Kocamaz; “Hükümet ormanlarımızı koruyamıyor”


Orman yangınlarıyla ilgili TBMM’de söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Hükümet bugüne kadar başta ormanlarımız olmak üzere millî servetlerimizi koruyamamıştır; bugüne kadar yeterli yatırımlar yapılamamış, uçak ve helikopter filosu büyültülememiş, Türk Hava Kurumu bu konuda etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:56

Necdet TAŞ

Saadet Partisi Grubunun orman yangınlarına yönelik vermiş olduğu önerge üzerine İYİ Parti Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’nin en önemli verimli toprakları ve ormanlık alanları bu Hükûmet döneminde âdeta işgal edilmiş ve talana uğramıştır. Ülkemizin hiçbir ülkeye nasip olmayacak güzellikteki verimli ovalarına, tarım arazilerine ve ormanlık alanlarına AK PARTİ iktidarı tarafından sanayi tesisleri kurulmuş, çimento fabrikaları açılmış ya da taş ocağına dönüştürülmüş, altın arama uğruna ABD, İngiliz, Kanada ve Cayman Adaları’ndan bazı şirketlere peşkeş çekilerek talan ettirilmiştir. AK Parti iktidarı, sadece son sekiz yıllık döneminde ormanlık alanların yaklaşık 334 bin hektarlık kısmını “kamu yararı” gerekçesiyle özel şirketlere peşkeş çekmiştir. Ormanlarımız yalnızca Hükûmet tarafından izlenen bu yanlış politikalar sonucu değil, her yıl ortaya çıkan ve günlerce söndürülemeyen çok sayıda yangın nedeniyle âdeta yok edilmiş, bu yangınlar artık geleneksel hâle gelmiştir. Hükümet orman yangınları konusunda her yıl yeni bir beceriksizlik sergilemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ORMAN DIŞI ALANLARDA DA YANGIN SAYISI ARTTI”

Hükümetin bugüne kadar başta ormanlar olmak üzere millî servetleri koruyamadığını iddia eden Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar yeterli yatırımlar yapılamamış, uçak ve helikopter filosu büyültülememiş, Türk Hava Kurumu bu konuda etkisiz hâle getirilmiştir. Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı köylerinde meydana gelen yangın bir felakete dönüşmüş ve ne yazık ki yangında 15 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 78 vatandaşımız yaralanmış, binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef olmuş, ekili alanlar zarar görmüştür. Hükûmet yangına havadan yeterince müdahale edememiştir. Oysa havadan yeterince mücadele edilmiş olunabilseydi bu köylerimizde belki de bu kadar can ve mal kaybı yaşanmayacaktı. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; her yıl ülkemiz endişe verici boyutlarda orman yangınlarıyla karşı karşıya gelmektedir. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen yılın 1-21 Haziran döneminde 84 orman yangını meydana gelirken bu yıl, bu sayı yaklaşık 5 katına çıkmış, aynı sürede 399'a ulaşmıştır. Çıkan yangınlarda geçen yıl 41 hektar ormanlık alan zarar görürken bu yıl 2 bin 548 hektar alan zarar görmüştür. Ayrıca, bu yıl orman dışı alanlarda da yangın sayısı artmıştır. Önümüzde daha çok sıcak geçecek temmuz, ağustos ve eylül ayları bulunmaktadır. Bu nedenle, Hükûmeti orman yangınlarına karşı daha etkin önlemler almaya, daha duyarlı davranmaya ve etkin mücadeleye ve müdahaleye davet ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA