YeşilboğazBağlantı’dan ‘Demokrasi’ vurgusu


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yayımladığı yazılı mesajda 2020 yılından beklentilerini dile getirerek, “Devlet yöneticilerinden beklentilerimiz, bir an önce insanlığı toplumsal huzura yaklaştıran adımların atılmasıdır. Hukuksuz bir devlet, adaletsiz bir hukuk istemiyoruz” dedi.

 

Tarih : 30 Aralık 2019 Pazartesi 14:03

Haber Merkezi

Türkiye’nin siyasi, ekonomik, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında zor bir süreçten geçtiğini belirten Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Her yeni yılda talep ettiğimiz; adalet, barış, refah ve özgürlük beklentilerimize ulaşmanın zorlaştığı, çocuklarımızın çocukça, kadınlarımızın kadınca yaşayamadığı, kısacası insanların insanca yaşayamadığı bir süreçteyiz. Dünyayı yorumlamak yetmez, değiştirmek de gerekir. İnsandan daha yüce değerin olmadığı bilinciyle, 2020 yılından devlet yöneticilerinden beklentilerimiz; bir an önce insanlığı toplumsal huzura yaklaştıran adımların atılmasıdır. İnsanca yaşamak; terörün, savaşların, yoksulluğun, hukuksuzluğun son bulduğu bir düzende mümkündür. Hukuksuz bir devlet, adaletsiz bir hukuk istemiyoruz. Linç hukuku ya da şer’i hukuk değil, çağdaş ve laik bir hukuk sistemi istiyoruz” ifadesini kullandı.

“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Yeşilboğaz açıklamasında, “2020 yılında Türkiye’nin adalet temelli bir hukuk sistemiyle refaha ulaşmasını, bağımsız yargı ile kuvvetler ayrılığı prensiplerinin hayata geçmesini, savunma hakkının, ifade özgürlüğünün ve toplumsal barışın sağlanabilmesini, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkesinin egemen olmasını, savunma mesleğinin karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal, siyasal kuşatmanın son bulmasını, tüm baroların ve avukatların mesleki birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesini temenni ediyorum.  Mersin Barosu olarak, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü temelinde, insan haklarını koruma görevini yerine getirmeye,  mesleki ve toplumsal etkinliklerimizi de aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan, umuttur. Adaletin olduğu her yerde de umut vardır. 2020 yılında geleceğe daha umutla bakılan bir Türkiye olmasını diler, tüm meslektaşlarımızın ve Mersin halkının yeni yılını kutlarım” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA