image

Okunma : 253  Tarih : 16.05.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

EDEBİYAT DOSTLARININ BULUŞMASI

Sanat ve edebiyat..Toplumu birbirine bağlayan en önemli öğelerden biri..

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş:

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”

Gerçekten de öyle..

Tarsus’ta aramızda öyle güzel, öyle değerli sanatçılarımız var ki.. Kimi ressam, kimi ozan, kimi yazar, kimi şair..

Geçen yıl bu zamanlar Ressam, şair ve yazar Mehmet Karaçor’u yitirdik. Bundan yıllar önce  Ümit Yaşar Oğuzcan gibi, bir Mayıs ayında yine Tiyatrocu İlyas Avcı gibi değerlerimizi kaybetmiştik.  Yine birkaç yıl evvel Mehmet Bal gibi bir deha sanatçımız uçup gitti aramızdan..

Daha niceleri var ki adlarını tek tek buraya yazamadığımız..

Ama birde yaşayan dehalar var aramızda..

Mesela İsmet Karabulut gibi..

Mesela Hikmet Öz gibi.. Mustafa Kemal Öztürkoğlu (Ahmet Özturşucu) gibi..

Şairlerimiz Doğan Akpınar, Ümran Yıldırım,  Seyfi Zeyrek ,,İmam Özel, Mecit Gür, Fatma Özger Bilgiç , Mehmet Örsel, Abdullah Tufan, Mehmet Karaçor gibi..

Daha nice değerler, edebiyat ve sanat dostları var aramızda..

xx

FATMA ÖZGER BİLGİÇ'İN İMZA GÜNÜ

Sözün özü, dün yine önemli bir  kalem şairi,  Devlet Halk Sanatçıları ünvanına layık görülmüş bir kardeşimiz olan Fatma Özger Bilgiç hanım  çok değerli eserlerinin imza gününü gerçekleştirdi. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı, Cumhuriyetin kalemi Beyhan Balaban hanımda büyük destek oldu. Tarsader Başkanı Osman Homurlu, dernek olarak  destek verdi.

İnternet Gazetecileri Derneği'nin Kızılmurat mahallesinde  Cafeler sokağında gerçekleşen  imza gününde  sunumu değerli sanatçı ve tiyatrocu Ezgi Koç yaparken, herkesin gönlünü fethetti.

Mustafa Kemal Öztürkoğlu’nun da sazı ve sözü  ile güzel türküler seslendirdiği etkinlikte  Fatma  Özger  Bilgiç, kitaplarının  tanıtımını yaptı. Etkinliğe katılanlara kitaplarını  imzaladı.

Konuk şairler  Mustafa Kemal Öztürkoğlu  (Ahmet Özturşucu), Sıddık Aydın, Fırat Maktay, Ahmet Deniz, İsmet Karabulut, Abdullah Coşkun  ise şiirleriyle Fatma Özgür Bilgiç 'e destek verdi.

Şair yazar Fatma Özgür Bilgiç’in en büyük destekçilerinden biri olan eğitimci eşi Yılmaz Bilgiç’inde katıldığı kitap imza gününde Fatma hanımın masası adeta kitaplarla bezenmiş bir çiçek bahçesi gibiydi.

Sanatçının önünde duran kitaplara baktım..

Şiir Perdesi, Şiir Gözlüm Hasretin Kavuruyor, Aşkın Kıyısı, Yürekten Damlayan Öyküler, İlklerin Şehri Tarsus'tan Kültür Başkenti İstanbul'a, Gönül Hecede Kaldı, Allah, Kuran'ı Kerim ve Hazreti Muhammed Şiirleri Güldestesi, Yeni Bir Dünya Kursak, Denize Düştük, Aşka İdam, Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi gibi eserlerin yani sıra 10 şiir, 2 hikâye , 1 Masal, 1 Aforizma toplam 14 kitap 5 tanede  antolojilerden  19 eser vardı. Bu eserlerden bazılarını kankası şair ve yazar Orhan Oyanık’da destek olmuş, bazı antolojileri birlikte hazırlamışlar. Orhan Kardeşim Çanakkale Çan’da olduğu için etkinliğe katılamazken selam ve sevgilerini iletti.

xx

Birbirinden değerli onca şiir, hikaye, roman,deneme ve antolojileri ile Türkiye’yi birbirine bağlayan hatta Kıbrıs ve Azerbaycan gibi kardeş ülkelerden insanları, şairleri de bizlerin de yer aldığı kitapta bir araya getiren Fatma hanımın bunca çabası ve emekleri  harmanlanmış ve önümüzde dururken her birinin ayrı bir güzellik taşıdığına bir kez daha şahit olduk.

xx

Adana’dan,Mersin’den gelen şair dostlarımızın da onur ve destek verdiği etkinliğe bende MEDYAD başkanımız Okan Çalışkan  ve genç siyasetçilerden Hikmet Oğuzcan ile birlikte giderek katırken, gördüğümüz sıcak ortam ve insani ilişkiler bizleri de onure etti.

Kısa adı TAŞYAD olan Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneğinden de dernek arkadaşım ve kalemdaşım olan Fatma Özger Bilgiç hanımın bu güzel imza gününün düzenlenmesi gerçekten güzel ve anlamlıydı.

Zaman zaman TV ekranlarında ve Şiir gecelerinde  sahne alan Fatma hanım, bizim için, Tarsus için, doğum yeri olan Adıyaman için, Mersin için çok anlam ifade ediyor.

İki çocuk annesi , emekli bir sağlık görevlisi olan Fatma Özger Bilgiç hanıma destek veren,dernek kapılarını açan TARSADER başkanı Osman Homurlu’ya, Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan Balaban’a ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Tarsus böyle değerli insanları bilmeli, tanımalı ve destek vermeli..

Son Söz:

Atatürk’ün dediği gibi..

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”

Bizler Atatürk’ün yolunda ve izinde, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA