ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN!


Coronavirüs nedeniyle çiftçilerin yaşadığı zorlukları meclis konuşmalarında sıklıkla dile getiren Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek, Çiftçilerin sorunlarını çözüme kavuşturabilecek bir paketin hükümet tarafından henüz açıklanmadığını önemle vurguladı.

 

Tarih : 16 Nisan 2020 Perşembe 14:04

TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili söz alan MHP’li Şimşek, “Çağrım, Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye. Biz günlerdir çiftçilerin sorunlarını söylüyoruz, Hükûmetimiz her kesimin derdine derman olmak için ekonomik paketler açıklıyor ama çiftçilerimizle ilgili henüz bir borç erteleme, kredi erteleme, zirai kredi, tarım kredi ve diğer bankalara olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir paket açıklamadı. İhracatla ilgili sıkıntılar devam ediyor. Türkiye'de hâlâ Ürgüp'te ve Erdemli' de 100 bin tonun üzerinde limon depolarda bekliyor. Eğer bu limonun ihracatı serbest bırakılmazsa depolarda bekleyen bu limonların büyük bir kısmını iç piyasa tüketemeyecek ve çürümeye terk edilecektir. Buradan yeniden çağrı yapıyorum; limon ihracatı başta olmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatı serbest bırakılsın, çiftçilerin borçları ertelensin. Çiftçilerin sesini duyun, çiftçilerin bu çığlığına karşılık verin ve çiftçinin yüzünü güldürün diyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MHP, Baki Şimşek, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA