Başarır: “Araştırma için yurttaşların ölmesi mi gerekiyor?”


Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarla ilgili AK Parti grubunun orman yangınlarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulacağını müjde gibi sunmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu Meclis’te bir şeyin araştırılması için, bir komisyon kurulması için tren kazasında yurttaşlarımızın mı ölmesi gerekiyor? İliç’te maden faciasında işçilerimizin toprak altında günlerce, aylarca kalması mı gerekiyor? Diyarbakır’da, Antalya’da, Muğla’da orman yangınında yurttaşlarımızın ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:05

Necdet TAŞ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır; Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangın faciasının ardından CHP heyeti olarak bölgede bulunduklarına işaret ederek AKP grubunun orman yangınlarıyla ilgili komisyon kurulacağını bir müjde gibi sunmasına “Bu Mecliste bir şeyin araştırılması için, bir komisyon kurulması için tren kazasında yurttaşlarımızın mı ölmesi gerekiyor; İliç’te maden faciasında işçilerimizin toprak altında günlerce, aylarca kalması mı gerekiyor; Diyarbakır'da, Antalya’da, Muğla’da orman yangınında yurttaşlarımızın ölmesi mi gerekiyor? Tüm gruplar bu olaylarla ilgili, bu vakalarla ilgili defalarca araştırma önergesi verdi, niye reddedildi? Belki çok önce bir komisyon kurulsaydı bu olaylar yaşanmayacaktı” diye tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır; TBMM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada 15 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangın faciasına değindi. Facianın başka bir boyutuna değinmek istediğini söyleyen CHP'li Başarır; “Diyarbakır'da iki tane köyde yangın çıktıktan sonra Mardin’de Keleke köyüne doğru yangın gelirken oradaki yurttaşlar yangına doğru koşuyor; buğday tarlalarını, hayvanlarını korumak için yanıyorlar çünkü o insanların 3 dönüm tarlası var, 2 tane koyunu var, 1 tane ineği var; ya açlıktan ölecekler ya yangından ölecekler ve yangından ölüyor o insanlar ama bu drama burada konuşan hiçbir Diyarbakır milletvekili, Mardin milletvekili değinmiyor” dedi.

“TÜM VEKİLLER BÖLGEYE GİTMELİ”

Tüm milletvekillerinin Diyarbakır'a, Mardin’e, Siirt'e Şırnak’a gitmesi gerektiğini dile getiren Başarır, “Gerçekten bir felaket var, insanlar büyük sıkıntılar içerisinde ve hâlâ haklılar çünkü orası afet bölgesi ilan edilmedi. Şimdi, sebeplerini konuşmuyoruz, neyi konuşuyoruz? “Helikopter geldi mi, itfaiye geldi mi? Bakın, şunu söyleyeyim: Yangınların sebebi Muğla’da da Antalya’da da Diyarbakır'da da aynı. “DEDAŞ” diye elektrik şirketine vermişsiniz elektrik dağıtım işlerini; fatura ödenmezse anında elektrik kesilir, en küçük hatada cezalar kesilir, elektrik kablo bakımları yapılmaz. Bu şirketlerin, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi bu yangınların birinci sebebidir. Diyarbakır'da kurumları, belediyeleri, baroları dolaştıktan sonra Diyarbakır Belediye Başkanı bir şey söyledi, dedi ki: “Sekiz yıl kayyum yönetti, maalesef ki kayyum bir tek itfaiye yatırımı yapmadığı gibi itfaiye daire başkanlığının bütçesinden 8 milyonu da başka daire başkanlıklarına aktardı. Yahu, burada bir kişi sorumluluk almıyor. Bence olayı bir bütün olarak değerlendirelim. Komisyon kurulması olumlu ama neden bu kadar gecikti onu da ülkemin takdirine bırakıyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA