Tarsus esnafı yok sayıldı


Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus’a kurulan ve açılışı için gün sayılan Çukurova Uluslararası Havaalanı’nın çok büyük umutlarla kurulmasına rağmen Tarsus yerelinde ise büyük hayallerle kurulan Çukurova Havalimanın Ulaştırma Esnafının beklentilerini karşılamadığını ifade ederek, “Havalimanımızın işleyişiyle ilgili üzerimize düşen ne varsa Nakliye, taksi, minibüs, otobüs kargo gibi taşıma kiralık araç faaliyetleri hususunda elimizi taşın altına koymaya hazırız ama maalesef bizleri muhatap alacak kimseyi bulamadık” dedi.

 

Tarih : 27 Haziran 2024 Perşembe 14:04

Başkan Duran Şen, yaptığı açıklamada 2013 yılında temeli atılan Çukurova Uluslararası Havaalanının her seçim döneminde açılacağı söylentileri olsa da yakın zamanda hizmete gireceğini belirterek, "Çukurova Uluslararası Havaalanı Tarsuslular olarak bizim elbette gururumuz. Açılışının yapılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz. Sürekli olarak taşeron şirketlerin değiştiği, bizlerin ise bir an önce hizmete girmesini sabırsızlıkla beklediğimiz Uluslararası Çukurova Havalimanı ulusal aktörlerin gölgesi konumuna geldi" ifadelerini kullandı.

“1.5 MİLYON HAVA PARASI İSTEDİLER”

Taşımacı esnafları için uluslararası standartların araştırması noktasında İstanbul’daki Uluslararası Havalimanında gerek Nakliye ve Taksi, gerekse Minibüs ve Otobüs ulaşımı hakkında bilgi alışverişi ve  istişarelerde bulunduklarını kaydeden Şen, “İstanbul’da ne hizmet varsa Tarsus’ta da bu hizmetleri üretelim fikri ile ilgili çalışmalarda bulunduk. Havalimanında Taşımacılık alanında neler yapabiliriz? Nasıl daha iyi olabiliriz? Nasıl katkı sağlayabiliriz? sorularının cevabını Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası olarak araştırma faaliyetlerimize havalimanı bulunan illerimizin Esnaf odaları ile irtibata geçerek bilgi alışverişinde bulunduk. Çukurova Havalimanında taşımacılık faaliyetleri ile ilgili ne üzücü bir durumdur ki muhatap olarak kimseyi göremedik. Yaptık oldu mantığıyla nereden nasıl kurulduğu bilmediğimiz, bilemediğimiz bir taşıma kooperatifi geçtiğimiz aylarda taksi kooperatifi hizmeti için Tarsus’taki esnaflarımızdan 1.5 milyon hava parası istediler Gerçeklikten çok uzak sıra ücreti ve ekstra araç standartları  bu kadarına da pes dedirtti. Bizler bu durum hakkında taksici esnaflarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. Bu ekonomik durgunlukta bu kadar parayı bi araya getirmeyi bırakın bu kadar parayı bir arada gören taksiciyi bulmak mümkün değil Ülkemizin en önemli yapı taşı olan yüzyıllardır Ahi Evran kültürünü nesilden nesile ulaştıran esnaf ve sanatkarlar olarak üyelerimizle birlikte, havalimanımızın işleyişiyle ilgili üzerimize düşen ne varsa Nakliye, taksi, minibüs, otobüs kargo  gibi taşıma rent A Car faaliyetleri hususunda elimizi taşın altına koymaya hazırız ama maalesef bizleri muhatap alacak kimseyi bulamadık” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA