Kurban eti ve sıcaklıklar, balığa talebi azalttı


Havaların sıcak olması ve Kurban Bayramında ete olan ilgi balığa karşı talebi azaltırken genelde Arap turistlerin balığı daha çok tercih ettiği belirtildi.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 13:51

Trabzon Balık Hali'nde farklı türlerdeki balık çeşitleri tezgahları süslerken vatandaşın balığı pek tercih edilmemesi balıkçı esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı sonrası işlerinin açılmasını beklediklerini belirten balıkçılar, 15 Haziran'da başlayan Kalkan Balığı avında da şu ana kadar beklenen verimin olmadığını kaydettiler. Balıkçı esnafından Ahmet Çoğalmış, Kurban Bayramında ete olan ilgiden dolayı işlerinin düştüğünü belirterek “Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz düşük, birkaç gün geçtikten sonra tekrar artacağını umut ediyorum. Bu sıralar yetiştirme balıklar daha fazla ancak, diğer balık çeşitleri de tezgâhlarımızda yer alıyor. Fiyatlarımız, istavrit 200-250 TL, iri istavrit 400 TL, mezgit, kefal 100 TL, 250-300 TL, levrek, çupra 250-300 TL. Bu sıralar Arap turistler balıklara daha yoğun ilgi gösteriyor. Genellikle çupra, somon, levrek gibi türleri tercih ediyorlar” dedi. Kalkan Balığı avının 15 Haziran itibariyle başladığını ancak şu ana kadar beklenen verimin olmadığını kaydeden Çoğalmış, “Kalkan Balığı mevsimi başladı ancak çok az çıkıyor. Dolayısıyla çok az geldiği için fiyatı da yüksek oluyor. Kilosu bin, bin 100 TL arasında değişiyor. Geçen sene daha bol geliyordu. Kalkan Balığının yanı sıra istavritte bu sıralar azaldı. Geçen sene bu aylarda istavrit daha ucuzdu bu sene çok az çıkıyor. Trabzon halkı sıcaklarda balığa pek fazla talep göstermiyor. Vatandaşlar genelde, sezon bitince balık da bitti gözüyle bakıyor. Dolayısıyla olta balıkçılığı var yaz boyunca devam ediyor” diye konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA