Geçmişte eski berberler havlularla yelleyerek tıraş etmişlerdi. Bizler şimdi buz gibi ortamlarda rahat rahat terlemeden klimaların sayesinde tıraş ve kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. Tıraş olmaya gelen müşteri ise “Klima olmasaydı eğer şu an burada tıraş olamazdım. Çok terlerdim, eski kuaförümde klima yoktu. O yüzden tıraş olmak için orayı çok tercih etmiyordum. Burada yaşamak zor. Biz sıcakta yaşayarak hayatımızı kısaltıyoruz. Klima olmasaydı burada yaşayamazdık. Bu yüzden Carrier'i Adana'da yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA