“Madımak karanlığını aydınlatın”


Madımak katliamının 31. Yıldönümünde bir kez daha katliamla yüzleşme çağrısında bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Madımak’ta yakılanlar sadece canlar değil, umutlar ve hayallerdi. Madımak ile yüzleşmek, bu katliamın karanlığını aydınlatmak, adaletin yerini bulmasını sağlamak ve barışçıl bir toplum inşa etmek için gereklidir. Madımak ile yüzleşme, sadece geçmişle hesaplaşmak değil, aynı zamanda daha adil ve barışçıl bir gelecek inşa etmek için de bir adımdır. Bu katliamdan ders çıkararak, hoşgörü, saygı ve diyaloğu teşvik etmek gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:54

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, Madımak katliamının 31. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Pir Sultan Abdal Cemevi'nde 33’ü aydın, yazar, şair ve müzisyen 2’si otel görevlisi olarak 35 canın yakılarak katledildiği Madımak Katliamının, Türkiye tarihinde derin izler bıraktığının altını çizen Asker, “Bu katliam, sadece 35 canın kaybı değil, aynı zamanda demokrasiye, özgürlüğe ve aydınlanmaya karşı bir saldırıdır. Madımak otelinde diri diri canlarımız yakıldı. O yangın bugünde devam ediyor. 31 yıl önce Sivas´ta hepimiz yandık. Aydınlık geleceğimiz yandı. Onları yakanlar, insanlığı yaktılar” ifadelerini kullandı.

“TÜM İNSAN HAKLARI İHLALLERİ AYDINLATILMALI”

Madımak ile yüzleşmenin, bu katliamın karanlığını aydınlatmanın, adaletin yerini bulmasını sağlamak ve barışçıl bir toplum inşa etmek için gerekli olduğunu vurgulayan Asker, “Sivas katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve insanlığa karşı işlemiş suçlarda zaman aşımı olmaz. Bizler eski madımak otelinin bir utanç müzesi, insanlık müzesi yapılmasını ve bu davanın insan haklarına karşı işlenmiş suç olarak nitelendirilmesi taleplerimizi yineliyoruz. Adalet arayışı sadece Madımak Katliamı ile de sınırlı kalmamalı, geçmişteki tüm insan hakları ihlalleri de aydınlatılmalı ve failleri yargılanmalıdır. Bu katliamdan ders çıkararak, hoşgörü, saygı ve diyaloğu teşvik etmek gerekiyor. Demokrasi ve insan haklarının korunması, Madımak katliamının tekrarlanmaması için hayati önem taşıyor. Madımak katliamını unutmamak ve bu vahşetin tekrarlanmaması için mücadele etmek hepimizin görevidir. Madımak ile yüzleşme, sadece geçmişle hesaplaşmak değil, aynı zamanda daha adil ve barışçıl bir gelecek inşa etmek için de bir adımdır. Unutmayalım; Madımak'ta yakılanlar sadece canlar değil, umutlar ve hayallerdi. Bu topraklarda yaşayan herkes, Madımak katliamını unutmamalı ve adalet için mücadele etmeli. Unutmayalım ki; Madımak Katliamı sadece geçmişin bir trajedisi değil, aynı zamanda geleceğe dair bir uyarıdır. Bu katliamla yüzleşmek ve gerekli dersleri çıkarmak, benzer trajedilerin tekrarlanmasını önlemek ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için elimizden geleni yapmamız gerektiği anlamına gelir. Bu katliamı gerçekleştirenleri ve azmettiricilerini lanetliyoruz. Sivas´ı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA