MTSO, gençlere sanatla ulaşacak


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bağımlılıkla mücadeleye destek olma hedefiyle sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında gençler arasında sanat aracılığıyla farkındalık oluşturulması hedefleniyor. “Beynimdeki Güç” isimli tiyatro oyunuyla 10-15 yaş arası gençlere ulaşıp bağımlılığın yol açacağı sonuçlar anlatılacak.

 

Tarih : 26 Eylül 2024 Perşembe 11:27

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) gençler arasında her geçen gün artan ve günümüzde bir tehdit haline gelen uyuşturucu, alkol, sigara, online oynanan sanal kumar bağımlılığıyla mücadeleye dikkat çekmek için harekete geçti. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Bu kapsamda Oğuzhan Karadavut tarafından yazılıp oynanan “Beynimdeki Güç” isimli demo tiyatro oyunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Mersin Şubesi Temsilciliği, Narkotik görevlileri ve çocuk psikiyatristleri gibi konunun taraflarına sergilenerek görüşleri alındı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut, Murat Aktoğ ve meclis üyelerinin de katıldığı gösteride yapılan değerlendirmeler sonunda geliştirilecek oyun, ardından gruplar halinde öğrencilere izletilecek.

GÖKBULUT: “SANATIN İYİLEŞTİRİCİ VE BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANDIK”

Tiyatro öncesi proje hakkında kısa bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, “Kentimiz ekonomisinin üst çatı örgütü olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, kentimizin ve ülkemizin her sorununu kendi sorunu ve derdi olarak görüp sorumluluk hissediyor” dedi. Bu sorunlar arasında uyuşturucu ve kumar bağımlılığı, online oynanan sanal kumar sorununun her geçen gün daha fazla genci tehdit eder hale geldiğine dikkat çeken Gökbulut, “Bu sorunlara karşı farkındalık yaratmak ve sevdiklerimizi bu karanlıktan korumak için bir aradayız” ifadelerini kullandı. Konunun adli boyutu, sağlık, eğitim ve emniyet boyutları bulunduğunu hatırlatan Gökbulut, sözlerini şöyle tamamladı:  “İşte böylesi önemli bir konuda bir proje hazırlarken, bu boyutların temsilcilerinin de görüşlerini almanın projeyi daha etkin ve yararlı yapacağına olan inancımızla bir araya geldik. Özellikle 10-15 yaş arası çocuklar, en savunmasız oldukları bu dönemde bağımlılık tehlikeleriyle karşı karşıya kalıyor. Onları korumak, onların sağlıklı ve bilinçli bir geleceğe adım atmalarını sağlamak, hepimizin sorumluluğu. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inandık. Bu inançla hazırladığımız tiyatro oyunuyla; çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin ve öğretmenlerin yüreklerine dokunmayı, onları düşündürmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA