Tarlada 5 TL, pazarda 50 TL!


Kapya biber tarlasında basın açıklaması yapan Akdeniz Paketleme İşçileri Dayanışma Derneği (APİD) Başkanı Hüseyin Toprak, “Tarlada 5 TL’ye satılan biber pazarda 50 TL’ye çıkması adaletsizliktir. Gördüğünüz bu 600 dönümlük arazi, çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alamadığı bir alan haline gelmiştir. Üreticilerimiz adil bir rekabet ortamı ve hakkaniyetli fiyatlandırma bekliyorlar. Tarım sektöründe en büyük sorunlardan biri, ürünlerin tarladan çıkış fiyatı ile tüketiciye ulaşan fiyat arasındaki uçurumdur” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:59

Necdet TAŞ

Akdeniz Paketleme İşçileri Dayanışma Derneği (APİD) Başkanı Hüseyin Toprak, bölgedeki çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek için önemli bir basın açıklaması yaptı. Toprak, Ferdi Çetin’in 600 dönümlük kapya biber tarlasında yapılan açıklamada, tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesi ve çiftçilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini söyledi.

“ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE UÇURUM VAR”

Tarlada 5 TL’ye satılan biberin pazarda 50 TL’ye çıkmasının adaletsizlik olduğunun altını çizen Toprak, “Gördüğünüz bu 600 dönümlük arazi, çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alamadığı bir alan haline gelmiştir. Üreticilerimiz adil bir rekabet ortamı ve hakkaniyetli fiyatlandırma bekliyorlar. Tarım sektöründe en büyük sorunlardan biri, ürünlerin tarladan çıkış fiyatı ile tüketiciye ulaşan fiyat arasındaki uçurumdur” dedi. Tarım Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, çiftçilere gübre, mazot ve sulama gibi temel desteklerin sağlanması gerektiğini kaydeden Toprak, “Denizdeki yat sahiplerine ÖTV’siz mazot verilirken, çiftçilerimize neden aynı imkan sağlanmıyor? Bu adaletsizlik artık son bulmalı. Çiftçilerimiz her gün tarlada büyük bir özveriyle çalışıyor, üstelik ürün kalitesi konusunda da öncü oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK ŞEHİRLERDE FİYAT FARKLILIKLARI DA BÜYÜK”

Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki fiyat farklılıklarını da eleştiren Toprak, “Çukurova’da 5 TL’ye satılan bir ürünün aynı şehirlerde neden 10 katına kadar çıkabildiğini anlamak güç. Tarım politikalarının revize edilmesi ve çiftçilerimize daha fazla destek sağlanması gerekiyor. Türkiye’nin tarım potansiyeli Hollanda gibi ülkelerle kıyaslandığında göz ardı edilmemesi gerekir. Çukurova gibi verimli bölgelerimiz dünya tarımında öncü olabilir. Ancak bu potansiyel, doğru politikalar ve adil bir rekabet ortamı olmadan gerçekleşemez” dedi. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve yetkililere seslenen Toprak, “Çiftçilerimizin sesini duyun, onların yanında olun. Masa başında değil, sahada çiftçiliği yaşayarak çözüm üretin” çağrısında bulundu. Toplantıya katılan çiftçiler ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, tarımın temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ve bu sektörün desteklenmesi gerektiğini belirttiler. “Biz üretiyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Yetkililerin bize destek olmasını ve tarım politikalarının revize edilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA