Millet yek ekmeğe muhtaç olacak!


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi düzenlemesine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken, Hükümet aldığı tedbirlerle yaşanan sıkıntılara hiç bir çözüm üretemezken, sanki bu işin suçlusu vatandaşlarımızmış gibi, şimdide Vatandaşlarımızın ümüğünü hazırladığı yeni vergi paketi ile daha da sıkmaya, hatta nefessiz bırakıp canını almaya hazırlanıyor. Ülke ekonomiden anlamayan insanların aldığı kararlarla, deneme yanılma yöntemi ile yönetiliyor. Aslında yönetilemiyor, yönetildiği zannediliyor. Sonuç; Milleti yek ekmeğe muhtaç etmek olacak” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2024 Pazar 13:01

Necdet TAŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan vergi paketine farklı kesimlerden tepkiler geldi. Ekonomistler ve siyasetçiler, yurttaşın cebine göz dikildiğini belirterek, tepkilerini ironilerle ifade etti. Birbirinden ilginç öneriler getiren ekonomistler, "Amaç vergide adalet ve verginin tabana yayılması ise iki kriteri de karşılamıyor" değerlendirmesinde bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve bayram tatilinin ardından kanun teklifi olarak Meclis’e sunulması beklenen "vergi paketi"nde geniş kapsamlı düzenlemeler öngörülüyor. Vergi paketiyle, KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi, yurt dışına çıkış harcı ile vergi usul kanunları başta olmak üzere birçok alanda yapılacak düzenlemelerle vergi artışları, yeni cezalar ve ceza artırımları getiriliyor. KDV ile ilgili istisnaların bir kısmının kaldırılması bir kısmının kısmi istisna haline dönüştürülmesi, bazı KDV indirimlerinin kaldırılması, yurt dışına çıkış harcının 3 bin TL’ye çıkarılarak her yıl yeniden değerleme oranında yükseltilmesi, vergi kaçıranları bildirenlere ihbar ikramiyelerinin artırılması, fiş-fatura düzenlemeyenleri ihbar edenlere ikramiye ödenmesi, motokuryelere bu hizmetleri karşılığı yapılan ödemelerden yüzde 15 kesinti yapılması, bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesi, engellilere yapılan ÖTV istisnasının kaldırılması veya yeniden revize edilmesi gibi öneriler de vergi paketinde ayrıntılı düzenleniyor.

“İMF PROGRAMI UYGULANIYOR”

Vergi paketine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken, Hükümet aldığı tedbirlerle yaşanan sıkıntılara hiç bir çözüm üretemezken, sanki bu işin suçlusu vatandaşlarımızmış gibi, şimdide Vatandaşlarımızın ümüğünü hazırladığı yeni vergi paketi ile daha da sıkmaya, hatta nefessiz bırakıp canını almaya hazırlanıyor. Ülke ekonomiden anlamayan insanların aldığı kararlarla, deneme yanılma yöntemi ile yönetiliyor. Aslında yönetilemiyor, yönetildiği zannediliyor. Bir defa Mehmet Şimşek ekonomist değil finansçı. Uyguladığı ekonomik programda her ne kadar açıkça söylenmese de resmen adı konulmamış bir İMF programı. Bu politikalarla, esnafı, işçiyi, çiftçiyi, hayvancıyı, dar gelirliyi, asgari ücretliyi, memuru, emekliyi yek ekmeğe mahkum ve mağdur ettiler, adeta bitirdiler. Şimdi de, yeni vergi paketi ile insanların üzerine biraz daha binerek yok etmenin derdindeler. 22 yıllık devri iktidarları döneminde Ülkeyi getirdikleri durum maalesef bu. Bu durum bir kere daha gösterdi ki, bir Ülkenin yönetimi, helede bu Ülke herkesin gözünün üzerinde olduğu Türkiye ise acemi ellere teslim edilemez. 22 yılda dış politikada, iç politikada, güvenlikte, ekonomide, eğitimde, hukukta, adalette hemen her konuda geriye gittik. Güç zehirlenmesi nedeniyle insanlar ekonomik sıkıntılar çekerken, Ülkeyi yönetenler “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek saraylar yaptırmaya devam ediyor. Sadece yol ve inşaat üzerine çalışıyorlar, O’nun da nedeni belli. “Devlet kesesinden bir lira harcamıyoruz” diyerek, bedelini Milletin sırtına yükleyerek beşli çeteyi ihya etmek. Yazıktır… Günahtır. Kesintisiz 22 yıl iktidarda kalacaksın!

MİLLETİ YEK EKMEĞE MUHTAÇ ETMEK OLACAK!

Sonuç olarak milletin yek ekmeğe muhtaç olacağını iddia eden Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Beyler yetti artık. Düşün artık Milletin yakasından. Millet sizin yalanlarınızdan, safsatalarınızdan bıktı, usandı. Ülkede bir avuç yandaş dışında herkes mutsuz. Liyakatin rafa kaldırıldığı, tek kişinin talimatlarıyla yönetilen bir Ülkede, uygulanan politikalarla problemlerin çözülebilmesi, başarılı olunabilmesi neredeyse imkansız. Ortada bu kadar problem varken, şimdide tutturdular yeni bir Anayasa yapalım diyorlar. Neymiş, bu Anayasa vesayet Anayasasıymış. Neymiş bu Anayasayı darbeciler yapmış. Beyler! Darbeciler yaptı dediğiniz Anayasanın yarıdan fazla maddelerini zaten siz değiştirmediniz mi? Kaldı ki, ettiğiniz yemine rağmen Anayasaya uymayarak, Anayasayı fiili olarak rafa kaldıran sizler değil misiniz? Maksadınız belli… Millete bir kez daha cambaza bak diyerek, bir dönem daha Cumhurbaşkanlığını kapmak. Ama şunu bilin ki, Millet artık uyandı. Millet bundan sonra size inanmayacak ve gösterdiğiniz o cambaza bakmayacak. Her şeye, her türlü olumsuzluğa rağmen, bir avuç yandaş ve beşli çete dışında huzurlu ve mutlu insanların kalmadığı Ülkemde, geriye kalan herkese sağlıkla geçireceği iyi bir pazar diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA