Tur şansı son maça kaldı: 3-0


A Milli Takım, EURO 2024’teki ikinci maçında Portekiz’le karşılaştı. Portekiz maçı 3-0 kazanarak tur atlamayı garantiledi. Maçta goller; 22. dakikada Bernardo Silva, 29.dakikada Samet Akaydin (kk) ve 56. dakikada Bruno Fernandes’ten geldi. Portekiz bu sonuçla birlikte gruptan çıkmayı garantiledi. A Milli Takım ise Çekya karşısında alacağı sonuca göre tur atlayacak. Milli Takım, Çekya karşısında beraberlik alması halinde Portekiz’in de Gürcistan’a yenilmemesi halinde tur atlayacak.

 

Tarih : 23 Haziran 2024 Pazar 12:49

Haber Merkezi

Türkiye-Portekiz EURO 2024 maçında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldık. Avrupa Futbol Şampiyonası'na galibiyetle başlayan ve F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu ile yıkan A Milli Takımımız, 2. maçında Portekiz ile kozlarını paylaştı. Ay Yıldızılılar, Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz'i yıkarak 2'de 2 yapmak istiyordu. Portekiz, Bernardo Silva'nın golüyle 1-0 öne geçti. Ardından Samet Akaydin, kendi kalesine attı ve Portekiz 2-0 üstünlüğü yakaladı. Maçın ilk yarısı Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle bitti. Bruno Fernandes'in golüyle Portekiz, 3-0'lık üstünlüğü yakaladı ve maç bu sonuçla tamamlandı. Portekiz bu sonuçla birlikte gruptan çıkmayı garantiledi. A Milli Takım ise Çekya karşısında alacağı sonuca göre tur atlayacak. Milli Takım, Çekya karşısında beraberlik alması halinde Portekiz'in de Gürcistan'a yenilmemesi halinde tur atlayacak.  Portekiz 6 puanla zirvede yer aldı. Milli Takım 3 puanla ikinci sırada haftayı tamamladı. Çekya ve Gürcistan ise 1'er puan sahip durumda bulunuyor.

MAÇTAN NOTLAR

Öte yandan maçın hakemi Alman Felix Zwayer, müsabakada verdiği kararlarla tepki çekti. Felix Zwayer, müsabaka Türkiye aleyhine verdiği kararlarla tepki çekti. Türk taraftarlar, Zwayer’e ıslıklar ve tezahüratlarla tepkisini gösterdi.

Maçta küçük bir taraftar, Portekiz’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çekilmek için maç oynanırken sahaya girdi. Müsabakanın 68. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Tribünden sahaya giren küçük bir taraftar, koşarak orta sahada bulunan Portekiz’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun yanına gitti. Ronaldo çocuğun isteğini kırmadı ve onunla fotoğraf çekildi. Daha sonra çocuk güvenlik görevlilerine yakalanmamak için koşarak saha dışına gitmek isterken görevliler çocuğu yakalayıp öyle çıkardı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho da maçı tribünden izleyenler arasındaydı. Mourinho müsabakayı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı ve Sportif Direktör Mario Branco ile birlikte izledi.

MONTELLA’DAN 4 DEĞİŞİKLİK

 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella son oynadıkları Gürcistan karşılaşmasının 11’ine göre Portekiz maçında 4 değişiklik yaptı. Montella son oynadıkları Gürcistan maçının 11’ine göre Portekiz karşısında 4 değişiklik yaptı. Montella; Mert Günok, Mert Müldür, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın yerine Altay Bayındır, Zeki Çelik, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu’na görev verdi. Gürcistan maçında oynayan Mert Günok sakatlığından dolayı kadroda yer almadı. Tedavisi devam eden İrfan Can Kahveci de kadroda yer almadı. Milliler mücadeleye; Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz 11’i ile başladı.

MONTELLA YANLIŞ KADRO SEÇİMİYLE YENİLGİYİ HAZIRLADI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maça ilk 20 dakikada iyi başladıklarını söyleyen Montella, "Bir takım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti, ikinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa'nın en iyi ekiplerinde biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu" diye konuştu. Portekiz maçına iyi hazırlandıklarını söyleyen İtalyan çalıştırıcı, "Biz bu maça odaklandık. Bazı noktada yeterince cesur davranamadık. Bu maçı belki de biraz kafamıza büyüttük. Sahada bu turnuvada daha fazla tecrübesi olanlarla vardı. Sonucun sebebi bir sonraki maça odaklandığımızdan dolayı değil" şeklinde konuştu.

"ARDA 30 DAKİKADAN FAZLA OYNAYABİLECEK DURUMDA DEĞİLDİ"

Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın 11 başlamamasının hatırlatılması üzerine Vincenzo Montella, "Maçı kaybettiğinizde milli takım olarak da kulüp olarak da düşman bellenen teknik direktör olur. Belirttiğiniz nedenlerle bunu yapamadık. Kenan ve Arda çok iyi oyuncular. Arda maça çıkacak durum değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan'ı da tercih ettik. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller. Hafta 1 maç belki ama 4 günde 1 maç oynadığı zaman maç fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmanız gerekiyor. Kenan bir önceki maçta da çok iyi oynadı. Polonya karşı da çok iyi oynadı. Futbolcular değişik durumla karşı karşıya, 3 günde 1 maça çıkıyorlar. Sebep bu" ifadelerini kullandı. Bütün futbolcularla arasının iyi olduğunu aktaran Montella, "Arda çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor" dedi.

"BÖYLE BİR RAKİBE KARŞI HATA YAPTIĞINIZDA TELAFİSİ OLMUYOR"

Maç esnasında sahaya santrfor almayı düşündüğünü söyleyen Vincenzo Montella, "Maça esnasında bunu düşündüm. Ama ilk yarının sonuna doğru sakatlık yaşadık, değişiklik yaptık. Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük. Ama Samet sakatlandı. Dolayısıyla oyuncu değiştirme şansımız da o noktada bitmişti" açıklamalarda bulundu. Bu maç dışında diğer karşılaşmalarda da zorluklar yaşadıklarını belirten İtalyan teknik direktör, "Geçtiğimiz maçta da zorluklar yaşadık. Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmını peş peşe 2 maç oynayamaya alışık değil. 4 günde 1 maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Teknik ve taktik açısından 1 değişiklik yaptık. Kenan ile Kerem değişti" ifadelerini kullandı. Samet Akaydin’in kendi kalesine attığı golün sorulması üzerine ise Montella, “İletişimsizlik oldu. Bunlar futbolda bazen oluyor. Maalesef bugün bizim başımıza geldi. Benim teknik direktörlüğünü yaptığım ekibin başına geldi. Bazen başka ekiplerin de başına geliyor” diye cevap verdi.

YUNUS AKGÜN: “ÇEKYA MAÇINI KAZANACAĞIZ”

Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ay-yıldızlı futbolcu Yunus Akgün, “Üzgünüz. Tabii ki zaman zaman istediklerimizi yaptık, zaman zaman yapamadık. Portekiz büyük bir takım, cezalandırabiliyor. Ama bu maçı bir an önce unutmak istiyoruz. Çünkü her şey bizim elimizde. Bir maçımız daha var. O maçı kazanıp gruptan çıkacağımıza inanıyoruz. Tabii ki de yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı analiz edeceğiz. Bir an önce önümüzdeki maça hazırlanacağız. Dediğim gibi bu maçı unutmak istiyoruz. Bizim için üzücüydü. Her şey bizim elimizde. Kazandığımız takdirde gruptan çıkacağız zaten” ifadelerini kullandı. Yunus, Portekiz karşısında sahaya kazanmak için çıktıklarına dikkat çekerek, “Analizlerimizi yapmıştık ve çok iyi çalışmıştık, çok hırslıydık. Bazen istediklerimizi yapamıyoruz. Ama bu turnuva, Çekya maçına hazırlanacağız. Tabii ki de o da kolay olmayacak. Biz iyi bir takımız. Söylemek istediğim bir şey de var; taraftarlarımız desteğini bizden esirgemesinler. Çünkü daha hiçbir şey bitmedi. Her şey bizim elimizde. İnşallah o maçı kazanıp gruptan çıkacağız” şeklinde konuştu.

“ŞANSSIZ GOLLER YEDİK”

Müsabakanın hakemi Felix Zwayer’in performansını da değerlendiren kırmızı-beyazlı oyuncu, “Bahane yapmak istemiyorum ama her ortada kalan pozisyonda her zaman karşıya verdi. Çok net pozisyonlarda aldığımız topları karşı tarafa verdi. Açıkçası bizi düşürdü bazı pozisyonlarda. Yapacak bir şey yok. Hakemi de yeneceğiz böyle maçlarda. Çok fazla bir şey demek istemiyorum hakem konusunda” diye konuştu. Samet Akaydin’in kendi kalesine attığı golden sonra takım olarak morallerinin düştüğünü belirten Yunus Akgün, şöyle devam etti: “Açıkçası iyi başladık. Pozisyonlara da girdik. 1-2 tane pozisyonlarımız vardı. O pozisyonları atsaydık farklı bir maç olabilirdi. Portekiz iyi bir takım. Yakaladıklarında cezalandırabiliyor. Şanssız goller de yedik. İkinci gol de biraz bizi düşürdü. Dediğim gibi sorun yok. Önümüzdeki maçı kazandığımız takdirde bitireceğiz.” ‘Kendi performansını nasıl değerlendirirsin’ sorusunda 23 yaşındaki futbolcu, “Burası milli takım. Ben her zaman elimden geleni yapıyorum. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapıyor. Herkes birbirine destek çıkıyor. Tabii ki daha iyi olacağız” cevabını verdi.

MERİH DEMİRAL: “GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Milli Futbolcu Merih Demiral ise, “Maç bizim açımızdan çok kötüydü” diyerek sözlerine başlayan Merih, “Çalıştıklarımızı sahaya yansıtamadık. Tabii ki maçtan çıkartacak çok dersimiz var. Hocamız gerekli analizleri yapacaktır. Biz de mutsuzuz. Turnuvaya iyi başlamıştık şimdi kötü bir sonuç aldık. Hiçbir şey bitmedi. Üçüncü maçımız var. İnşallah üçüncü maçımızdan da en iyi şekilde sonuç alıp gruptan çıkmak istiyoruz. Futbolda böyle şeyler olabiliyor, hayatta olduğu gibi. Kötü günler de var, iyi günler de. Biz bunun üstesinden gelip, milli takımımızı en yukarıya taşıyacağız. Gruptan çıkacağımıza inancımız tam. Ben her zaman oynasam da oynamasam da milli takım için elimden gelenin en iyisini yapan biriyim. Oynamadığımda da oynadığımda da benim için fark etmiyor. Hocamız ne zaman görev verirse oynamaya hazırım. Üçüncü maçta da bana şans verilirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Çünkü milli takım her zaman her şeyin üstündedir benim için. İnşallah gruptan çıkacağımıza, iyi başarılar elde edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

7. dakikada Abdülkerim’in gönderdiği uzun pasta sağ kanatta topu önüne alan Zeki Çelik ceza sahasına ortasını yaptı. Kale önünde Barış Alper’i geçen meşin yuvarlağa arka direkteki Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşunda savunma araya girdi.

8. dakikada Cancelo’nun ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Ronaldo’nun kafa vuruşu yandan auta gitti.

21. dakikada Leao’nun pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkarak ceza sahasına hareketlenen Nuno Mendes’in yerden ortasında savunmada Abdülkerim’in topuğundan seken top geriye doğru açıldı. Meşin yuvarlağı penaltı noktası yakınlarında önünde bulan Bernardo Silva’nın sağ çaprazdan gelişine çektiği şut filelerle buluştu. 0-1

28. dakikada Cancelo’dan gelen topu ceza sahası dışı sol çaprazında kontrol eden Samet Akaydin, kaleye dönmek istedi. Kaleci Altay ile arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu Samet’in gönderdiği meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

31. dakikada sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun çalımlarla ceza sahasına girip çapraz pozisyondan yakın köşeye yerden çektiği sert şutu kaleci Costa kornere çeldi.

53. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topu önüne alan Yusuf Yazıcı’nın kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Costa’da kaldı.

56. dakikada sağ kanattan savunma arkasına atılan topu alıp ceza sahasına giren Ronaldo, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda pasını sol çaprazda müsait pozisyondaki Bruno Fernandes’e aktardı. Bu oyuncunun boş kaleye vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-3

88. dakikada atılan ara pasta defansın arkasına sarkan Bernardo Silva kale önünde topa vurmaya çalışırken kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kurtardı.

STAT: BVB Dortmund

HAKEMLER: Felix Zwayer, Stefan Lupp, Marco Achmüller

TÜRKİYE: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin (Merih Demiral dk. 75), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan (İsmail Yüksek dk. 58), Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökcü (Yusuf Yazıcı dk. 46), Yunus Akgün (Arda Güler dk. 70), Kerem Aktürkoğlu (Kenan Yıldız dk. 58), Barış Alper Yılmaz

YEDEKLER: Uğurcan Çakır, Okay Yokuşlu, Cenk Tosun, Ahmetcan Kaplan, Salih Özcan, Mert Müldür, Semih Kılıçsoy, Bertuğ Yıldırım

TEKNİK DİREKTÖR: Vincenzo Montella

PORTEKİZ: Diogo Costa, Joao Cancelo (Nelson Semedo dk. 68), Ruben Dias, Pepe (Antonio Silva dk. 83), Nuno Mendes, Joao Palhinha (Ruben Neves dk. 46), Vitinha (Joao Neves dk. 88), Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao (Pedro Neto dk. 46), Cristiano Ronaldo

YEDEKLER: Rui Patrcio, Jose Sa, Dalot, Gonçalo Ramos, Joao Felix, Danilo, Gonçalo Inacio, Matheus Nunes, Diogo Jota, Francisco Conceiçao

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Martinez

GOLLER: Bernardo Silva (dk. 21), Samet Akaydin (dk. 28 k.k.), Bruno Fernandes (dk. 56) (Portekiz)

SARI KARTLAR: Abdülkerim Bardakcı, Samet Akaydin, Zeki (Türkiye), Leao, Palhinha (Portekiz)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA