Madımak’ta zaman aşımı olamaz!


İnsanlığa işlenen suçlarda zaman aşımının olamayacağının altını çizen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Avukat Hoşyar Sarıyıldız; “Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen katliamda yaşamını yitiren bütün canlarımızı rahmet, saygı ve özlemle anıyoruz. Başta Madımak katliamı olmak üzere, insanlığa karşı işlenen suçların, ne hukuk ne de toplumsal vicdan önünde zamanaşımının olmadığını vurguluyor, böylesi acı olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 13:57

Necdet TAŞ

Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan başkanlığında gerçekleşti. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Mecliste, bir önceki toplantıda ilgili komisyonlara havale edilen çeşitli teklifler kabul edildi, bugünkü toplantıda da bazı teklifler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi. meclis toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait Kadın Konukevi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini içeren 4 Aralık 2023 tarih ve 131 sayılı meclis kararının iptal edilmesi ile ilgili teklif de görüşüldü. Konu oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda ayrıca Akdeniz’e bağlı Akdam ve Esenli Mahallelerinde 3402 sayılı Yasanın 22’nci maddesi gereğince, kadastro güncelleme çalışmaları için Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik  hükümlerine göre bilirkişi belirlenmesi ile ilgili teklif görüşülüp komisyonlara sevk edildi. Çeşitli imar uygulama planlarına yönelik tekliflerin de görüşülüp komisyonlara havale edildiği toplantıda, kurumdaki çeşitli atama ve görevlendirmeler hakkında Meclis üyeleri bilgilendirildi.

 “İNSANLIK SUÇLARINDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ”

Toplantıda Madımak’ta katledilenleri anan Sarıyıldız, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan katliamın üzerinden geçen süreye rağmen, katliamın acısının halen yüreklerde taze olduğunun altını çizerek, “Sivas’ta Madımak Otel’de kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Sivas Madımak katliamı, Türkiye tarihi açısından kara bir tarih ve leke olarak hafızalarda yer edindi. Biz bu ülkede insanların farklı inanç, görüş, kültür ve yaşam biçimlerine herkesin tahammül etmesi, bunun Anayasal bir hak ve zorunluluk olduğunu hatırlatmak istiyoruz. İnsanların dilleri, inançları, kimlikleri farklı olabilir ama hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, en vazgeçilmez unsurlarıyız. Bu tür insanlık suçlarının ne hukuk önünde ne de toplumsal vicdan önünde zamanaşımının olmadığını belirtiyor, böylesi katliam dosyalarının sürüncemede bırakılmamasını umuyor ve bu tür katliamların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Öte yandan 10 Temmuz ‘Dünya Hukuk Günü. Bu günde, Türkiye’nin gerek ceza yargılaması gerekse de insan hakları ve hukuku bakımından dünyanın en iyi ülkelerinden birisi olmasını dilerdik. Bunun için de var gücümüzle uğraştığımızı belirtmek istiyorum. Fakat ne yazık ki gerek suç ve ceza hukukunda yaşadığımız sıkıntılar, yargılamalarda yaşanan yanlışlıklar, gerekse de ülkenin uluslararası hukuk bakımından karnesinin istediğimiz düzeyde olmadığı aşikârdır. Ülkemizde ne yazık ki her gün insan hakkı ihlal ediliyor, kadına yönelik şiddet ürkütücü boyutlarda, çocuklara, hayvanlara ve doğamıza karşı istenmeyen olayları her gün yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Kayyım uygulamasını da eleştiren Sarıyıldız; “Dünya Hukuk Günü’nde, böylesi hukuksuz uygulamaların, demokrasimize zarar veren uygulamaların yaşanmaması adına hatırlatmada bulunuyoruz. Bu vesileyle avukat ve hukukçu meslektaşlarım başta olmak üzere bütün hukukçuların 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. 

ESENLİ ÜZÜM ŞENLİĞİ 21 TEMMUZ’DA

5-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Hatay ve ilçelerinin (Samandağ, Defne, Antakya); yanı sıra çevre illerde de çeşitli etkinliklerle organize edilecek ‘Evvel Temmuz Festivali’ne değinen Sarıyıldız; “Bu dönemde de inşallah festival kapsamındaki etkinliklerle halkımızın yanında olacağız. Tabi belediye olarak festivalin destekçisi de olacağız. Etkinliklerin güzel ve görkemli geçmesi için festival paydaşlarının yanında olup var gücümüzle çalışacağız” dedi. Esenli’de düzenlenmesi planlanan 3’üncü Üzüm Şenliğini de hatırlatan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; “Esenli Üzüm Şenliği başta olmak üzere halka hizmet boyutuyla toplumun moral ve motivasyonunun güçlenmesi, yerel üretici halklarımızın yerel yönetim hizmetlerinden yeterince fayda görmesi için var gücümüzle çalışacağımızı ve bu kapsamda da Esenli üzüm festivalimiz başta olmak üzere, çeşitli organizasyonlara imza atacağımızı belirtmiştik.  Merkezi hükümetin, yakın zamanda tasarruf tedbirlerine ilişkin bir açıklaması ve genelgesi oldu. Genelgede, bu tarz etkinliklerin merkezi onaydan geçmesi gerektiği açıklandı. Bizler de bu kapsamda eksiğe düşülmemesi açısından ilgili Bakanlığa yazı yazdık. Biraz gecikmeli de olsa yakın zamanda geri dönüş yapıldı. Bunun üzerine işlemlerimize kaldığımız yerden devam ettik. 21 Temmuz’da yöre halkımızla birlikte tüm halkımızı davet edeceğimiz güzel bir şenliğe elbirliği ile imza atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA