Başkan Yıldız muhtarlarla buluştu


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin geleceğini şekillendirecek fikirler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları ve Muhtarlık İşleri Müdürünün de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Yıldız, “Yüzü gülen, nefes alan Toroslar’a” değer katacak projeleri birlikte hayata geçirmeye hazır olduklarını söyledi.

 

Tarih : 29 Haziran 2024 Cumartesi 14:19

Haber Merkezi

67 mahallenin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözümü kavuşturma adına bu toplantıların çok faydalı olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, bu noktada Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de kurduklarının altını çizerek, toplantıların yanı sıra düzenli olarak mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak da vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydetti. Muhtarlarla yakından ilgilenerek, tek tek taleplerini dinleyen Başkan Yıldız, ortak akıl ve kolektif yönetim prensibiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “Kentin bütün dinamiklerinin fikrini alarak, bir ortak akıl oluşturmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız da kollektif aklın en önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Çünkü yaşadıkları alanları en iyi tanıyan, yurttaşlarla birinci elden kamu ve devlet adına temas eden kıymetli mesai arkadaşlarımızdır. İş insanından öğrenciye, muhtardan akademisyene Toroslar’da taş üstüne taş koymak isteyen toplumun her bir kesiminin mutlaka önünü açacağız” dedi.

“30 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARI 30 GÜNDE ÇÖZEMEYİZ”

Toroslar Belediyesinin bugüne kadar çok daha fazla hizmetlerle daha güzel yerlere gelmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yıldız, “Bu bugüne kadar becerilmemiş. Bir siyasi eleştiri yapmak adına söylemiyorum. Bir gerçeğin altını çizmek için söylüyorum. İngilizler, asfaltı 1850’da bulmuşlar, biz 2024’deyiz ve halen asfalt meselesini konuşuyoruz. Yollarımıza çoğu yerlerde asfalt dökülmemiş, yol açma çalışmaları maalesef becerilmemiş. Vatandaşımızın ve esnafımızın da temel konusu yolların kötü olmasıdır. Bunlar aşılacak mevzular. 30 yıldır çözülemeyen sorunları, bizim 30 günde çözmemizi beklemeniz söz konusu değil. Ancak Fen İşleri Müdürlüğümüz ve ilgili Başkan Yardımcımız bununla ilgili yavaş yavaş çalışma programını yapıyorlar. Bizim nerede ne zaman çalışacağımız bir program dahilinde olacak. Haftanın hangi günü, hangi mahallede ve hangi sokakta olacağımızı kamuoyu bilecek. Toroslarımızda aynı zamanda temizlik meselesi de ciddi bir mesele haline gelmiş durumda. Bu kentte doğup büyüdüğüm için tüm sokaklarını tanıyorum. Çöp toplama, ilçe belediyelerin asli görevidir. Çöpün nasıl toplanacağı, sokağın nasıl süpürüleceği belli. Öyle bir sistem bugüne kadar kurulmamış. İşler biraz karmaşık gitmiş. Biz bununla da ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bir sene sonra artık şöyle bir derdimiz olmayacak. Herhangi bir muhtarımız bizi arayarak şu parkın, yol kenarının süpürülmesi, biçilmesi, çöpün kaldırılması lazım demeyecek. Bir yıl sonra otun ne zaman çıktığını, hangi mevsimde yağmur yağdığını ve yazın hangi çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Burada bir sistem kuruyoruz. İşlere zamanında gidilip yapılacak” diye konuştu.

“KENTİMİZE, MAHALLEMİZE SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİ”

Başkan Yıldız, Toroslar’da öncelikli olarak yaşam standardını yükseltme hedefinde olduklarını ifade ederek, “Parklarımızın düzenlemesi, temizliğin sisteme oturması ve acil olan yol ve kaldırım meselelerinin çözülmesi için kafa yoruyoruz. Bunları çözmemiz lazım. Bu çalışmaları belli bir rotaya getirirsek, kentin diğer anlamda kalkınmasını da sağlamamız mümkün. Amacımız, yaşam standardını yükseltmek. Ardından başka insanların burada yaşamalarını özendirebileceğimiz bir durumu açığa çıkarmaktır. Yazın yaylalarımız yoğun rağbet görüyor. Örneğin Ayvagediği Mahallemizde yazın nüfus 50 bini geçiyor. İlçemizde aynı personel, aynı ekip ve aynı bütçe ile kışın 350 bin yurttaşa hizmet verirken,  yazın 700 bin yurttaşımıza hizmet veriyoruz. Bunlar çok maliyetli ve yüksek işler. Bunlarla ilgili çok daha kolaylaştırıcı işler yapmamız lazım. Belediye hizmetlerinin daha kolay hale gelmesi için muhtarlarımızın da bu konuda bize yardımcı olacağına inanıyorum. Hizmetler yapılır ancak önemli olan kentimize ve mahallelerimize sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu. Başkan Yıldız’ın konuşmasının ardından söz alan mahalle sakinleri de Başkan Yıldız’a bu toplantıyı düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek, mahallerinde yapılmasını istedikleri hizmetlerle ilgili bilgiler verdiler. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA