Kayıp-kaçakla mücadele sürüyor


Teknolojik yatırımlarına her alanda hız kesmeden devam eden MESKİ, basınç kırıcı alt izole bölgesi (DMA) noktalarının sayısını 50’ye çıkardı. Bu sayede aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlanıyor. Kayıp-kaçakla mücadele eden MESKİ’nin çalışmaları sayesinde arıza sayıları minimum seviyelere indiriliyor.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 11:40

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, basınç kırıcı alt izole bölgesi (DMA) noktalarının sayısını 50’ye yükseltti. DMA sistemi ile aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlayan MESKİ,  kayıp-kaçakla mücadele etmeye devam ediyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, SCADA Merkezi üzerinden içme suyu şebekelerine bağlı depolar, terfi istasyonları, içme suyu kuyuları, kontrol noktaları, vana ve basınç odaları, otomasyonlu klorlama, atık su arıtma, yağmur suyu olmak üzere 820 istasyondan anlık online veri akışı sağlıyor. MESKİ, bünyesindeki 400 noktada enerji analizörleriyle enerji verimliliğini 7/24 takip ediyor. Takip edilen veriler sonucunda kayıp-kaçaklar ve su arızaları tespit edilerek, anında müdahale ediliyor. Böylece kesintisiz su arzının devamlılığı sağlanırken, su kayıpları da önleniyor.

AYLIK ORTALAMA 345 BİN METREKÜP SU TASARRUFU SAĞLIYOR


MESKİ’nin içme suyu SCADA Merkezi’nde izole edilen bölgenin basınç haritası çıkarılarak ve bölgedeki nüfus ve abone sayısı dikkate alınarak yapılan DMA çalışması sonucu; teknik olarak uygun görülen lokasyonlara basınç kırıcı vana ve ölçüm enstrümanlarının montajı yapılıyor. İsale hatlarındaki gece ve gündüz basıncının kontrol altına alındığı MESKİ SCADA Merkezi’nden, şebeke hattına gerekli minimum basınçla birlikte, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini 7/24 online olarak sağlanıyor. Basınç kırıcı vana marifetiyle basıncı kontrol altına alınan içme suyu hatları da koruma altına alınmış oluyor. DMA sistemi ile aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlayan MESKİ, 13 ilçedeki depo terfilerinin SCADA Merkezi’nden 7/24 takibini sağlayarak, vatandaşlara kesintisiz su temini sağlamaya devam ediyor. MESKİ Genel Müdürlüğü SCADA Kontrol Merkezi’nin, abonelere kesintisiz su temini sağlamak adına 7/24 hizmet verdiğini kaydeden MESKİ SCADA Merkezi Sorumlusu Sabahattin Baynal, “SCADA Merkezimizde su arızalarını önlüyor, kayıp ve kaçak oranlarını düşürüyoruz. Şehrin 50 noktasına kurmuş olduğumuz alt izole bölgeleri DMA’larla birlikte, aylık ortalama 345 bin metreküp su kazancı sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA