O paralar iade edilecek!


MESKİ Genel Kurulu’nda vatandaşlardan daha önce alınan fazla katılım paylarının iade edilmesi CHP’li ve Millet İttifakının diğer bileşenlerinin oylarıyla kabul edildi. MHP’li üyeler hukuki olarak ilerde sıkıntı yaşanacağı gerekçesiyle ‘Ödenmesin’ şeklinde oy kullanırken AK Partili üyeler ise çekimser kaldı. Paraların iade edilmesiyle ilgili Cumhur ittifakında çatlak yaşanırken, oylamada 26 kabul, 25 ret ve 11’de çekimser oy kullanıldı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2020 Perşembe 16:27

MESKİ Olağan Genel Kurulu’nda geçtiğimiz hafta yüzde 2 olan katılım payının yüzde 0,9’a düşürülmesinin ardından dün gerçekleştirilen toplantıda bu sefer ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için gereken ücret farkı iadesi maddesi görüşüldü. Buna göre emlak vergi değerinin yüzde 0,9’una indirilen su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payı olarak 1 Ocak 2020 tarihinden ilgili kararın yürürlüğe girdiği tarihe kadar yüzde 2 oranında katılım payı ödemesi yapan abonelere aradaki farkın iade edilebilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu hakkında görüşmeler yapıldı. Komisyon raporuna 3 MHP’li üye RET verirken AK Partili üyenin çekimser kaldığı öğrenildi. Geçtiğimiz oturumda Çevre Bakanlığından görüş istenmesi kararı alınmıştı. Bakanlıktan gelen görüşte bu indirim konusunda Meclisin yetkisi olmadığını, idarenin kararına bırakıldığı ifade edildiği bildirildi.

ORTAYA ÇIKAN FARK İADE EDİLECEK

MHP’li Mahmut Tat, “Şimdi Bakanlık hesaplama şekli uygun değil diyor. Bugüne kadar alınan bedelin uygun olmadığını söylüyor. Şimdi bu iade şekliyle ilgili net bir şekilde ortaya koymuyor. Bizim çekincemiz, bizim meclis olarak iade şansımız ve hakkımız yoktur. İdare bu işi çözmelidir” dedi. AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da, “Bakanlıktan net bir yazı ve görüş gelse biz çekimser kalmazdık. Biz hem idarenin hem de vatandaşın mağdur olmadan bu işin çözülmesi taraftarıyız. Yetki karmaşasından dolayı biz çekimser kaldık” ifadelerini kullandı. Bir diğer AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Yeşil ise, “Burada Bakanlık raporu her konuyu idareye bırakmış. Meclise bunu sunmanıza gerek yok, bunu siz vatandaşa iade edebilirsiniz” dedi. HDP’li Ali Tanrıverdi ise aradaki farkın vatandaşa iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Buna göre 26 kabul, 25 ret, 11 çekimser çıkarak kabul edildi. Tavan fiyattan ilk aboneliği gerçekleştiren aboneler bu kararın ardından ortaya çıkan farkların ödenmeye başlanacağı bildirildi. NECDET TAŞ’ÎN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA