Domateste 100 bin ton rekolte bekleniyor


Adana’da turfanda domateste bu yıl 100 bin ton rekolte bekleniyor. Fiyatı tarlada 5-6 liradan alıcı bulan domates, metropol şehirlerin market ve pazarlarda 3-4 katı fiyatına satılıyor.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 14:08

Kentte yaklaşık 25 bin dönüm alanda ekimi yapılan tarla domatesinde hasat devam ediyor. Turfanda domatesin tarlada kilogramı ortalama 5-6 liradan alıcı bulurken, hasadı yapılan ürünler Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor.

DOMATESLER YANDI

Bu sene Haziran ayının ilk günlerinde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle domatesin yarısı tarlada yanarken bu yıl 100 bin ton rekolte bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlerin market ve pazarlarında ise domates fiyatı 25 liraya kadar dayanıyor. Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı'na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sıcak hava nedeniyle domatesten bu sene çiftçilerin umduğunu bulamadığını belirterek, “Bu yıl havaların çok sıcak olmasından dolayı domates hasadı erken başladı. 2 ve 7 Haziran arasındaki 45 derecelik sıcak, domatesin en az yüzde 60 yakını yandı. Diğer illerdeki domateslerde aynı anda çıkınca şuan tarlada fiyatı 6 liranın altında satılıyor. Çiftçilerimiz domatesten para kazanamıyor” ifadelerini kullandı. Adana'nın afet bölgesi kapsamına alınmasını gerektiğini belirten Başkan Doğan, “Biz, bu sene domates ve diğer ürünlerde de yanık olduğu için Adana bölgesinin afet kapsamına alınmasını istedik. Bu yıl Adana'da 25 bin dönüm alanda domates ekimi var. Domates hasadı her yıl Mayıs ayında hasadı başlardı ve Temmuz'un ilk haftasına kadar devam ederdi. Domateslerin çoğu yandığı için fiyatların yükselmesini bekliyorduk ama şuan fiyatlar 5-6 liradan gidiyor. 1 dönüm için 25 bine kadar masraf var. Çiftçimiz bu masrafın ancak yarısını kazanabildi. Diğer yarısı tamamen zarar. Domates yandığı için bu sene hasat erken bitecek” dedi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA