Bayram’da süt fiyatları yüzde 50 düşürüldü


Türkiye’nin en önemli süt üretim merkezlerinin başında yer alan Aydın’da süt üreticilerine kurban bayramı adeta zehir oldu. Üretilen sütlerin normal günlerde litresi 15 TL’den satılırken bayram tatili boyunca bu fiyatın 7,5 TL civarında uygulandığı belirtildi. Bakanlıktan destek isteyen süt üreticileri ve süt toplama kooperatifleri, ilgili bakanlıklardan soruna bir an önce çözüm beklediklerini söylediler.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 13:49

Türkiye’de Marmara Bölgesi dışında kalan illerde günlük yaklaşık 55 milyon litre Aydın’da ise 1 milyon 250 bin litre günlük süt üretimi gerçekleştiğini yaklaşık 8-10 yıldır yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle süt üreticisine bayram tatillerinin adeta zehir olduğunu belirten Nazilli ve Çevreleri Tarımsal Kalınıma Kooperatifi (Ör-Koop) Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Onal, yaşanan bu sorunun çözümü için ilgili bakanlıklarca acilen düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Önal konuyla ilgili açıklamasında “Maalesef bayram ve birkaç günlük resmi tatili olan özel günler süt üretici açısından kabus gibi oluyor. En mutlu günlerimiz hem süt üreticilerinin hem de süt toplayan kooperatif ve ya da firmaların zarar ettiğimiz günler olduğu için sıkıntılı günler olarak addediliyor. Sütlerin alınıp satılmadığı günlerde üreticinin sütleri Türkiye Süt Kurumu marifeti ile alıverilmelidir. Bu sorunun şimdilik başka çözümü görünmüyor. Sadece Aydın ilinde günlük yaklaşık süt üretimi 1250 ton civarında. Sadece Aydın özelinde ele aldığımızda Aydın ilinde bayram günleri şehrin günlük zararı 4 milyon 687 bin 500 TL’ye tekabül eder. Bunu her bayram günü ile çarparsak maalesef memleketimizin zararı onlarca milyona ulaşıyor. Bu işin çözümü için defalarca öneri sunduk. İlgili kurum ve bakanlık yetkilileri talep ederse yine çözüm önerilerimizi yineleriz” diyerek Türkiye’de süt üreticisinin bu sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini kaydetti. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA