Su faturalarına zam yok!


Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Silifke’yi giden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kuraklık nedenli kısmi su kesintilerine karşı önlemler aldıklarının altını çizerek, “Uzuncaburç’ta hayata geçirilecek çalışma ile Erdemli’den Silifke’ye bu sorun tarih olacak. MESKİ yatırımları için Avrupa kaynaklı hibe kredi bulduk. Su faturalarında mecburi olan Tefe-Tüfe artış uygulamaları dışında belli bir müddet fiyat artışı görmeyeceksiniz. Bunun sözünü de Başkan olarak size veriyorum” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2024 Pazar 12:20

Necdet TAŞ

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinin sonuncusunda Silifke ilçesinde yaşayan yurttaşlarla bir araya gelerek, Kurban Bayramlarını kutladı. İlçeye bağlı İmamlı, Yenibahçe, Keşlitürkmenli, Çaltıbozkır, Kırobası (Mara Yaylası), Ayaştürkmenli, Sarıaydın mahallelerini ziyaret ederek yurttaşlarla buluşan Başkan Seçer, gittiği her noktada yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı. Başkan Seçer’e Silifke ziyaretlerinde; CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, İlçe Meclis üyeleri, muhtarlar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti. İlk olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Silifke İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret eden Seçer, itfaiye çalışanları ile bayramlaştıktan sonra İmamlı Mahallesi’ne geçti. Konuşmalarında, 2019 yılından bu yana oylarının katlanarak arttığını ifade eden Seçer, hizmetlerin süratle ve Silifke Belediyesi ile uyum içerisinde devam edeceğini söyledi.

“TÜRKİYE’DE SİYASET ŞEKLİ DEĞİŞTİ”

İmamlı Mahallesi’ nde yurttaşların geçmiş bayramını kutlayan Seçer, prensibinin konuşmak değil, çok çalışmak olduğunu söyleyerek, İmamlılılarında bu emeği gördüğünü kaydetti. 2019 seçimlerinin ardından yüzde 25 oy artışı yaşandığını belirten Seçer, “Biraz daha gayret edersek yüzde 80-90 oy alacağız. İşte bu alın terinin, insanlara dokunmanın ürünü, devam edeceğiz” dedi. Köy halkının isteklerinin belli olduğunu söyleyen Seçer, “Köylü yolları düzgün olsun, çöpü zamanında alınsın, susuz kalmasın, içme suyu olsun, mümkünse kanalizasyon olsun ister. Köylünün bölgesi tarım bölgesidir. Onların çalışmalarına katkı olsun, kazançlarına katkı yapılsın, tarım destekleri olsun isterler. Bunları belediyeler yapabilir” diye konuştu. Çalışan insana sağcı-solcu, MHP’li, AK Partili ve CHP’li demeden herkesin severek, destek olduğuna değinen Seçer, “Biz bunu gördük. Siyaset şekli Türkiye’de bundan sonra ideolojinin dışında, daha çok hizmet ağırlıklı. Vatandaşa ne verebiliyorsun? Emekli perişan, çözüm bulabiliyor musun? Köylünün yolunu yapabiliyor musun? Tarımı kalkındırabiliyor musun? Siyasetçi bunları konuşsun. İnsanların milli manevi duyguları gibi hassas konuları kaşıdılar. Vatandaşlar da bu hassas duygularının istismar edildiğinin farkına vardı. Vatandaş anladı ki; ‘Bunlar bu duygularımızı istismar ediyorlar ama ortada geçen koca bir çeyrek asır var, dişe dokunur bir şey yok, hala sıkıntılar yaşanıyor’. Bakın yerel idareciler olarak ne çektiğimizi biz biliyoruz. Ne kadar çok geliriniz varsa o kadar çok hizmet yapabiliyorsunuz. Türkiye’nin geliri çok. Türkiye’nin cari harcamalarının yüzde 85’i sizlerin ödediği vergiden. Maşallah her şeyden vergi alıyorlar. Ama bu kaynaklara uzanan hırsız eller varsa, kem gözler varsa, israf varsa, gereksiz harcamalar varsa bu para da yetmiyor. İşte belediyecilikte şunu öğrendik ve şiar edindik, dedik ki; ‘Önce kaynakları akıllı kullanacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduk. Düşüncemiz halka hizmet oldu ve bu durum da halkı memnun etti. Bunun sonucunda da sandıklarda oy patlaması meydana geldi” dedi.

 

“HİZMETLERİMİZİ ARTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Hizmetleri herkese eşit bir şekilde ulaştırdıklarını vurgulayan Seçer, “Bayram-seyran, hafta sonu, yaz-kış, soğuk-sıcak dinlemiyoruz. Çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi. Kuraklık nedeniyle yüksek bölgelerde su sorunun yaşandığını kaydeden Seçer, “MESKİ teyakkuzda, bu sorunları en aza indirmeye gayret ediyoruz. İmamlı’da şu anda kayda değer bir su sorunu yaşanmıyor. Eylül ayından sonra Uzuncaburç’ta yaptığımız revizyon projesiyle hem Erdemli’nin mahallelerine hem Silifke’nin 31 mahallesine o kaynaktan su verebileceğiz. İmamlı’yı da o kaynaktan besleyeceğiz” diyerek, kurak mevsimlerde de daha fazla su kaynağına erişim imkanının olacağını belirtti. Seçer, mahalle ziyaretinin ardından, İmamlı Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İmamlı Mahallesi Şehitliği Anıtı’nı ziyaret etti. Sonrasında Yenibahçe Mahallesi’nde de hemşerileriyle buluşan Başkan Seçer, geçmiş bayramlarını kutladı. Mersin’deki bütün yollara ilişkin ilçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi farkının olmadığını hatırlatan Seçer, “Herkes görevini yapacak, herkes işini yapacak ama birimizin yetişmediği yerde de diğerimiz ona yardımcı olur. Biz grup yollarını yaparız ama ara sokaklarda sorun varsa bu bizim işimiz değildir deyip ekipleri toparlayıp gitmeyiz” sözlerine yer verdi. Yenibahçe’de de oy artışı olduğunu söyleyen Seçer, “Bu oylar hizmet desteğidir. Vatandaş bize mesaj veriyor, ‘Siz hizmet yapın, biz de size destek verelim’. Desteğinizden dolayı teşekkür ederiz, bu güvene layık olacağız” diyerek hizmetlerini daha da artıracaklarının altını çizdi.

“HİZMETLER YAPILIYOR, MAKİNE GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Keşlitürkmenli Mahallesi’nde de yurttaşların geçmiş bayramlarını kutlayarak konuşmasına başlayan Seçer, “Su değerliydi, bu iki senede daha da değerli oldu. Suyu dikkatli kullanmamız gerekiyor. Sizler için sağladığımız içme suyunu sulama suyu olarak kullanmamanız gerekir. Bu yasal olarak da uygun değil. Kaçak olarak su kullanan insanları bize bildirmeniz lazım. Sizin suyunuzu çalıyor, siz suya fatura ödüyorsunuz. Gereksiz yere suyu tüketiyor çünkü fatura ödemiyor” diyerek, MESKİ’nin de bu nedenlerden dolayı maliyetlerinin arttığını söyledi. Seçer, ayrıca çok sayıda otobüsü de Mersin’e kazandırdıklarını ve her bölgenin ulaşım sorununa çözüm ürettiklerini söyledi. Eski otobüslerin yerine Türkiye’de örneği olmayan yeni 272 otobüsü yurttaşın kullanımına sunduklarını kaydetti. Bütçenin açık olmaması için doğru yönetilmesi gerektiğini kaydeden Seçer, “Otobüs sorunu çözelim derken sizin yollarınızı yapamazsak olmaz. İşte yöneticilik budur. Kentimizi mevcut kaynaklarla en iyi şekilde yönetmeye gayret ediyoruz. İyi işler yapıyoruz ki, bakın 2019’dan bu yana burada oy oranımız yaklaşık olarak 30 puan artmış. Desteğinizden dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz. Hizmetler yapılıyor, makine gibi çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Çaltıbozkır’ı da ziyaret eden Başkan Seçer, yurttaşın sevgi dolu kucaklamasıyla karşılaştı. Coşkulu kalabalığa seslenen Seçer, “Çaltıbozkırlıları, çalışan, üreten insanları seviyoruz. Hizmette adaletliyiz. Herkese hizmet veriyoruz. AK Partiliye de MHP’liye de İYİ Partiliye de hizmet veriyoruz, hiçbir farkı yok. Yaptığımız yolu herkes kullansın diye yapıyoruz. Üretici kadınları, küçük üreticileri seviyoruz ve destekliyoruz. Daha da artsın istiyoruz” diye konuştu. Tarımsal desteklerin artarak devam edeceğini kaydeden Seçer, “Ben çalışkan insanları seviyorum. Emin olun çok saygı duyuyorum” dedi.

“D-400 KARAYOLU’NUN 10 YIL ÖNCE YAPILMASI GEREKİRDİ”

Seçer mahalle ziyareti sonrasında Çaltıbozkır’da yer alan lavanta bahçesini ve Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni ziyaret etti. Üreticilerle bir araya gelen Başkan Seçer, ‘Kolay gelsin’ dileklerinde bulundu. Lavanta bahçesini ziyaret eden turistler ile de selamlaşan Seçer, burada da yoğun bir ilgi ile karşılandı. Seçer, bahçeye yaptığı ziyarette, “Distilasyon ünitesi de kurduk. Şuan da bu tabloları görmek bizleri mutlu ediyor. Lavanta ürünleri, lavantadan elde edilen yağlar üreticilere ek bir gelir kaynağı sağlıyor. 5 yıllık görev süremiz içerisinde Silifke’mizin 88 mahallesine de hizmetlerimiz devam edecek. Mersin’imizin her noktasında hizmette kusur etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Çaltıbozkır Mahalle ziyaretinden sonra Kırobası Mahallesi’ne (Mara Yaylası) geçen Seçer, buradaki yurttaşların da yoğun ilgisi ile karşılandı. Seçer, esnafa ‘Hayırlı İşler’ dileğinde bulundu. Mara Yaylası’nda esnaf ziyareti yaptıktan sonra yurttaşlara seslenen Seçer, 31 Mart seçimlerinde iktidarın kapısını araladıklarını söyledi. Silifke’ye gelirken trafiğin çok yoğun olduğunu söyleyen Seçer, “D-400 karayolu yaz aylarında bir perişanlık yaşıyor. Otoyolun 10 sene önce yapılması gerekirdi. Ben 2008’de o dönemin Karayolları Bölge Müdürünü ziyaret ettiğimde bana ‘Vekilim 4 yıl içerisinde Çeşmeli-Taşucu otobanına yapacağız’ demişti. Bakın kaç yıl geçti üzerinden” diyerek, CHP iktidar olunca yolun yapımının hızlandırılacağını söyledi. Kırobası’nda oy oranlarının yüzde 28 arttığını söyleyen Seçer, yurttaşın hizmet gördüğünü ve oylarını verdiğini belirtti. Eğitimden tarıma, yoldan sosyal desteklere kadar her alanda Kırobası’na da desteklerin yapıldığını ve devam edeceğini söyleyen Seçer, “Silifke’ye gelirken kendime baktım, Silifkelilerin beni nasıl desteklediklerini düşündüm ve kedime ‘Bu güveni sakın ha sakın boşa çıkarma, bu insanlar sana yüzde 60’a yakın oy verdi’ dedim. İnsanların güvenini boşa çıkarmamak lazım. Sağlığımız yerinde, taşı sıksak suyunu çıkartırız, başarırız” diyerek, herkesi önemsediğini söyledi.

BAŞKAN SEÇER’DEN SU FATURASI MÜJDESİ

Hayatın her alanında tüm ürünlerin fiyatının arttığını söyleyen Seçer, “Bütün maliyetler 5 yılda 7 kat artmış. Bizim maliyetlerimiz 7 kat değil, 17 kat arttı. Şimdi bu şartlarda biz bu gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz. Hiçbir belediye başkanı bedelli sunduğu hizmetleri çok pahalı yapmaz” diye konuştu. Ücret alınan hizmetlerin ucuzlatılmasının sonucunda başka hizmetlerin aksatılabileceğini söyleyen Seçer, “Bu süreç içerisinde uzun süre ilaveten su fiyatlarında bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Biz 5 yıldır MESKİ yatırımlarına ne bir kredi kullanabildik, ne bir hibe alabildik. Avrupa Birliği, deprem kapsamında kredi verdi. Bunun içinde içme suyu, kanalizasyon, arıtma var. Şimdi ben rahatladım. Su faturalarında belli bir müddet mecburi olan Tefe-Tüfe artış uygulamaları dışında fiyat artışı görmeyeceksiniz. Bunun sözünü de başkan olarak size veriyorum” diye müjdeyi verdi. Seçer Ayaştürkmenli Mahallesi’ndeki vatandaşlar ile bir araya geldikten sonra onlarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Seçer Ayaştürkmenli’ de büyük bir misafirperverlik ile karşılandı, vatandaşlar adeta sevgi seli gösterisinde bulundu. Seçer’in Silifke’deki son mahalle ziyareti Sarıaydın Mahallesi oldu. Burada da yurttaşlara seslenen Seçer, oylarının yüzde 35 oranında arttığını söyleyerek desteklerinden dolayı Sarıaydın halkına teşekkür etti. Yollardan küçükbaş hayvan desteğine, köprülerin yapımından çocuk oyun parkı yapımına, fide-fidan desteğinden sulama borusu desteğine kadar pek çok desteğin mahalleye ulaştırıldığını söyleyen Seçer, Tarımsal Güneş Enerji Santrali Projesi’ne başvuruların başladığını duyurdu. Seçer, “Fide, fidan, hayvancılık, alet, ekipman birlikler vasıtasıyla sulama borusu desteği vermişiz. Siz yeter ki üretin, Mersin Büyükşehir tarıma destek veriyor, desteği de artırıyor. Geçtiğimiz beş yılda toplam 725 milyon lira destek vermiştik. Tarımı önemsiyorum. Destek böyle olur. Üretim yapsın, kadın yapsın, küçük aileler çalışsın, emek etsin, hayvancılık yapsın, sebze meyve yetiştirsin biz destek olalım, onlara para kazanmasını öğretelim. Bizim arzumuz bu. Onun için sürekli muhtarımızı, Tarım Daireyi rahatsız edin. Bu tarım desteklerinden yararlanın” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA