image

Okunma : 131  Tarih : 12.09.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

ERİYİP GİDEN İNSANLAR!

Anlatacağımız konu çaresiz kalan bir kadının feryadı..

Tarsus’ta  yaşayan Çetinkaya  ailesinin dramı yürek burkan cinsten. 

Remziye Çetinkaya adlı kadın, rahatsız olan eşi ve 3 çocuğunun bakımlarını üstlenerek yaşam mücadelesinde çırpınıp duruyor. Ama elinden geleni yapmasına rağmen bazen insan çaresiz kalıyor. Tıpkı  Remziye Çetinkaya gibi..  

Kendisi son çare olarak bize geldi.  Derdini anlattı, bizde  haberini yaptık. Elindeki raporlarını, eşinin ve çocuklarının rahatsızlarını isbata yarayacak delilleri gördük.  Kendisini tanıyanlarla konuştuk.

Remziye hanımın  rahatsız olan eşi ve 3 çocuğunun bakımlarını üstlendiği, ancak  özellikle maddi anlamda çok yetersiz kaldığını gördük. Üstelik daha önce  Vakıf ev kiralarını verirken maalesef o da sanırım tasarruf tedbirlerine takılmış olsa gerek. kira yardımı da kesilmiş.

Hastalıklar ve tedavi ile uğraşmak bir yana..

Ev kirası verememe, evinden atılma korkusu bir yana..

Bir eş ve üç çocukla ortada kalmış genç bir kadın.. aile dramını iliklerine kadar yaşayan ve üzüntüden harap olan  Remziye  Çetinkaya’nın artık dayanacak gücü kalmamış. Tek çare ailesine  yardım eli uzanmasını bekliyor.

xx

AİLENİN 5 FERDİNDEN 4’Ü HASTA

Gaziler Mahallesinde yaşayan  ailenin 5 ferdinden 4’ü hasta… Çocuklardan  en büyüğü 14 yaşındaki kızlarının beyninde kist var, kalp rahatsızlığı mevcut, ortanca kızları açık kalp ameliyatı olmuş. En küçük kızları da bağırsak kanseri ve besin alerjisi rahatsızlığı nedeniyle nöbet geçiriyor. Bu kadar dert  yeter mi?

Yetmemiş demek ki!

Remziye hanımın üç çocuğunun yanı sıra eşi de akciğer kanseri olmuş.  Evin babası 10 yıldır hastalığından dolayı çalışamıyor. Gereken tedavisini yaptıramıyor. Eşinin akciğer kanseri olduğunu, akciğerinin yarısının alındığını ve Ankara’da nakil olması gerektiğini  dile getiren  Remziye Çetinkaya “Eşim hastalığından dolayı  çalışamaz duruma geldi. 2,5 yıldır daha zor günler geçiriyoruz. 3 çocuğumda rahatsız. Kirada oturuyoruz. Allah devlete zeval vermesin geçen yıl kira bedelini karşıladılar. Bu yıl karşılanır diye bekledik. Olmadı.  Çocuklarım da hasta. Hastalıklarının raporu var.  Bu nedenle evde bakım ücreti alıyorum. Tek başıma hepsini hastaneye tedaviye götürüp geliyorum. Fakat evimizde çok eşya eksiğimiz var. Evde eğitim alan çocuğumuz masa olmadığı için yerde  oturarak ders alıyor. Perdemizi komşularımız verdi. Halıya ihtiyacımız var, elektrikli süpürgem bozuk. Giysi dolabımız yok. Sağ olsun bir hayırsever  eve klima taktırdı. Gelsinler evimi görsünler. Yetkililerden ve hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz” diyerek çaresizliğini anlatıyor.

BU AİLEYE EL UZATALIM

Bu aileye daha fazla yardım yapılabilmesi içinde bizde yetkililere ve duyarlı vatandaşlara sesleniyor, ihtiyaçların karşılanarak ailenin huzurlu bir ortamda yaşaması için harekete geçmelerini bekliyoruz.

xx

VE BİR ACI DAHA!

Bu yazımı  Remziye hanım bizleri tekrar ziyarete gelmeden önce hazırlamıştım. Ama sonuç olarak yazımıza bir ek daha yapmak durumunda kaldım. Çünkü  Çetinkaya ailesinin peşini maalesef hastalıklar bırakmıyor. Zaten  çeşitli hastalıkları olan baba ve üç kızına bir kötü haber daha verildi. Çünkü a ilenin ortanca kızı 10 yaşındaki Fatmagül’de bu kez SMA hastalığına rastlandı. Kızın karaciğeri ve dalağı büyüme yaptığından sağlığı iyice bozuldu. Fatmagül’ün karaciğer nakli gerekebilir demiş doktorlar. Temennimiz inşallah SM ve karaciğer nakli olayı ilaçlarla yatıştırılır.

Kısacası; Tarsus’ta içimizde yaşayan bir ailenin dramı büyük.

Hastalıklar ardı ardına gelmiş,hepside Çetinkaya ailesini bulmuş!

5 kişilik aileden tek sağlam ve ayakta olan  Remziye hanımda artık bitmiş tükenmek üzere..

“Dayanacak gücüm kalmadı, ne olur bize yardım eli uzatın “ bu genç kadına  hem devletimizin yetkilileri hem de hayırseverlerin el uzatmasını bekliyoruz.

İlgilenecekler, beni  (0533 324 8800’dan) ararlarsa, her türlü bilgiyi verebilir, bir hayra vesile olabiliriz.

Lütfen bu çığlığa duyarsız kalmayın.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA