Kent ekonomisi için bir araya geldiler


Mersin oda ve borsa başkanları kent ekonomisini ve ilçelerin sorunlarını görüşüp ortak çözüm aramak adına düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Mersin’de kurulması düşünülen balık çiftliği yatırımlarının doğru planlanması gerekliliğinden tarımda yaşanan sıkıntılara, otoyolların durumundan Mersin Ana Konteyner Limanı’na kadar birçok konu ele alındı.

 

Tarih : 27 Haziran 2024 Perşembe 11:26

Haber Merkezi

Mersin İli Oda Borsa Başkanları İstişare Toplantısı düzenlendi. Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ev sahipliğindeki toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’la Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut ve İdris Üstemel de katıldı. Toplantıda ilçelerin ekonomik durumu değerlendirilip mevcut ve bekleyen yatırımlarla yaşanan ekonomik sorunlar ve çözümleri görüşüldü. Sorunlara çözüm noktasında ortak lobi ya da ortak tanıtım çalışmaları yürütülmesi kararı alınan toplantıda TOBB Genel Kurulu’nda olduğu gibi YÖREX gibi organizasyonlarda tüm oda ve borsaların katıldığı ortak Mersin standı açılması kararlaştırıldı.

ÇAKIR: “ASIL AMACIMIZ GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMAK”

Ortak güç birliği geliştirilmesi, daha güçlü kamuoyu oluşturulması adına istişare toplantılarının önemli olduğunu ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, ardından kent ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Mersin ekonomisinde tarımın önemini hatırlatıp son dönemlerde bu alanda yaşananları aktaran Çakır, sorunların çözümü için gerek iklim, gerek su ihtiyacı göz önünde bulundurarak yeni ürün desenleri üzerinde çalışmaya bugünden başlanması gerektiğini söyledi. Ardından Aydıncık’ta kurulması planlanan balık çiftliği yatırımına değinen Çakır, kente, çevreye zarar veren, kent ekonomisine olumlu katkı sunmayan yatırımların tarafı olmadıklarını dile getirdi. Konuşmasını Mersin’in yatırım anlamında artan cazibesine dikkat çekerek sürdüren Çakır, OSB alanlarının önemini vurgulayıp ilçelerdeki OSB’lerde parsel tahsislerinde katma değeri yüksek yatırımlara öncelik verilmesi talebinde bulundu.

SEZER: “İLÇEMİZİN KADERİNİ MUT-SİLİFKE YOLU BELİRLEYECEK”

Organize Sanayi Yatırımları konusunda ilçe oda başkanlarıyla tecrübelerini paylaşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, ardından bölgede düzenlenen fuarları değerlendirdi. Artık Adana ve Mersin’in fuarcılık konusunda birleşmesi, ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Koçak, “Aynı fuar iki kentte ayrı ayrı düzenlenmemeli. Aksi halde panayırdan öte gidilemiyor” dedi. Bu konuda gerekirse Kalkınma Ajansı’ndan destek alınabileceğini kaydeden Koçak, bölgenin uluslararası fuarlarla kalkınabileceğine işaret etti.  Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, toplantıda 12 Haziran’da faaliyete başlayan Anamur İskelesi ve Kıbrıs’a düzenledikleri feribot seferlerinin detaylarını aktardı. Üç ay süresince haftada dört gün sefer düzenleyeceklerini, kışın da arabalı vapur seferiyle devam edebilmek için girişimde bulunduklarını kaydeden Tuna, bu iskelenin tanıtımının tüm oda ve borsa başkanlarıyla ortak yürütülmesi talebinde bulundu.  Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer sözlerine tarımdaki güçlerine değinerek başladı. Özellikle zeytin ve zeytinyağında çok ileride olduklarını çok düşük asit yüzdeleri ve sıfır ilaç kullanımı nedeniyle Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağlarını ürettiklerini kaydetti. Mut OSB hakkında da bilgi veren Sezer, Mut – Silifke Yolu’nun tamamlanması halinde çok daha fazla yatırımcı çekeceklerini aktardı.

KAYNAR: “ULAŞIMDA CİDDİ SIKINTILAR VAR”

Konuşmasına Erdemli OSB’nin son durumu hakkında verdiği bilgilerle başlayan Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı, ardından turizme değindi. Bu alanda önceki yıllara göre daha iyi durumda olsalar da halen kanalizasyon, fiber altyapı gibi eksikler bulunduğunu hatırlatan Sarı, tarımda ise limonda sorunlar yaşandığını aktardı.  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ulaşımda büyük sıkıntılar bulunduğunu söyledi. Çeşmeli – Taşucu Otobanının devam ettiğini ancak istenen hıza ulaşılamadığını belirten Kaynar, “Nükleer santralden dolayı trafik yoğunluğu inanılmaz arttı. Ceynak büyük yatırım yapıyor, yakında liman da hareketlenecek, yük artacak ama yollar halen tamamlanmadı” değerlendirmesini yaptı.  Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz ise Avrupa Birliğine yönelik tarım ürünü ihracatının artırılması gerektiğine değinerek bu konuda yapılması gerekenleri sıraladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA