SESSİZ ÇIĞLIK!


5 yaşındaki kızını da Kistik Fibrozis hastalığından kaybeden Aziza Molla, ölen kızı ile aynı hastalığa yakalanan oğlunu yaşatmak için mücadele veriyor. Mersin Şehir Hastanesi’nde yatan oğlunun aylık 25 bin Euro olan mutasyon ilacı için çalmadık kapı bırakmayan acılı anne, yetkililerden yardım bekliyor.

 

Tarih : 23 Aralık 2019 Pazartesi 14:15

Berna USLU

 

Aziza Molla. Lübnanlı eşi ile birlikte Lübnan’da sıradan geçen hayatları, kızlarının Kistik Fibrozis hastalığına yakalanması ile kabusa döndü. Kızlarını yaşatmak için aylık 10 bin doları bulan tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çeken aile küçük kızlarını 5 yaşında kaybetti. Kaybettikleri kızlarının ardından Eymen’i dünyaya getiren aile bir süre sonra oğullarının da ölen kızları gibi Kistik Fibrozis hastası olduğunu öğrendi. Eymen’i yaşatmak için Lübnan’dan İsveç’e gitmeye karar veren aile dolandırıcıların eline düştü.

 

 

8 AY IRAK’TA HAPİS YATTILAR

 

Eymen’in tedavi masraflarını karşılayabilmek için çareyi 3 çocuğunu da alarak İsveç’e gitmekte bulan aile, simsarlar tarafından dolandırıldı. Lübnan’dan yurt dışına gitmek için Irak’a gelen ancak hava alanında dolandırıcıların sahte vize hazırlaması sebebiyle Irak’ta 8 ay cezaevinde yatan Aziz Molla ve eşi, daha sonra Türkiye’ye gelerek oğullarını tedavi ettirmenin arayışı içerisine girdi.

 

EYMEN’İN KURTULMASI  İÇİN MUTASYON İLACI ŞART

 

Türkiye’de oğlunu tedavi ettirebilmek için her yolu deneyen Aziza Molla kapıcılık ve temizcilik yaptı. Lübnan’da bankacılık işi ile uğraşan baba Samir Molla ise İŞ-KUR tarafından okulda geçici hademe olarak görev yapıyor. Ailenin geliri çocuklarının tedavi masraflarını ise malesef karşılayamıyor. Doktorların aylık 25 bin Euro değerinde olan ancak Sağlık Bakanlığının karşılamadığı Mutasyon İlacı sayesinde 10 yaşındaki Eymen’in sağlığına kavuşacağını aile çareyi yetkililere seslenmekte buldu.

 

ÇARESİZ ANNE 2 KEZ İNTİHARA KALKIŞMIŞ

 

Hastalığının ilerlemesi sebebiyle 12 gündür Mersin Şehir Hastanesi’nde yatan 10 yaşındaki oğlunun yaşama tutunması için Aziza Molla, sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşım ile adeta feryat etti. Yaşadıkları çaresizlik sebebiyle 2 defa intihara kalkıştığını belirten çaresiz anne Aziza Molla yaptığı bu paylaşımla yardımseverlere seslendi; Sokakta bir kedi yada köpek mağdur kalıyor herkes içini parcalıyor, oysaki bir insan can çekişince hickimse bakmaz. Benim bir kızım vardı 5 yaşında öldü şimdide oğlum 10 yaşında aynı hastalıkta hergün can çekişiyor. Benim isteğim oğlumun mutasyon ilacı devlet karşılamıyor. Biz böyle bir umutla kendimizi avutuyoruz. Suçumuz ne?

 

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Mesajının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan’a da seslenen Aziza Molla, “Benim dünyam yıkıldı kızım öldügünde. Oğlumda ölse bende ölürüm bana destek vermenizi tv’ye çıkmak sesimi duyurmak için devlet büyüklerimden destek almak için 16 yıl Lübnan Beyrut’ta yaşadım çocuklarım haslıkları yüzünden evimi sattım yurtdışına gitmek için tedavi için bizi dolandırdılar paramızı kaçırdılar, sokakta kaldın 4 çocukla perişan olduk hepsininde piskolojikleri bozuldu benimde intihara kalkıştım 2 defa sayın Cumhurbaşkanım bana yardımcı olur inşallah hepinizin çocukları var, elinizi vicdaniza koyun hastalığın teşisi kistik fibrosis allah rızası için bana yardımcı olun

 

 

KİSTİK FİBROZİS HASTALIĞI NEDİR?

 

Kistik fibrozis (KF), doğumdan itibaren pek çok organın salgı bezlerini etkileyerek fonksiyon bozukluklarına yol açan kalıtsal bir hastalıktır. Hastalıktan sıklıkla akciğerler, pankreas, karaciğer, bağırsaklar, sinüsler ve üreme organları etkilenir. KF hastalığından sorumlu gendeki (KFTR) bozukluk nedeni ile KF’li hastalarda salgılar susuzdur; koyulaşmış, kıvamı artmış ve akıcı özelliği kaybolmuştur. Bu anormal özellikteki salgılar akciğerde havayollarında birikerek mikropların yerleşmesine, tekrarlayan akciğer enfeksiyonlarına ve ilerleyici akciğer hasarına neden olur. Aynı şekilde koyulaşmış olan bu salgılar sinüs ağızlarını tıkayarak burada kronik sinüzite neden olur. Sinüzit belirtileri burun tıkanıklığı, baş ağrısı, kronik geniz akıntısı ve buna bağlı öksürüktür. Nazal polip denilen burun içindeki mukozal cildin anormal olarak büyüdüğü kitlesel oluşumlar KF li hastaların yaklaşık dörtte birinde görülmektedir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA