Derya Özinç, “Sonuçlara itiraz etmedim”


İptal edilen CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları seçiminin iptal edilmesinde herhangi bir payının bulunmadığını ifade eden Avukat Derya Özinç, “Seçim ve sonuçlarına yapılan İtiraz sonucu karar veren Genel Merkez’in gönderdiği “ seçimin iptali ve yenilenmesi kararında ” itiraz edenin adımın olduğunu sosyal medyadan okuyunca şok oldum. Bilinmelidir ki: hukukçu kimliğimle seçim sonuçlarına itiraz etseydim değerlerimden, inançlarımdan, ilkelerimden ödün vermeyen kişiliğimle bunu açıkça ilan edecek yüreğe sahibimdir. Ezcümle; Divan Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçim tutanakları tutulduktan sonra “seçim sonuçları itirazına ilişkin ”şerh düşmediğim gibi seçim sonrasında, seçime itiraz ve iptali konusunda hiçbir yazılı talebim olmamıştır” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 13:20

Necdet TAŞ

CHP’de iptal edilen Tarsus Kadın Kolları seçimlerinin yankıları sürüyor. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen ve Figen Acıyiyen’in kazandığı seçim, yapılan itiraz nedeniyle iptal edilmişti. İptal edilen CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları seçiminin iptal edilmesinde herhangi bir payının bulunmadığını ifade eden Avukat Derya Özinç, “02.06.2024 tarihinde gerçekleştirecek Tarsus İlçe Kadın Kollarının Olağan Kongresinde Divan Kuruluna önerileceğim iletildiğinde katılımın çok yoğun olacağı gerçeği tüm partililerce de bilindiğinden bir partili olarak; seçmenin iradesinin sandığa yansıması, sakin-huzurlu bir seçimin gerçekleşmesi için ilgili yetkililerle görüşmeler yaparak belirlenen seçim yeri parti binamızın fiziki koşullarının yetersiz olacağı parti binamız yerine daha geniş bir mekânda olması gerektiği konusunda talebimi iletmiştim. İlgililerin “CHP Kadın Kollarının 16.05.2024 tarihli 2024/012 sayılı genelge doğrultusunda seçimin yeri, günü, saatinin belirlendiğini artık değiştirilemeyeceğini “ ifadelerine karşı parti binamızın 2084 seçmeni kaldırmayacağına mütevellit huzurlu –güvenli bir seçimin olmayacağını, aksaklıklar yaşanacağını klimalı, geniş bir yerin ayarlanması gerektiğini ve ortak kararla yerin değiştirilerek ilan edilmesinin uygun olacağını vurgulamıştım” ifadelerini kullandı.

“ADIMI DUYUNCA ŞOK OLDUM”

“Seçim günü katılımın çok yoğun, havanın sıcak, fiziksel mekânın yetersizliğiyle yaşanan sorunları, olayları sırf partimin yıpratılmaması adına kamuoyu açıklamamda paylaşmasam da olumsuz mekân koşullardan dolayı sadece 718 oy kullanıldığı, kadın seçmenlerimizin ağır tepkisinin olduğunun bilinmesi yeterlidir. Seçim sonrası CHP Genel Merkeze yapılan birçok yazılı şikâyet ve seçimin usul yönünden iptaline yönelik itirazlar üzerine CHP Genel Merkezinden Divan Başkan Yardımcısı olarak aranmamla fiziki koşullar hakkında görüşüm alındığında “belirlenen fiziki ortamın yanlış olduğunu, fiziksel koşullardan dolayı yaşanılan problemlerden, aksaklıklardan ders alınarak Türkiye genelinde yapılacak Kadın Kolları Başkanlık seçimlerinde gerekli önlemlerin alınmasına yönelik “önerilerimi, beyanlarımı ilettim” diye konuşan Özinç, “Seçim ve sonuçlarına yapılan İtiraz sonucu karar veren Genel Merkez’in gönderdiği “ seçimin iptali ve yenilenmesi kararında ” itiraz edenin adımın olduğunu sosyal medyadan okuyunca şok oldum. Genel Merkezle kurduğum iletişimde “itiraz eden olarak adımın sehven yanlış yazıldığı ”açıklaması ardından bu kez Genel Merkezden gönderilen karar tahsisiyle “fiziki koşullar konusunda görüşümün alındığı ” olarak düzeltildiğini bilginize sunarım. Bilinmelidir ki: hukukçu kimliğimle seçim sonuçlarına itiraz etseydim değerlerimden, inançlarımdan, ilkelerimden ödün vermeyen kişiliğimle bunu açıkça ilan edecek yüreğe sahibimdir. Ezcümle; Divan Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçim tutanakları tutulduktan sonra “seçim sonuçları itirazına ilişkin ”şerh düşmediğim gibi seçim sonrasında, seçime itiraz ve iptali konusunda hiçbir yazılı talebim olmamıştır. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde; Sosyal Belediyecilikte rüştünü ispatlamış Mersin Büyükşehir Başkanımızın Vahap Seçer’in yüzde 60 rekor oy alması, Genç-dinamik-enerjisi yüksek Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç’ın yüzde 47 oyla başarıyla seçilmesi ve Türkiye’nin adeta kırmıza boyanması hepimize umut olmuş ve partime olan inanç ve güvenin artması üzerine atılmış ölü toprağından sıyrılan kadın seçmenimizin heyecanıyla Kadın Kolları Seçiminde katılımın yine yüksek olacağı aşikârdır. Genel ve yerel seçimlerin başarısının en önemli argümanı kadınların yönetimde söz sahibi olabilmesidir. Bu ulvi görevi üstlenmek gayesiyle medeni cesaret göstererek aday olan Cumhuriyet Kadını 2 Kız Kardeşimin; kadın genlerinde kodladığımız siyaset üstü birleştirici güçleriyle, enerjileriyle, sevgi dilleriyle, hoşgörüleriyle, kutuplaştırılmaya mahal vermeyen barışçıl ortamda kol kola- omuz omuza, mutlu- huzurlu seçim geçireceklerine inancım sonsuz. Biliriz ki CHP’nin iktidar olma yolunda; yapılacak Kadın Kolları Başkanlık seçiminin kaybedeni olmaz, kazanan birlik-beraberlik olur″ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA