3,5 aydır maaş almıyorlar!


Mersin’de 3,5 aydır çalıştıkları Dizge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde maaş alamadıklarını iddia eden öğretmenler seslerini duyurabilmek için eylem yaptı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının da destek verdiği eylemde öğretmenler, asgari ücretin altında çalıştırılmalarına rağmen 3,5 aydır maaşlarını alamadıklarından dert yandılar.

 

Tarih : 14 Haziran 2024 Cuma 13:01

Necdet TAŞ

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi ancak eğitimdeki sorunlar devam ediyor.  Mersin’in Toroslar ilçesinde faaliyet gösteren Dizge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çalışan öğretmenler son 3,5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle okul önünde eylem yaptı. “Maaşımızı ve hakkımız olanı almak istiyoruz” başlıklı eyleme Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Mersin Temsilciliği de destek verdi.

“YASAL HAKLARIMIZ İHLAL EDİLİYOR”

Burada bir açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası İl Temsilcisi Nebil Birtek, “2023-2024 eğitim-öğretim yılının başından beri ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen kesimlerden biri de özel sektör öğretmenleridir. 2024 Ocak ayında hükümet asgari ücrete yüzde 49 zam yapmasına rağmen özel sektör öğretmenleri asgari ücrete yakın hatta asgari ücretin altında çalıştırılmıştır. Maaşla geçinen herkes gibi enflasyon karşısında bizim de maaşlarımız erimiştir. Hayat şartlarının bu ağırlığı karşısında mevcut ekonomik koşullara dayanamaz ve asgari ücretle ay sonunu getiremez olduk. Bugün buraya Mersin Dizge Okulu öğretmenlerinin sesini duyurabilmek için geldik. Mersin Dizge Okullarında öğretmenler, asgari ücretin altında çalıştırılmakta ve buna rağmen ücretleri zamanında ödenmemektedir. Asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın yasal bir suç olduğu ortadayken, bu öğretmenler son üç buçuk aydır maaşlarını alamamaktadır. Öğretmenlere ücretleri ödenmiyor! Üç ay önce, okul müdürü ve patronu ile yapılan görüşmelerde bir düzelme sağlanamamıştır. Daha da endişe verici olanı, müdür ve okul patronunun öğretmenlerin taleplerine cevap vermemesi ve iletişimden kaçınmalarıdır. Öğretmenler sürekli olarak oyalanmakta ve haklarının verilmesi konusunda hiçbir adım atılmamaktadır. Bu durum, Mersin Dizge Okulları'ndaki çalışma koşullarının adaletsizliği ve yasal hakların ihlaliyle ilgili ciddi bir endişe kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

“BU SORUN SADECE MERSİN DİZGE OKULLARI İLE SINIRLI DEĞİL”

 Bu sorunun sadece Mersin Dizge Okulları ile sınırlı olmadığının altını çizen Birtek, “Türkiye genelinde özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler, çeşitli hak ihlalleriyle karşı karşıyadır. Örneğin, uzun mesai saatleri, ödenmeyen ek dersler, eksik sigortalar ve ödenmeyen aksatılan maaşlar gibi sorunlar yaşanmaktadır. Türkiye genelinde özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin yaşadığı bu hak ihlalleri, mesleki ve insan hakları açısından ciddi bir endişe kaynağıdır. Öğretmenlerin mesleklerini layıkıyla icra edebilmeleri için hak ettikleri koşulların sağlanması elzemdir. Mersin Dizge Okulu öğretmenleri olarak maaşımızın tamamını yani hakkımız olanı istiyoruz! Mersin Dizge Okulu yöneticilerine sözümüzdür: Özel Sektörde dilediğiniz gibi sömürebileceğinizi sandığınız öğretmenler yalnız değil, patronların birliğiyle kurulan bu sömürü düzeninin karşısında artık binlerce sendikalı ve haklarını bilen öğretmen var! Bilin ki bizlere layık gördüğünüz koşullarda yaşamayı kabul etmiyoruz! Patronların tehditlerine artık boyun eğmiyoruz! Bizi tehditlerinizle sindiremez, korkutamazsınız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA