Yenişehir’de Madımak’ta Anıt Parkı yapılacak


Mersin Yenişehir Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın ve sanatçı için anıt park yapacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katılımıyla park alanına 33 fidan dikildi. Oluşturulacak parkta yapılacak anıt heykel için de çalışmalar başladı. Başkan Abdullah Özyiğit, anıt parkın açılışını önümüzdeki yıl 2 Temmuz’da yapacaklarını söyledi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:24

Haber Merkezi

Yenişehir Belediyesi, Madımak’ta yaşamını yitirenlerin anısını Mersin’de yaşatacak. 50. Yıl Mahallesi’nde 1600 metrekareden oluşacak parka yaşamını yitirenler için anıt heykel de yerleştirilecek. Katliamın 31. yıl dönümünde yaşamını yitiren 33 aydın ve sanatçı için 33 fidan toprakla buluştu. Yapılacak anıt heykelin tasarımı için çalışmalar başlarken, parkta yürüyüş ve bisiklet yolları ile oturma alanları da yer alacak.

“TOPRAKLA BULUŞTURDUĞUMUZ 33 FİDAN UMUT DOLU BİR GELECEĞİN HABERCİSİ OLSUN”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit anıt parkın, hem yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak hem de toplumsal hafızayı diri tutmak amacıyla önemli bir sembol olacağını ifade etti. Başkan Özyiğit, “Onlar sanatlarıyla, fikirleriyle ülkemize yön vermeye çalışan insanlardı. Anıları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Onların anılarını Mersin’de, Yenişehir’de yaşatmak adına parkımızı oluşturuyoruz. Diktiğimiz her bir fidan 33 canımızın anısını yaşatmak adına attığımız bir adım. Bu park, geçmişte yaşanan acı olayları unutmamamız gerektiğini bizlere hatırlatacak. Aynı zamanda barış ve kardeşlik içerisinde yaşamanın önemini vurgulayan bir sembol olacak. Bugün toprakla buluşturduğumuz 33 fidan umut dolu bir geleceğin habercisi olsun” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA