EŞSİZ MANZARADA ATLETİZM KEYFİ!


Mersin’i bir spor kenti haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlediği ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla hayata geçirilen koşu, Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde bulunan baraj gölünün kenarında eşsiz bir manzarada yapıldı. Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin farklı illerinden birçok sporcu katıldı.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 14:34

Haber Merkezi

 Mersin’i bir spor kenti haline getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlediği ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Her yaştan yurttaşın yararlanması için havada, denizde ve karada yapılan birçok spora ev sahipliği yapmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek dağ koşusunu da hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla gerçekleşen koşu, Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde bulunan baraj gölünün kenarında eşsiz bir manzarada yapıldı. Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride yapılan organizasyonda; yetişkin kadınlar kategorisinde Senem Eser birinci, Kader Şimşek ikinci, Şükran Ayaz üçüncü olurken, yetişkin erkekler kategorisinde Mervan Haykır birinci, Ümran Bulut ikinci, Hasan Turgut üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde Zeynep Ertaş birinci, Nergis Deyan ikinci, Cansu Kayaalp üçüncü olurken, genç erkekler kategorisinde Hasan Aydın birinci, Ali Bıçakçı ikinci, Mesut Kalkan üçüncü oldu.

GÖKAYAZ: “MERSİN’İN SAKLI KALMIŞ GÜZELLİKLERİNİ, SPORLA ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

Tarsus Dağ Koşusu ile sportif bir organizasyonu daha hayata geçirmenin yanı sıra, kentin saklı kalmış güzelliklerini de gözler önüne çıkartmayı hedeflediklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Mersin’in ve Tarsus’un birçok güzellikleri var. Ovamızın güzellikleri kadar, dağ köylerimizin de çok farklı güzellikleri var. Biz bir taraftan da, aslında bunları göstermek istedik. Bundan sonraki süreçlerde de farklı ve yeni parkurlarla bunu desteklemek istiyoruz. Çünkü Mersin’in, Tarsus’un ve diğer ilçelerimizin saklı kalmış birçok güzellikleri var. Bu güzellikleri sporla birleştirerek, güzel çalışmalar yapmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Etkinliğin çok güzel olduğunu kaydeden İncirlikuyu Mahallesi Muhtarı Hakan Yılmaz, “Tarsus’un ve köyümüzün tanıtılması için önemli bir organizasyon oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

SPORCULAR, EŞSİZ MANZARADAN VE PARKURDAN MEMNUN

Yetişkin kadınlar kategorisinde birinci olan Senem Eser, 27 yıldır atletizmle ilgilendiğini söyledi. Dağ koşusunun zor olduğunu belirten Eser, “Biraz zor, ama büyük erkeklerle beraber çıktık ve kendimi denemiş oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, ilerleyen zamanlarda yine böyle güzel organizasyonlar bekliyoruz. Parkur da ilgi de çok iyiydi” sözlerine yer verdi. Yetişkin erkekler kategorisinde birinci olan Mervan Haykır ise, emeklerinin karşılığını aldığını belirterek “Parkur güzeldi, çok beğendim. Mersin’in güzelliklerini gördük, barajın kenarında koştuk” diyerek, bir sonraki yarışmalara da katılmak istediğini söyledi. Genç kızlar kategorisinde birinci olan Zeynep Ertaş parkuru çok beğendiğini söyleyerek, “Birinci oldum ve ailemi gururlandırdığım için mutluyum. Mersin’e ilk defa geldim, çok güzel bir şehir” ifadelerine yer verdi. Genç erkekler kategorisinde birinci olan Hasan Aydın, sıcağa ve neme rağmen parkurun çok güzel olduğunu söyledi. Mutlu olduğunu da belirten Aydın, “Hocalarıma, beni buraya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu birinciliğimi de anneme hediye ediyorum. Her zorlu şartta bana destek çıktı, O’na teşekkür ederim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA